En İyi Cevaplar
Ben yarın vejeteryan olucam oleyy diyip olmuyosun maalesef. Bünye meselesi... Şimdi benim önüme bir porsiyon iskender koysalar 2 gün kendime gelemem. enin canın isteyipte burun kıvırısan olmaz. Ayrıca bir çok baklagilden aynı proteini alabilirsin lakin b 12 zor... Extra ilaç kullanmalısın. Benexol gibi. Onun yetmeyeceği durumlarda ampuller devreye giricek
12 Yorumla
+1 yılHiçbir şey kaybetmesin o hayvanların canına yazık 1 insan ölüne kıyamet koparıyoruz hayvan olunca lezzetli mi hayır sen vejeteryan oluyorsun öbürkü vegan oluyor dışarda yemek yemen biraz zor ama olsun
39 Yorumla- +1 yıl
Sorun olursa yardımcı olurum bide unutkanlık yaşayabilirsin
- +1 yıl
Siz yesenizde yemesenizde bizim için hayvanlar kesilmeye devam edicek. Vücudun ete ihtiyacı var.
- +1 yıl
@Muhammeddr Biz en azından kendimîz için kesilen kısmı koruyoruz ve et yemek vahşiliktir katilliktir
- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılVücudunun ete ihtiyacı var. Nasıl ki et yiyenlerin sebzeye ihtiyacı varsa sizinde ete ihtiyacınız var. Yoksa sağlıklı olduğu filan yok. Et yiyenler gayette uzun yaşıyor. Ayrıca siz yemesenizde hayvanlar acıkca benim için kesilecek acık ve net. Ye gitsin.
16 Yorumla- +1 yıl
Bir insan neden et yemek istemez ki o et böyle pişecek pirzolayı böyle elinle ısıra ısıra yiyeceksin. Tavuklar böyle dönerek pişecek gene yiyeceksin. Canım et istedi :/
- +1 yıl
aga ne güldürdün beni ya 😂😂😂
- +1 yıl
Et yerken geri kusuyorum tadi berbat nasil yiyorsunuz?
Gizli Üye(30-35)+1 yılkardeşim neden yumurtayı da süt gibi düşünmüyorsun.. sonunda bir ölüm yok tavuk yasıyor
ikincisi kırmızı eti bıraktım balık tuketmiyorum sadece ara ara tavuk yerim vucuda lazım bunlar yoksa cok çok hasta olursun.12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılpardon yumurtayıda yerim demişssin : D
- +1 yıl
Yaaaa kardeşim 😂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
- Sağlık konusunda 39,8b cevap paylaştı.
u +1 yılZor değil sadece vitaminleri ve diğer değerli şeyleri aldığınızdan emin olun
00 Yorumla Eski sevgilim vegandı, hayvansal hiç bir şeyi tüketmezdi (bal, yumurta, tereyağı, peynir dahil.) Onunki biraz daha zordu ama vejetaryanlık kolay. Çeşit çeşit yemekler var, onları yersin sıkıntı yaşamazsın.
Ama tek sorun B12 vitamini eksikliği olabilir, bunu araştır.20 YorumlaSemi vejeteryan grubuna giriyorsun benim gibi kanımca …sadece kırmızı et tüketmiyorsun… vejeteryan olmanın zor olabileceğini düşünenler et tüketmeyi çok sevip hayvanlara olan duyarlığından dolayı bu kararı alan kişilerdir… fakat et tüketmeyi normalde de sevmeyen bir insan için ki ben öyleyim sevmiyorum bu daha kolaydır
10 Yorumla
+1 yılEtten alacağın proteini birçok baklagilden karşılayabilirsin ayrıca yumurta en değirli protein kaynağıdır... öenmli olan hangi sıklıkda ve hangi oranda yiyeceğin yoksa illa etle beslenmek zorunda değiliz...
