Aralık 13 regl günümdü. Ama adetlerim hep düzensiz ve yine 4 gün gecikti hala olmadım. Kist şüphesiyle ultrasona da girdim ama kist falan yok temiz dedi doktor. (2 ay önce) ilaç falan da vermedi zamanla reglim düzene girer diye.Ama artık sıkıldım, her ay adet olamıyorum ve suratımda olamadığım her gün için sivilce çıkıyor. 13'ünden beri suratımda yeni yeni sivilceler çıkmaya başladı, adet olsam hepsi sönecek ama olamadığım için çıkıyor bu meretler. Adet söktürücüye aspirin gibi ilaçlar veya bitkisel önerileriniz var mı aktarlardan bulabileceğim? Ya da "ben bunu yapıyorum reglimi düzene sokuyor" dediğiniz bir şeyler var mı? Özellikle aspirin adet söktürür mü bunu merak ediyorum.
Adet olamıyorum, adet söktürücü aspirin veya bitkisel önerileriniz var mı, aspirin adet söktürür mü?
Özel Günler & Hijyen konusunda 1,3b cevap paylaştı.
Öncelikle şunu belirtmem lazım; 4 günlük gecikmeden korkmana gerek yok. Çünkü uzmanlar, 15 güne kadarki adet gecikmelerini normal olarak kabul etmektedir ve şu sebeplerle adetin 15 güne kadar gecikebileceğini belirtmektedir:
- stres, - beslenme bozukluğu, - aşırı spor, - hareketsizlik, - uykusuzluk, - enfeksiyon, - soğuk algınlığı gibi hafif hastalıklar, - hormonal dengesizlikler, - ani duygu değişimleri ve pek çok sebep adet gecikmesine neden olabilmektedir.
Erken adet olmak için Aspirin kullanılabilir mi?
aspirin
Aspirin, genel itibari ile kan dolaşımına destek veren, dolaşım sistemi problemi olan insanlar için doktorlar tarafından önerilen bir ilaçtır. Eczaneden reçetesiz ve uygun fiyata alabiliyor olmamız, Aspirin'i hemen kullanmamız gerektiği anlamına gelmiyor, bunu bilmek lazım.
Adet gelmesi için Aspirin, Coraspin veya bebe Aspirini tercih edilmesi de bu kan dolaşımını etkilemesidir. Yani sanıyoruz ki, kanı sulandıran ilaçlar adet kanamasını da etkileyip geciken veya uzun süredir olmayan adetin getireceği, fakat sizi temin ederim ki vücudumuz o şekilde çalışmıyor. Eğer üreme sistemi ile ilgili bir probleminiz varsa, en basitinden yumurtlama evresinde sorunlar yaşıyorsanız, zaten kanama da beklenilen kadar olmayacaktır, dolayısıyla "Coraspin adet söktürür mü, hangi Aspirin adeti başlatır?" gibi sorulara da Aspirin kullanmak çözüm olmayacaktır.
Coraspin
Copaspin ve Aspirin arasındaki farkı da bilmeyenler varsa diye söyleyeyim; Aspirin, normalde midede çözünen ve mide duvarına zamanla zarar verebilen güçlü bir ağrı kesici-kan sulandırıcıdır. Coraspin ise Aspirin'in midedeki etkilerini azaltmak için enterik kaplı olarak üretilmiş versiyonudur ve Aspirin gibi midede değil bağırsaklarda çözünür. Bu sayede Aspirin etkisi mideye zarar vermeden gerçekleşir. Tabi her ikisinin kullanımı da adeti söktürmek için önerilmez, uyarımı yapayım ;)
Adet söktürücü olarak çeşitli bitkisel yöntemler olsa da bunları doktora danışmadan, kendi başınıza kullanmak doğru değildir. Adet söktürücüye Aspirin kullanmak da keza zararlıdır, aspirinin dolaşımı desteklemesi iyi gibi görünse de herkese önerilmez, ihtiyaç halinde doktorlar tarafından tavsiye edilir. Bu sebeple adet söktürücü bitkisel yöntemleri denemek yerine direkt doktora muayene olmanızı, doktorun reçete edeceği adet söktürücü ilacı kullanmanızı öneririm.
