bende kullandım az kalmış ben bu aşamadan sonra 4 ay kadar sonra telleri çıkartıp şeffaf plak veriyolar onu da 7 ay kullanıyorsun sonra sabit tele geçiyosn dişlerinin arkasında oluyor o elveda sıkıntılı günler yani
Normal bir süreç abartma 1 senedir lastik takanlar var. Demekki dişlerinde ciddi problem var doktorun amacı seni canindan bezdirmek değil işini en güzel şekilde yapmak. O teller çıkınca görüşelim daha iyi olacaksın bak. Yani buraya yaz. :D
Dişlerini temizleyecekler. Sonra dişlerinin kalıbını çıkartıp. Şeffaf bir kalıp yapacaklar gece gündüz bunu kullanacaksın bir süre sonra yalnızca geceleri takacaksın bu bir süreç dişlerin oynamasın diye bu süreci tabiki doktorun belirleyecek. Sonra bu süreçte bitiyor. Üst önden ve alt önden arkalarına sabitleme teli yapistiracaklarki kipirdamasinlar. Bu sende ömür boyu kalacak. Benimkiler çıktı gidip tekrar yaptırmadım hafif bir kayma oldu ama sen yapma özen göster. Süreç bu kadar.
Bazılarında olmuyormuş. Bana yaptılar keza kardeşime de yaptılar. Sabitleme teli kötü bir şey değil. Sadece bir kaç gün tuhaf geliyor ama alışıyorsun. Gözünde büyütme :)
Ne bilim ya o bitince şu diğeri bitince başka birşey gibi oldu ya 😶 peki o şeffaf kalıbı gittiğin gibi ölçüsünü alıp hemen veriyorlar mi yoksa daha sonraki alıyorsun çünkü benim memleket dişçiye uzak çok zor oluyor
Peki ya bu aşamadan sonra ne var acaba lastiklerden sonra herhalde telleri çıkartır. Telleri Çıkartıkan sonra bitmiyor herşey plak gibi birşey veriyor onu kullanmaya başlıyorsun
Aynen önce lekeler temizleniyor sonra dişlerimin boyutu eşitlenecek daha sonra plak takılacak ve o da baya sürüyor diye biliyorum benim bir arkadasım bir iki yıl taktı böyle geceleri
O gitmiyordu hiç Ama her ay değilde bir kaç ayda bir ya da üç dört ayda bir gitmek daha doğru tedavinin eskiye dönmemesi için benim doktorum öyle söyledi
Tamamda benimki okadar çarpık değildi sadece köpek düşük rahatsız ettiği için taktırdı doktor 1 sene yeter dedi gel gör 2 sene oldu daha çıkarmadi perişan oldum
ilk günler bişi yiyemiyorsun bu yüzden de kilo veriyorsun cips gazlı içecekler kuruyemiş yasak düzenli olarak fırçalamasın sana zaten dikkat etmen gerek şeyleri bir kağıtta veriyorlar dikkat etmezsen de tedavi sürecin uzar ben özelde taktırdım 4.500 dü
Bendede tel var ve zor bir durum yani yanımda taşıyorum küçük kurabiye yesen bile kalıyor fırçalamak istiyor zorluğunu bildiğim için söyledim olur öyle genelde diye hemen ergen atışmasına girme
Olaya hemen açıklık getireyim o gördüğün yeşil şey kir değil tam tersi tellerden dolayi orda oluşan bir leke inşallah Teller çıktıktan sonra genel bir diş temizliği yapacak doktorum ve en sonunda temiz ve guzel dişlerime kavuşMuş olacağım ☺ @Melis_Kocer
En İyi Cevaplar