30 Yorumla
+1 yılvejeteryanları anlıyorum hayvanların öldürülmeyine karşılar ve saire
ben vejeteryan deyilim ama bir tavuğ kesmek yerine o tavuğu kesmeden daha çok yararlana bilirim yani uzun süre onun yumurtasıyla beslene bilirim ve ya bir inek ineyi kesmeden uzun süre onun sütüyle beslene bilirim ama yine söylüyorum vejeteryan deyilim ve bunu yazmakta niyetim vejeteryanları anladığımı bildirmektir
00 YorumlaVeganla Vejeteryanı karıştırmışsın. Vejeteryan hiç et yemeyen demek. Onun dışında hayvansal ürün tüketiyorlar. Veganda hiç bir hayvansal ürün tüketilmiyor. Ama doktorlar tarafından ikisi de uygun görülmüyor. Şahsen ben Vegan beslenmiş biri olarak felaket sağlıksız oluyorsun doktor et süt tüket diye kendini parçaladı.
01 Yorumla- 1 yıl
Lakto vejeteryanım et yumurta tüketmiyorum sadece süt içiyorum ve bir sürü çeşitleri var et tüketmeyip arada tavuk ve balık tüketen sadece balık tüketen sadece yumurta ve süt tüketen gibi bizim sadece b12 eksikliği oluşuyor o et tüketenlerde dahi çıkabiliyor onun içinde takviye kullanıyoruz vegan da bir çok vitamin den yoksun oluyorsun ister istemez
+1 yıl2 ay dönercide çalıştım. Et ve tavuk kaldığında onu çıkarıyoduk soğuyunca buzdolabına koyardık ertesi günde eti ve tavuğu o artan dönerin üstüne takardık. Ama soğuyunca kokusu midemi bulandırdı. Berbat kokuyo. Ve ben buşekilde vejeteryan oldum
10 Yorumla
+1 yıldoğuştan vejeteryan biri olarak söylüyorum benim için ve ben gibi olan insanlar için hic zor degil aksine mutluluk verici böylesi daha iyi dersin ama senin alışman biraz zor olabilir dayanamayanilirsin kendini zorlama vazgeçeceklerini önüne sırayla koy bakalım dayanabilecek misin? veya bir hafta dene daha sonra karar ver :)
10 Yorumla
+1 yıl1 yıldan fazla süredir vejeteryanim. arkadaslarinla ve ailenle oldugun ortamlarda gercekten zorlaniyorsun. onlar et yerken kokusuna maruz kalmak veya yiyecek bir sey bulamamak birazcik zor ama alisiyorsun. b12 eksikligim vardi zaten su an ne durumda bilmiyorum. baya etkiliyor sanirsam cok seyi unutuyorum ama hayatimdan memnunum en azindan benim icin kesilmiyor o hayvanlar. ustelik sadece yedigimiz hayvanlar olarak degil de bocekleri de elimden geldigince oldurmemeye calisiyorum.
00 Yorumla
+1 yılYıllardır vejetaryenim çok mutluyum sebzelerle aram çok iyi çevremden çok fazla baskı var bunu kaldırabilme kapasitesinde sahip olmalısın önemli bir etmen olduğunu düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılBen bir ara %100 Vegan olmuştum kendime çok daha zinde vücudumu hafif daha enerjik hissediyordum ve kilo vermemde inanılmaz kolaylaşmıştı çünkü hayvansal gıdalar insanların vücudunda ağırlık yapıyor emilimi çok zor olduğu için ben de böyle bir şeylerim işte ne gerçekten 12 gün içerisinde 8 kg vermiştim ama sonra nedense devam ettiremedim ama yine de %100 @ yiyen bir insan değilim hala da çok seçiciyim yumurta asla ve yumurta içeren hiçbir şey yemem
00 Yorumla
+1 yılBende sebze ağırlık besleniyorum. Et olarak sadece tavuk tercihim kırmızı et sevmıyorum ama b12 vitamın eksikliğinden dolayı mecburen arada tüketiyorum.
20 YorumlaO kadar et severim ki sakatat bile yerim hatta ailede kimse yemez ben oturup babamla sakatat yerim
Allahım beni vejeteryan yapmasın 🙄10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok et seven biri değilsen zor değil. Bazısı et yemeden duramaz öyle değilsen canım çekmez diyosan kolay.
12 Yorumla- +1 yıl
YAPAY ETLER VAR ALOO VE NORMAL ETE GORE COK COK DAHA SAGLIKLILAR
Cevap sahibi+1 yıl@huysuzsincap doğrudur ama ben vegan değilim denk gelip denemedim de. Tadı bire bir aynı mı deneyimim olmadığı için bu sekilde yorum yaptım. Bi de bu aşırı eski yorum o zamanlar vegan seçenek de cok azdı şimdiki gibi değildi ona göre de yorum yaptım. Kaç sene önceki soruyu nerden buldun merak ettim dkdkdk baska cok eski yazdıklarıma da cevap gelmiş bugün niye böyle oldu anlamadım sitede mi bi sıkıntı var
Vejetaryenlik sadece zenginlerin yapabileceği birşeydir. En basitinden bir vegan süt. 60-70 TL den başlıyor.
00 Yorumla
+1 yılsağlıklı bir hareket değil. her besinden alacağın protein, karbonhidrat, yağ ya da enerji farklıdır. etten alman gereken bir proteini ottan alman gibi bir şey söz konusu değil. ikisini de tüketmelisin
03 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
beyler bayanlar sporcuyum. beslenme de işimin çok önemli bir parçasıdır. vejeteryan olmanın sağlayıp sağlayabileceği tek bir yarar vardır. hayvansal ürünlerden alınan fazla yağları almazsın ve damar tıkanıklığı tarzı rahatsızlıklar yaşama ihtimalini minimal düzeye indirirsin.
öte yandan yarardan çok zararı vardır bu işin. kalsiyum ve d vitaminini yeterli almadığın için kemik problemleri yaşarsın. protein eksikliğinden dolayı kas ve eklem problemleri yaşarsın. b12 eksikliğinden dolayı ciddi problemler yaşarsın. sinir sistemin geri dönüşü olmayacak derecede bozulabilir. demir eksikliğinden dolayı hastalıklarla boğuşabilirsin.
vejeteryan beslenenlerin normal insanlara göre kanser ve kalp hastalıklara yakalanma oranı yaklaşık yüzde 50 daha fazladır. bunu ben söylemiyorum. bilimsel araştırmalar söylüyo. o yüzden girmeyin bu işlere. hayvansal gıdalar da tüketin, bitkisel gıdalar da tüketin. sporunuzu yapın
+1 yılValla kofte mangal kokusunu aldinmi ne vejeteryani kalir ne perhizi ne diyeti gomulur kalirsin mangala 😃😃😃 birakin bu isleri bizim topluma gore isler degil bunlar
00 Yorumla
+1 yılsporcu olduğum için et tavuk tüketmem şart o yüzden çok zor benim içic xD
00 YorumlaYani "YAŞASIN İNEKLER, KAHROLSUN TAVUKLAR" mı diyorsun?
10 YorumlaVegan, vejeteryanlık bilimdışı saçmalık. Et yememenin ideolojsii mi olır?
00 Yorumla
+1 yılben deniyorum gayette oluyormuş valla ama benim amacım farklı ve etten tiksinmeye başladım inan.
00 YorumlaBen olamam herhalde şimdi yine çok şükür çalışıyorum ama öğrenciliğimde zorunlu vejeteryen gibiydim ama yine ayda bir et yiyordum.
