4 gün önce lokal anestezi ile kaş bölgesinin olduğu yerden ameliyatla yağ bezesi alında. Dikiş atıldı. Doktor 3 gün sonra su değdirebilirsin dedi ama su değdirmeye korkuyorum. Başınıza böyle bir olay geldi mi? Ne yaptınız? Ameliyattan kaç gün sonra banyo yapılır?dikiş atıldıktan sonra banyo yapılır mı?
Ameliyattan, Dikişten Kaç Gün Sonra Banyo Yapılır, Duş Alınır?
Selam :) Ameliyattan kaç gün sonra duş alınır? sorusunu burada çoğu kez cevapladım. Çünkü benim başıma da gelen bir olay olduğu için tecrübeliyim bu konuda. Merak edilen sorulan hepsine cevap vermeye çalışacağım. Umarım işinize yarar.
Ameliyattan kaç gün sonra banyo yapılır?
Ameliyattan kaç gün sonra banyo yapılır?
Ameliyattan sonra banyo yapılıp yapılamayacağı doktorunuzun beyanına bağlı aslında. Genellikle doktorlar ameliyat olduktan sonra size banyo yapamayacağınız belli süreyi söyler. Bu süre sizin ameliyatınızın büyüklüğüne göre değişir. Hangi bölgeden ameliyat olduğunuz, kaç dikişe sahip olduğunuz, ameliyattan sonraki durumuz bu süreyi doğrudan etkiler. Genelde ameliyatın çeşidine göre doktorunuz size banyo yapmamanız gereken süreyi söyler. Sorudan anladığım kadarıyla doktorun sana 3 gün duş almaman gerektiğini söylemiş. Bu süreye uymalısın. Bu soruya rastlayacak diğer kişiler de bu süreye uymalı.
Dikişten kaç gün sonra banyo yapılır?
Dikişten kaç gün sonra banyo yapılır?
Ameliyattan çıktıktan sonra doktorunuz söyleyeceği süre kadar duş almamanız gerektiğini söyledim. Ancak bu süre dolduktan sonra duş alırken dikkatli olmalısınız. Duş alabilirsiniz. Ancak dikişli yaraya su değmemeli. Dikişi aldıracağınız güne kadar su değdirmemelisiniz. Çünkü dikişli yara temiz ve kuru tutulmalı. Düzenli pansuman yapılmalı. Banyo musluğunda gelen suya maruz kalmamalı çünkü bu suyun içinde kireç ve klor yaraya zarar verir. Yara enfeksiyon kapabilir. Su değdiği için de iyileşmesi gecikir, dikişler tutmaz.
Diyelim ki doktorunuz size ameliyattan 1 hafta sonra duş alabileceğini söyledi. O zaman ameliyatta 1 hafta sonra duş alabilirsiniz. Ancak dediğim gibi dikişler alınana kadar su değmemeli. Banyoya girdiğinizde dikişin üzerini sargı beziyle güzelce sarın. Sargı bezinin üzerini ise streç film ile sarın. Ve o bölgenin üzerine su dökmeyin. Yaranın kenarlarını temiz, nemli bir bez ile duştan çıktıktan sonra silebilirsiniz. Dikişli yaraya düzenli pansuman yaptırmayı da ihmal etmeyin.
Dikiş atıldıktan sonra banyo yapılır mı?
Ameliyattan sonra banyo
Dikişler alındıktan sonra yara kısmen iyileşmiş sayılır. Bu yüzden su değmesinde bir sakınca olmaz. Rahatlıkla duş alabilirsiniz. Ama dikiş atılan kısımda deri diğer bölgelere göre ince kalır. Güçlenmesi için belli bir süre geçmeli. Bu sebeple duştayken yeni dikiş alınan bölgeye kese, lif gibi malzemeler değdirmemeye dikkat edin. Yoksa canınız yanabilir. Bu kurallara dikkat ederseniz sorun yaşamazsınız.
Toparlayacak olursam ameliyattan sonra duş almak için doktorunuzun size verdiği süreye uyun. Ancak dikişler alınana kadar duş alırken dikkat edin. Dikişli yaraya su değmesin. Dikişler alındıktan sonra ise dikiş alınan bölgeye kese veya lif değdirmemek şartıyla duş alabilirsiniz. :)
Banyoyu olası bir enfeksiyon riskine karşı yasaklarlar. Bugüne kdar bir enfeksiyonunuz olmadıysa aslında ilk günde banyo yapabilirmişsiniz demektir. Doktorlar sadece çok düşük ihtimallede olsa enfeksiyon oluşumundan çekindikleri için suyla teması yasaklarlar. Rahatlıkla banyonuzu yapabilirsiniz.
benim de sol kaşım yarıldı dikiş attılar. doktorlar dikişi alana kadar oraya su değdirmedim. yaranın kuruması lazım. bir de doktor bana daha çabuk kuruyup iyileşmesi için saç kurutma makinasını yaraya tutmamı söylemişti. faydası da oldu.
bence bi kac gün daha geçsin.yara taze iken enfeksiyon kapabilir.ayrıca su degecegi zaman bölgeyi nemli asla bırakmayın.orada yine enfeksiyona sebep olabilir.