10 gün bile normal. söktürücü ilaçlar feci hormon basar vücuduna, bin beter sivilcelenme ihtimalin var. onun yerine sivilce giderici bir yüz temizleme jeli kullanmayı dene. ya da doğum kontrol hapına başlayıp her iki sorunu da temize bağla...
Regl bittikten sonra yumurta bir folikül iceresinde olgunlasmaya baslar, yaklasik iki hafta sonra bu folikulden cikar, yumurta catlamasi derken bundan bahsediyorsunuz sanirim. Folikul daha sonra bir yağ yumagi olarak hormon salgilamaya baslar ve bu folikul bozulduğu zaman regl oluruz. Yani kasiklarina vurmanin yumurtani catlatmayacagini dusundugum gibi, catlasa bile olayin onunla ilgili oldugunu sanmiyorum, bu daha erken bir evre. Eger son reglin uzerinden 35 gun gecerse doktora gorunmelisin.
4 günlük gecikmeden bir şey olmaz. Ancak başka aylarda çok düzensiz ve gecikme süreleri daha uzunsa kafana göre ilaç almak yerine doktoruna danışmanı öneririm. Aspirinin çözüm olacağını sanmıyorum. Sana en uygun adet söktürücüyü doktorun önerecektir. Hem belki gecikmenin başka sebepleri vardır. Gerçek bir çözüme ulaşmak için doktor muayenesi şart.
Merhabalar arkadaşlar benimde bir sorunum var bu zamana kadar reglim cok iyi geliyordu yaklasik 1 aydir regl olmadim yani 40 gun oldu martin 11 inde oldum martin 17 sinde bitti normelde olmam gerekiyordu ama olamadim ve her yerimde sivilceler cikmaya basladi etrafimdaki herkeze gergin tavirlar sergiliyorum bana bir tavsiye verebilirmisiniz corona nedeiylse hastaneye de gidemiyorum?
Hamile olma gibi bir durumun varsa eğer kan testi de yaptır bazen gebelik testleri doğru söylemeyebilir ya da düğün stresinden falan da olabilir bu gecikme
0
1 Yorumla
Gizli Soran
Bende suphelendigim icin 1 hafta araliklarla 2 kere test yaptim ezcaciyada soyledim 2 kere test yaptim dedim oda 2 kere yaptiysaniz yanlislik yoktur dedi
Düzensiz regl oluyosun benim arkadaşım 3 ay regl olmuyodu sonra oluyodu düzensizdi en sonunda kasıklarında ağrı çıktı doktora gitti kasıklarını üşütmüş çok fazla serum yedi sende de aynı durum olabilir
1
1 Yorumla
Gizli Soran
Ben doktora gittim her seyim temiz cikti tarlusal adinda bir ilac verdi adet sokturucu ama hala faydasini goremedim. Roucctone kullaniyorum belki o etkiliyordur. Ergenlige girdigimden beri var bu duzensizlik sorunu
valla en azından yardımcı olur diye biliyorum. aynı sorun bende de var. ama çok sorun etme rahminde ve yumurtalıklarında sorun yoksa. stresten oluyormuş.
herhangi bir ağrı kesici aldın mı.. almadıysan ve sancın yoksa zor olur. fakat agrıların devam ediyor ve regl tarihi çok geçmediyse ada çayına karanfil atıp iç, hem sancını alır hemde başlatabilir. sakın hap alma, başlayacagı varsa da durur
Doktorun bunun bir sorun olmadığını söylüyorsa sorun yoktur. adet düzensizliklerinde doğum kontrol hapları sıklıkla kullanılır ancak doktorun bunu gerekli görmemiş. bu durumda tavsiyesine uymalısın.
1-ilac kullaniyormusun 2-adetin genelde duzenlimidir 3-pcos hastalığın var mı 4-dogum kontrol ilacı kullanirmisin 5-korunmasiz iliski nedeniyle stres yasadinmi?
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
iltihap olabilir geçiktirir bu doktora git bir test yapsınlar röntgen filan çeksinler
doktor olmadığım için bilemicem o nedir nedeğildir o yüzden seni yalnış yönlendirmek istemem ama iğneyi bir arat internette illaki bişeyler bulursun gibi geliyo bana
En İyi Cevaplar