00 YorumlaVejeteryan yani ben, et balık vs hiçbişey yemem, ama yumurta yerim
eğer hayvanlarla yapılan hiç bişeyi yemez isen vegan olursun30 YorumlaVejetaryen olursan hayatının en büyük hatasını yapmış olursun. Büyük bir lezzetin tadından mahrum kalmak hiçte akıl işi değil. :)))
00 Yorumla
+1 yılhayır sonuçta erkeğin kini yiyorsunuz buda bozuyor :)
11 Yorumla- +1 yıl
yo yemiyoruz
vejeteryan olunmaz vejeteryan insan şunu yemeyi düşünmüyorum felan demez o içgüdüsel bişeydir zaten yiyemediği için vejeteryandır
03 Yorumla
+1 yılb12 eksikliği d vitamini eksikliği
vitamin mineral eksikliği ya da daha neler neler gibi sorunlar gösterir.06 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Yooo içinden yemek gelmeyen vejeteryan dır ne zoru asdf
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHavalimi sanıyorsunuz böyle şeyleri de olmak istiyorsunuz
00 Yorumla
+1 yılVejeteryan olmak tercih meselesi değildir ve bu doğuştan gelen bir şey (zaten benim annem Vejeteryan) sonradan Vejeteryan olmaya çalışmak çok sağlıksızdır çünkü bir kere vücut et yemeye alışmış.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılZor mu bilmiyorum ama saçmalık oldğu kesin etsiz hayat olmaz
00 YorumlaParan varsa zor değil bizimkiler mardinli oldugu için garip geliyo herseyi agizima sokmaya calisiyorlar ama eğer tek yaşıyorsan ya da ailenle degilsen tabiki kolay ama marinli bi ailede nah kolay
00 Yorumla
+1 yılEskiden olsa zor olabilirdi ama artık değil bana kalırsa. Şu günlerde sosisten tutunda kıymasına kadar her şeyin vejetaryen olanını yapmışlar. Tabi fiyatlar daha uçuk oluyor biraz masraflı.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılevet çok zor kötü et girmeyen mideye dert girer
03 Yorumla- +1 yıl
kanka et zararli
Cevap sahibi+1 yıl@huysuzsincap yok değil bak bir kere ye bir daha vazgeçmezsin
- +1 yıl
ye ya da yeme beni ilgilendirmez ama cidden zararli git oku
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa yumurta yiyince tavuk yemiş oluyorsun sonuçta😆
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılVejetaryen kelimesini düzgün yazan 100. kişiye TDK ödül falan versin
04 Yorumla- +1 yıl
Niye insan kelimesini herkes doğru yazıyor ama herkes insan değil görüyoruz ki vejetaryen doğru yazılınca vejetaryen mi olunacak , hayvanların canı mı kurtulacak? Sizin gibi iki kelime bilip övünen insanlar sıktı artık ya :)
Cevap sahibi+1 yılÖvünme değilde dikkatimi çekti :)
- +1 yıl
Herkesin böyle yazdığını iddia ediyorsun sadece bu mu dikkatini çekti? Yazmak için yazmışsın. Kusura bakma kaba olmak istemezdim ama haklı olduğumu düşünüyorum. Önemli olan hayvan canı kelimenin yazılışı değil.
Cevap sahibi+1 yılAynen :)
+1 yılben 5 senedir vejetaryen 1 senedir de veganim simdiye kadar hic zorlanmadim gayet basit alti ustu et yemiyorsun
