Bu konu hakkinda bilgisi olan bu tur bir durumla karsilasan var mi ?
Kanin pihtilasmamasi gibi bir durummus...
Kanin pihtilasmamasi gibi bir durummus...
ITP çocukluk döneminde görülebilen bir durumdur. İmmün trombositopenik purpura. yani bilinmeyen bir nedenle trombositlere karşı vücut savaş açar ve onu yok etmeye çalışır, kemik iliğinde trombosit yapımını da baskılar. bilinmeyen neden bu olayın oluşumunu tetikler. bu genellikle viral bir enfeksiyon sonrası olur. kortizon kullanılmasının nedeni de, vücudun başlattığı bu nedensiz savaşı dindirmektir. trombosit sayısı 20 binin altına düştüğünde darbe olmadan da kanamalar olabilir. Tedaviye başlama sınırı 20 bin yani. Bu durumda heparin yerine trombosit süspansiyonu verilir. Bu, kanama riskini ortadan kaldırıcı geçici ve sonca yönelik bir tedavidir. nedeni ortadan kaldırıcı tedavi ise kortizon yani steroid tedavisidir. Geçicidir dr kontrolünde tedavisi yapılır.
Benim kuzenim 10 aylık ve şimdi onda trombosit düşüklüğü çıktı. Sizin attığınız yorumlara baktım ve tedavşsi olduğunu öğrendim. Eğer İstanbul'da ya da bursa da bildiğiniz hekimler veya prof. Doktorlar varsa bna lütfen o doktorların adresini verirmisiniz.. lütfen çok acil! Önceden havale ve sara da geçirdi o yüzden çok güvenli ve iyi doktorlar lazım
Cevap
0Cevap
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar