Arkadaşlar bugün mr cihazında omurgamın görüntüsü falan alındı 2 hafta sonra rapor verilecek doktora gidecem. Fakat size sorayım dedim gitmeden sizce çokmu eğrilmiş omurgam? Ayrıca bunu düzeltmek için egzersiz falan yapıyorum şimdi de karnımın az altına yastık koyarak yüzüstü yatmayı düşünüyorum etkisi olurmu sizce böyle yapsam? Daha önce bu sorunla karşılaşıp çözen arkadaşlarında yardım etmesini istiyorum
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Okulda bu konu üzerine de derts almıştım. Yastık vs koyman bir etki yaratmaz kendini yorarsın sadece. Egzersizlerini düzenli olarak yapmanı öneririm. Eğer kendi yaptıklarından fayda bulamassan pilates üzerine eğitim veren birinden yardım al. Yakınımda olsan egzersizlerde yardım ederdim.. Not: fitness vg yoga falan değil hocam altını çizim PİLATES. :)
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sana özelden yazsam ulaşırmısın lütfen. Whatsappdan falan yardım edersin bana? Cidden çok ihtiyacım var çok sinie bozucu bir durum duruşum. A
hip flexor ı esnet. kalçanı hamstringlerini ve karın kaslarını da güçlendirmen gerek. düzgün formla squat plank yap. Lunge önemli. Bird dog 4 × 30 Plank 4×30 ve el üzerinde plank ardından Shoulder bridge 4×20 Warrior lunge 4×30 Bel esnetme hareketi diz üstü oturarak. 4x 30
Programa alıştıktan sonra vücut rahatça bu hareketleri yapabilecek şekle geldikten sonra gün 2 kez yap arada bir. 2-3 ay sonunda gözle görülür düzelme görürsün.
Moruk bu hastalıktan çok anlamam ama senin korse takman gerekiyor birde postür düzeltme hareketleri yap. Yaşın genç galiba bu aralar düzelttin düzelttim yaş ilerleyince düzeltemezsin.
En İyi Cevaplar