Cilt Tipim Ne? Cilt tipi testi yapan yerler?

Arkadaslar yillarin arayisidir benimki (tamam abarttim) cilt tipimin ne olduguna karar verebilmem. Tenim beyaz ve mat. Hatta kislari falan dudak ve yanak kisimlarinda hafif pullanmalar olabiliyor. Ozellikle dustan ciktiktan sonra kas ortalarim falan kuruyor. Yani genel olarak kuru bir cildim var diyebilirim. Mesela Şu an , tamam hala mat ama alnim yanaklarima oranla biraz nemli (nemli diyorum cunku yagli diyecek kadar yagli degil) Fakat kas ortalarim ve burnum pul pul ki burnum siyah noktadan dolayi gozenekli olmasina ragmen. Birde şu cilt tipi testleri oluyor ya pecete ile onu denedim kuru cikiyor yani pecetede herhangi bir yag yok bise yok. Bu konuyu boyle irdelememin sebebi herhangi bir temizleme urunu kullanacagim zaman yuzumun verecegi tepkimeyi kestirememem. bir ara niveanin normal ve karmalar icin olan temizleme kopugunu kullandim, alnimda ve burnumda sivilcelenme yapmisti mesela. Eger buraya kadar okuduysaniz tesekkur ederim, okumadiysanizda en azindan nerde cilt tipimi ogrenebilecegimi bir soyleyiverin.
Cilt Tipim Ne? Cilt tipi testi yapan yerler?