Meraklı kişiliğimden tıbbi ismini yıllardır biliyor oluşum bir yana dursun delikli yüzeylere karşı tepkim inanılmaz tuhaf ve gerçekten içimi sıkıyor. Özellikle iş yerinde zorlanıyorum saç ektiren erkeklerin kafaları kırmızı delik delik nokta noktalar ya mesela onları elimle böyle dağıtasım bozasım geliyor; bakamıyorum katlanamıyorum daha fazla. Bu yenilebilir bir şey mi? Kim başka benim gibi hissediyor ve bilmeyenler içinde her ne kadar bakmaya katlanamasam da bir resimcik bırakıyorum :( kendinizi test etmiş olursunuz
Lanet olsun beni igrendiriyor. Doktora anlatamamistim meğer bir adı falan varmış bu durumun. Midem bulanıyor kaziyip atmak istiyorum o yüzeyi. Birde girmiyor gözümün önünden. Adını senden öğrendim şimdi. Tek degilmisim sevineyim mi adına üzüleyim mi bilemedim
Çocukluğumdan beri hissediyorum bu fobi bende de var tedavisi henüz yok 😣😣 sinir bozucu gördüğümde bozup dağıtma ezme isteği offf en çokta şu lotus tohumunu toz haline getiresin var
Parmaklarım karıncalanıyor böyle birşey görünce!!! Agresifleşiyorum avcum gıdıklanıyor. O fotoğrafa bakamıyorum çok fena oldum yırtmak istiyorum o adamın kol ve bacaklarını 😠😠
Bu tarz fotoğraflara bakmak beni çok korkutuyor sanki vücudumda da aynısı olacakmış gibi hissediyorum ve korkuyorum nefesim daralıyor gibi oluyor ve benim kurtcuklara ya da larvalarada fobim var bakamıyorum telefonu elimden fırlatasım geliyor sinir bozucu bir durum.
@sexionebomy başkalarından önce kendini anla ve ondan sonra aklıselim yorumlarda bulun. çünki beni anladığını düşünüyorum tabikide ama yanlış anladığını düşünüyorum tabiri caiz.
@sexionebomy herkes amacına göre davranır senin aradığın çekicilik ve aradığını bulamadın. bendeki olan bir mantık ve o da senin işine yaramadı. bu yüzden beyninin ve mantığının yetmediği konulara ne yorum yap nede başkalarına çamur at. çünki başkarına çamur atmak seni temiz biri yapmaz seninde o çamurun içinde olduğunu gösterir..
Ben sende niye çekicilik ariyimki çekici olsan banane olmasan banane benim icin siradan sitede takilan basit birisin eglenme amacli burdayim ve erkeklerin kizlara yavsama metotlari komigime gidiyor bende yorumumu yapiyorum bu seni niye boyle gerdi istemeden yaranami dokundum neyse daha fazla boş yapma
al işte abi sen inanmamak için bir sebep ararken bunu bulmuşsun ama hak vermek iki gram mantığını devreye sokmuyorsun. fobim bunu görmeye katlanamamak uzuncana bakamam içim sıkılır. illaki bakıyorum ama rahatsız oluyorum bakarken. başka anlayamadığın bir konu varsa resimli açıklarım sıkıntı yok
O zaman seni iptal ediyorum şimdi , Bu halde bir kişiyi 1 gün boyunca karşında oturtsalar her saatinde aynı şekilde mi rahatsız olursun , yoksa gittikçe azalan bir etki mi oluşur?
o dediğin bıkkınlığa sıkılganlığa ya da karşılıklı sohbetle zevkede dönüşebilir. benim dediğim tamamıyla farklı bir şey çok farklı herhangi bir elle tutulası somut bir açıklaması yok yani o tarz bir sebep arama boşuna yok çünkü. insanlar kokudanda rahatsız olur ama onu göremezsin misal...
Niye görebilirsin. Ben balık kokusu sevmiyorum ve evde de yaptırmıyorum mesela. Ama uzun bir süre balık kokusuna maruz kalırsam ve yapacak bir şeyim yoksa ölmüyorum sonucunda. :D Bunun üstesinden gelmek senin elinde velasıl.
ya sana küçükken balıkla peyniri aynı anda mı yedirdiler anlamıyorum ki. anlamamak için bu kadar direneni ve alakasız benzetmeler yapanını cidden görmedim helal olsun çok başarılı bir yalanlama operasyonuydu. allah şifa versin de geç ben sana kendimi inandırmak zorunluluğunda değilim ki
üstesinden gelmemi tavsiye ettiğin şey beni rahatsız ediyorsa ki ediyor... bu marjinallik değil aksine nakavtlık bir durumdur ki zaten marjinallik uzak olsun nostaljik benliğimi hiç bir farklığa değişmem. böylede hani insanları damgalamadan yorum yapsak fena olmşycak hani sonuçta doğal olarak birbirimizi tanımıyoruz ve birbiririmiz hakkında etiketler yapmak benim hayatımı yaşıyormuşcasına konuşmak falan konuşulanı değil konuşanı küçük düşürür hiç hoş olmuyor.
Yalnız ben henüz bir tavsiyede bulunmadım. Öncelikle rahatsızlığa karşı olan sağduyunu paralize etmek istedim. ''Amannn be bu da bir şey mi'' mahiyetinde. Bu dalaşma sonrasında sanırım tavsiye de istemezsin gibime geliyor. :D
ben anladım ki sen hayata farklı bir pencereden bakıyorsan. oysa benim hayata baktığım yerde bir pencerem yok. bu yüzden ben ne kadar konuya hakim kalabiliyorsam sen pencereden gördüğün kadarına müdahale etmeye çalışıyorsun. bazen anlayış farklılıkları tartışmalara yol açabiliyor ama iki tarafında haklı veya haksız olduğunu göstermiyor. tamamıyla anlayış farklılığı başka bir şey değil. misal ben sana geliyom bir derdimi anlatıyom sen bana diyon ohooo ölenler var seninkide dert mi. tümüyle bundan ibaret
Ama bunun akabinde bir tavsiyede bulunmadım henüz. Belki ilacın bendeydi? Hemen hööööö yaptın. :D Pozitif bakıp gülerek yaklaşabilseydin ardından çözüme geçebilirdik.
değişik bir şey yok bal peteğide böyle lakin ben onada bakamam. annem bazen petekli bal koyar kahvaltıya ben dağıtırım karıştırırım öteki türlü görmeye tahammul edemiyom :D
bu bir görüntü ve bazı görüntüler beyni rahatsız eder huzursuz eder tahammülleri zorlar kısaca yani temas yoktur ama bir tahrik söz konusu gördüğünde rahatsız olduysan böyle bir irkildiysen veyaz uzun süre bakamdıysan sende tripofobiksin demektir:)
En İyi Cevaplar