13 Yorumla- +1 yıl
Bende 2,5 yıl vejetaryendim 7 ayda veganım 💚
- +1 yıl
cok sevindim umarim hayatina yansir 💛
- +1 yıl
☺️
+1 yılBen kurban bayramında 3_4 gun falan olmayı Anca becerdim
00 Yorumlaetsiz yemek yemeyen ben vejeteryanlık ne ya bence çok saçma hemde sağlıksız
04 YorumlaPuanı çok yüksek onun 4 yıllık tutturmak kolay değil.
00 Yorumla
+1 yılBen sadece salata ve turşu çeşitleri sevmem hatta nefret ederim gördüğüm anda miğdem bulanır en iyi tabirle iğrenç 🤮
00 Yorumla
+1 yılBen vejeteryan degilim olamamda zaten aslaaaaa imkansız böyle bisey ya vejeteryanlar nasil yemek yemekten zevk alıyor anlam veremiyorummmmm.🤣
00 YorumlaZor bence ya ben 2 sene önce bi akşam ful düşündüm ve vejeteryan olmaya karar verdim sonraki akşam annem köfte yapmıştı ve tabii ki de yedim 😂
00 Yorumla
+1 yılBana gore zor ama olmak isteyenler cok caba gostermek zorunda kalirsiniz
10 YorumlaOlabileceksen ne güzel
10 Yorumla
+1 yılZor degildir ama bence masraflı olur die süşünüyorum
00 YorumlaEvet öünkü hayvansal şeyleri yiyemiyorsunuz yoğurtta süt dahil
00 YorumlaEtsiz bir hayat düşünemiyorum Hatay usülü tavuk dürüm lahmacun 🙄🥺👉🏻👈🏻
00 Yorumla
+1 yılHayır hiçte zor değil , sadece birazcık daha detaylara dikkat ediyosun
00 Yorumla
+1 yılZorr insaninn et yemesi gerekk saglikli olabilmesi icinn
00 Yorumla
+1 yılne vejeteryan olcan et yemeden hayat olmaz hem sağlıklıda değil
00 Yorumla
+1 yılBen geçen gün bı doktordan duydum B12 vitamini sadece balıkta varmış ve çok önemliymiş
00 YorumlaNeden zor plmasin insan wyfaui yer deritit yak wllah uwridmfijid irid jdj
00 YorumlaDeğil de saçma ve gereksiz.
10 Yorumla
+1 yıl13 senedir Vejeteryanım zor değil
00 YorumlaPikniksiz bir hayat hayat değildir
00 YorumlaDaha önce hiç karşılaşmadım
00 Yorumla
+1 yılBana göre zor. Etle aran yoksa sana zor olmaz.
00 Yorumla
+1 yılVücudun çok vitaminsiz olur
09 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Tekrar edeyim madem. Türk halkı zaten genel olarak vejetaryan, et tüketiminde standart bir Avrupalıya göre en az 6 kat daha az et tüketebiliyoruz. Marketlerden, kebapçılardan et diye alduğın ürünlerin çoğunda etten çok başka şeyler var.
Bu yüzden et bir vazgeçilmez değil, B12 içinse çok basit bir şekilde takviye alabilirsin. Et yiyenlerde de bu sıklıkla olan bir şey, çünkü bir çok bünye zaten B12'yi sindirip vücuda gönderemiyor. - +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
5 senedir et 2 senedir hayvansal urun yeniyorum senden daha saglikliyimdir
+1 yılhiç zorlanmıyorum gayet iyi :D
06 Yorumla- +1 yıl
Yumurta süt falan tüketiyor musun
- +1 yıl
hayır onlarda yok :D
- +1 yıl
Çok tövbe yarabbim nasıl hala yasayabilirsin ya 😂😂
- +1 yıl
ahahaha :D
- +1 yıl
bir de 80 kiloyum sdfdsa :D :D
- +1 yıl
Seni cocukken sağlam yedirmişler bence :D
- Devamını Gör (15)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Merhaba!
Öncelikle bu soruyu düşünmek bile bir vejetaryen adımıdır diye düşünüyorum. Vejetaryen olmak duruma ve şartlara göre zorluğu değişen bir karar o nedenle bu soruya evet ya da hayır demek doğru olmaz. Ancak eğer bu kararı alma sebepleriniz güçlü ise zorlukların yenilebileceğini düşünüyorum. Dışarıda yemek yemek, aile piknikleri ve sosyal ortamlarda zorlanacağınız çok fazla an olacaktır. Sosyal çevrenizi bunu anlayıp uyum sağlayabilmesi de zor olabilecektir. Ama sizi kimsenin yadırgaması yıldırmamalıdır. Ayrıca alışılagelmiş beslenme düzenini değiştirmek ve yenilemekte oldukça zor bir süreç. Ama ben bu zorlukları sevdiğim yemeklerin muadili olan yemekler yaparak aşabildiğimi düşünüyorum. Ve size de bu yöntemi tavsiye ediyorum. Tariflerime göz atmak isterseniz instagram hesabım @fitwheggy :) Burada vejetaryen yemek tarifleri bulabilir ve özlediğiniz yemeklerin muadilini yapabilirsiniz ❤️
Herkese sağlıklı günler dilerim.