1,5 yasında kız çocuğum var, Ateşini 38 altına indiremedik. Doktorun verdiği ilaçlar da bir işe yaramıyor, var mı tecrübesi olan?
ateş, mikropları virüsleri öldürmek için vücudun kullandığı savunma mekanizmasıdır. o nedenle 38,5'in altındaki ateşten çok korkmayın (ailede havale geçmişi yoksa korkmayın. havale geçmişi varsa daha dikkatli olun) ateş 38,5 ve üstünü gördüğünde ılık duş aldırın. düşmüyorsa ılık duşu tekrarlayın. duştan sonra kurulamayın. o şekilde yatsın.
her 4 saatte bir dönüşümlü ateş düşürücü verin. doktorunuz uygun ateş düşürücü ve tedavi edici ilaçları vermiştir. buna rağmen ateş birkaç gün sürebilir. korkmayın.
kesinlikle sirke kullanmayın. sirke ateşi anında düşürü anında yükseltir. bu nedenle tehlikelidir. havaleye zemin hazırlayabilir.
geçmiş olsun.
bu arada hekim değilim. 2 çocuk annesiyim.
Sirkeli su bezleri ıslayıp sarın hemen ateşini alır.
Sirkeli su , duş işe yaramaz.
İlaçlar yaramıyosa böbrekten falan gelebilir hastaneye gitsenize?
38 yine normal sayılır ama 39-40 oldumu tehlikeli. Buz su ve sirke koyun bir kaba. Bacaklarına ve sırtına sonrada önüne kompres yapın. Hemen düşmesi lazım.
Çok dikkatli olun. Sizi korkutmak istemem. Kardeşim de o yaşlarda ateşlendi. Annem gitti ılık duşa soktu. Havale geçirdi. Çocuğu sıcaktan uzak tutun. Yataş döşek sarmayın. Bizimkine bir şey olmadı şimdi her çocuktan sağlam da Allah korusun dikkat edin... Annem her seferinde don atlet yatırıyordu bacaklarına doğruda çok ince bir çarşaf çekiyordu. Onun dışında soğuk duş, ılıktan ziyade soğuk duş çok etkili ama bebeklere aldırmak çok zor ağlıyorlar anneler babalar dayanamıyor..
Muhtemel olarak enfeksiyon durumu mevcut.
Enfeksiyon vücuttan atılana kadar ateş yükselmez.
Bazen düşer fakat aldatıcı olabilir.
Hastaneye götürmenizi tavsiye ederim
Cevap
23Cevap
Biraz geç gördüm umarım inmiştir ateşi.
Sadece bezi ve üstünde atletiyle kalsın , ayaklarının altına ve koltuk altına soğuk bez koyun.
Ilık duşta faydalı, hatta küveti varsa ılık suyla doldurun içinde dursun.
Çok geçmiş olsun , kızım da bende yaşadım öyle bir gün.
Başında nr kadar gözyaşı döktüğümü ben bilirim.
bir sağlıkçı olarak fikrimi sunayım ; ılık banyo.
ince giysiler.
bol su
ılık tampon yapın şakaklara ve eklemlere
sıcak ortamda durmasın mümkünse ılık olsun ortam
ve gerekli ateş düşürücü ilaçlarla düşecektir.
Havluyu soğuk suda ıslat, vücuduna sar. Titreyecek, ama inecek. 3 dakika falan tut.
Aslında ateş vücudumuzdakı hastalığa sebep olan mikropu öldürüyor. Ondan yükseliyor. 39 a yaklaşmadığı süreç üzerine gitmemek lazım.
Ben ebe hemşireyim o yüzden sen beni dinle ılık suyla biraz duş aldırın ortmeyin çocuğun üzerini sirkeli su ile koltuk altına bez falan koyun
Cocugun keyfi nasil? Keyfi yerindeyse kormayin ama bitkin bir haldeyse önce bir ilik suyla banyo yapin , corab giydirmeyin ama yinede bir doktora gösterin
Çok sık bu durum ile karşılaşan biri olarak tek tavsiyem limonu sık VE çorabı o limon ile ıslat çocuğun ayağına giydir.. 10 dakika içinde ateşin düştüğünü göreceksin..
İlacını verdikten sonra 10 dakikada bir ılık su kompleksi yapmayıda ihmal etmeyin tabi..
Basi noktaları var oralara soğuk havlu koycan ya da ılık banyo olur parasatemol ve iburofen adlı iki ateş düşürücü veriyorlar bunları arası belli zaman aralığı ile veriyorlar hastanede ama sen ilaç harici dene olmazsa acil çocuk doktoruna git
Oyy kıyamam geçmiş olsun ona. Ilık suyla duş aldırın, sirke de iyi gelir diyorlar
Ilık bir duş aldır. Sirkeli su ile koltuk altını alnını silin.
kasık bölgesı ve koltuk altında sırkelı sulu bez ıle beklettınızmı ben böyle düşürmuştum bırgun yeğenımın ateşını
Diş çıkartıyorsa ondan ateş yapıyor olabilir. Tekrardan bir çocuk acile gidin isterseniz. Tahlil yapilmadiysa yapsınlar detaylı. Gecmis olsun.
Atesi kac ki?
Ates cocuklarda cok kötü degil vucut cabaliyor mikroplarla savasiyor yani. Atesde hemen düsmez biraz bekleyin
Soğutun eğer çok fazla olursa en iyi doktor da gelse bir şey yapamaz yani hasta olsa bile 40 ı geçerse çıkarın elbiselerini
Ilık suyla ara ara yuzunu koltuk altını sırtını falan silin ya da ılık duş. Uzerinu cok fazla ortmeyin havala geçirmesin
Yazık ya Allah acil şifalar versin.
Sirkeli su ile silin cocuğu, duş aldırın sık sık, üstüne kalın şeyler örtmeyin, ilaç verin tabii
Oncelikle o telefonunu birakcan cocugu kucaklycan bize getircen
Pedıtus pedıfen
Sadece bezle kalsın soyun
Sırke vs tavsıye etmem
Dısten vs ıse agzına jel surebılırsın
Maalesef bebek ateslerınde pek bırsey yapılanıyor
Hasta etmeden ılık dus ıyı gelır
39altı tehlıke teskıl etmez
Gecmıs olsun🙏😇
Tosilitse düşmez
İki değişik Ateş sürücü şurup almalı
Duş aldır
vucudunu sırke ıle ovun. eger yıne gecmezse ılık su ıle dus aldırın. kalın gıyındırmeyın
Çocuk bu ne desek bir zararı olur acile götür herkesin her dediğini yapma
ılış duş aldırın, ıslak pamukları koltuk altına ve kasıklarına koyun. arada değiştirin. düşmüyorsa mutlaka doktora götürün havale geçirir allah korusun..
Ilik duş aldiricaksiniz. Ve sıkı sıkı giydirmyceksiniz..
38 çok da sorun değil ama dahada yükselirse serin bor duş iyi gelebilir
Ilık ve serin duş şart üstünü örtmeyin ince giydirin
Eklem yerlerine soğuk suyla ıslattiginız bezleri koyun. Koltuk altına, kol dizlerine, ayak dizlerine ve ayak bileklerine. Alninada bir tane koyun.
Duşa girsin. Sirkeli su yapın üstünü ortmeyin ve olabildiğince ince şeyler olsun üstünde
Alnina koltuk altina karnina islak pamuk koyun.3 saatte bir agri kesici verin
Mutlaka doktora gosterin atesin sebebi ne ise ona gore tedaviye baslansin
başka doktora götürün, çocuk hastanesi varsa oraya götürün.
ihmale gelmez
Ilık suyla duş aldırın, kıyafet bırakmayın üstünde.
Soğuk kompleks uygulayın.
Sirkeli su ile sürekli sil.
Ama çok risk var gerekirse başka doktora git.
Dişlerini soğutmayıdsoğutmayıda ihmal etme
Vücudunda enfeksiyon varsa bir tatli kasigi sirke ve 3 katı suyla karıştırıp verebilirsiniz ilaçlarını düzenli verip ılık dus
Serin tutmalı. 2 tip ateş düşürücü ilaç var, birinden verildiyse 2-3 saat etkili , hala düşmezse öbüründen vermeli
Ablacim en once ilik sonra yavas yavas soğuk yap suyu oyle bir dusa koy. Yani bana oyle yapmislar diye biliyorum
soğuğa yakın ılık duş , üstünü örtmeyin soyun miniği de, bol da su tüketmesini sağlayın
Ilık şu ile dış aldirin 2 3 kez 1 saat arayla bez islat vücudunda gezdir
Koltuk altlarına kasiklarina ve dizlerinin arkasına ıslak bez koyabilirsiniz
Eklem yerlerine soğuk kompres yapın pamuk ya da bez ıslatıp koyun. Geçmiş olsun.
Bazı noktalara soğuk uygula: alın, koltukaltı, karın ve ayak altları.
Burada soru soracağına doktora götür baba kılıklı adam.
Ilık bir duş ya da sirkeli suya bir bez batırın ve vücuduna, alnına yerleştirn.
Direk acile götürün hastaneye, yüksek ateş tehlikeli çocuklarda
çocuk aspirini satılıyor mu bilmiyorum ama çok işe yarar ama siz en iyisi doktora götürün
Tekrar doktora gideceksiniz o halde
Acilden götürün hemen
sirkeli su derler ama denemedim.
Ilac ne kullaniyorsunuz
Fitil lazım size ateş düşürücü olarak satılan?
ılık dus işde en basiti
Sirkeli su olabilir abi
Laf olsun torba dolsun
Sirke varsa beze dok alnina sirtina koy
Başka doktora götür hemen
Doktora götürün acilen😌
Ilık duş eklem yerlerine soğuk kompres.
Allah şifa versin
Sirkeli su ile
Yıka soğuk suyla
Ilık banyo yaptırın
Geçmiş olsun