Cipralex kullanmayi dusunen var mi?

6 yillik hayir , antidepresanlar beyine zararlidir, uyusturur sizi, kendinizin antidepresani olun vs. diyen biri olarak size tamamen yanildigimi ap acik soyleyebilirim. Oyle ki bu yukarida soylediklerim belli bir noktadan sonra imkansiz hala geliyor nedenide kesinlikle psikolojik degil, biyolojik. Ama demiyorum ki psikolojiniz biyolojinizi degistiremez... Oda ayri bir konu ama burada okadar da kolay olmuyor. En azindan hayat sartlariniz herzaman buna elvermiyor. Benim hikayemi anlatip sikmayacagim sizi ama bana gore bende agir seyler yasadim. Ve benimde kimyam bozuldu sonunda. Cok ugrastim kendim gecireyim diye. Spora basladim, yoga yaptim, disari ciktim , eglendim ama aksam olunca yine basim agridi. Yine yandi basimin tepesi gun boyunca. Sonunda kabullendim bende artik benim kontrolumun disinda oldugunu. Oncelikle antidepresanlarin nasil calistigini aciklayayim. Yasadiginiz kotu olaylardan hatta kotu degilse bile normalinizin disinda yasadiginiz seylerden sonra beyindeki serotonin hormonunuz azaldiginda ve gecisi bir hucreden digerine gecerken zorlandiginda bilin ki artik kontrolunuzden cikmistir. Bunuda nasil bilirsiniz, kendi cabalariniz artik sonuc vermediginde. Buda antidepresanlarin nasil calistigini aciklayan bir video.
Hemen hemen 1 ay olmak uzere benim Cipralex'le iliskim baslayali. Bas agrisi diye gittim 2. kez verdi doktor ve artik kabullendim. Pisman miyim? Hayir. Uzun suredir Anksiyeteyle mucadele eden biri olarak, ki bu konuda basariliydim ( Toplum onunde konusma fobilerimi vs. astim diyebilirim. ) Cipralex beni daha sakin, daha iyi anlasabilen, daha sabirli ve en onemlisi DAHA AZ DUSUNEN ve daha iyi konsantre olabilen biri yapti diyebilirim simdiden. Ben cok arastirdim cok okudum kullanmaya baslamadan once. Umarim birilerine yardimci olabilir bu yazdiklarim. Ama unutmayiniz ki her antidepresan kisisine gore farkli etkiler gosteriyor. Benim anlatmaya calistigim sadece antidepresanlara olan onyarginin gereksiz oldugu.
Cipralex kullanmayi dusunen var mi?