Merhaba. İki buçuk aydır adet görmüyorum. Bir arkadaşım Aspirin adet kanamasını söktürür demişti ama tam bilmediğim için sorayım dedim. Aspirin adeti söktürür mü yoksa keser mi?Aspirin adeti söktürür mü?
Adet görememe durumunda başvurulacak ilk yöntem, doktora gitmektir. Doktora gitmeden, adet olamama nedenini öğrenmeden adet kanamasını artırmak için herhangi bir yöntemi uygulamayın lütfen, sağlığınız açısından bu konu oldukça önemlidir. Özellikle baş ağrısı, kas ağrısı gibi sebeplerle aldığımız, basit olarak nitelendirdiğimiz ilaçların adet üzerindeki etkilerini gördükten sonra "Aspirin adet getirir mi?" ve benzeri sorularla direkt bu tesadüfi yönteme başvurmanızı şahsen önermem.
Peki Aspirin adet söktürür mü?
aspirin
Uzman doktorlar adet söktürmek için Aspirin kullanımını tehlikeli bir yöntem olarak belirtiyor. Hatta Aspirin ile adet söktürme yöntemini saçma bulan ve onun yerine daha etkili yöntemler olduğunu vurgulayan doktorlar dahi var. Ama yine de aklımızda "Aspirin adet söktürür mü?", "Aspirin adet söktürücü müdür?" soruları var, bunun için size ufak açıklamasını yapayım.
Aspirin adet dönemine direkt etki etmiyor. Çünkü adet dönemi, tamamen hormonlara bağlı bir durum olduğu için ağrı kesici özelliği olan bir ilacın bu duruma etkisi yoktur. Fakat Aspirin'in adet kanamasına şöyle bir etkisi var; Aspirin kan sulandırma özelliğine sahip olduğu için adet kanamasının artmasına, daha yoğun veya sulu gelmesine, bundan dolayı da erkenden adet döneminin bitmesine yol açabilir. Herkesin bünyesi farklı olduğu için de buna kesin gözüyle bakamayız.
Aspirin içtim, ne zaman adet olurum?
Adet döneminde ağrıları kesmek amacıyla Aspirin içenler ve sonradan adeti kesilenlerin "Aspirin içtim, ne zaman adet olurum?" endişesi görülmesi gayet normaldir. Çünkü her kadının bünyesi farklı olmakla beraber, Aspirin gibi ağrı kesicilerin adet kanamasını kesebilme, azaltabilme ihtimali vardır. Esasen, Aspirin içtikten takribi 1 gün sonra adet kanamasının normal seyrinde ilerlemesi gerekmektedir. Şayet Aspirin içtikten sonra adet dönemi bir sonraki aya kadar gelmez veya 2-3 günlük adet kanaması kesintisi yaşanırsa, her ihtimale karşı doktora gidilmesini öneririm.
Özel Günler & Hijyen konusunda 2,6b cevap paylaştı.
Aspirin kan sulandırır ama regl olmana yardımcı olmaz... Eğer 2.5 ay öncesine kadar normal seyreden bir periodun varsa ve şimdilerde bu problemi yaşıyorsan, bir an önce bir jinekoloğa gitmeni tavsiye ederim.
Adet kanaması artıtır özellikle küçük doz aspirin. Ağrı kesici alıcaksan minoset falan al içinde parasetamol olsun. Aspirin mideye de zararlı ülser gelişebilir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aspirinin amacı bu değil. İki buçuk aydır regl olmuyorsanız biran önce hastaneye gitseniz iyi olur, normal bir durum değil bu.
Asprin hiç denemedim ama; 2 sene önce uzun bir süre adetim kesilmemişti ama sadece lekelenme olarak geliyordu. Doktora gittim ultrason üzerinden kontrol edildi, polip varmış. Bana doğum kontrol ilacı verdi 3 ay iç gel dedi. İçtiğin süre boyunca iyisin gibi geliyor. 3 ay sonra gittim 3 ay daha devam et dedi. Etmedim. Adetimi tekrar olmaya başlamıştım evet ama düzensiz oluyordu sonra da yine lekelenmeye başladı. Ben de bu sefer soğan kürüne başladım 1-2 hafta aç karnına sabha akşam içtim. Adet söktürücü kür olarak geçiyor. Ama uyarım şudur ki eğer kansızlığınız varsa Kan değerlerinizi kontrol ettirip, kan arttırıcı (pekmez, üzüm vs gibi.) gıdalar tükettikten sonra için derim. Ben kansızlıktan dolayı fenalık geçirdim soğan kürünü bitirdikten sonraki 2. adetimde.
Adet söktürücü olarak aspirin halk arasında en çok bilinen bir yöntemdir. Fakat uzman doktorlar aspirinin adet söktürücü olarak kullanılmaması gerektiği yönünde. Aspirin sadece, regl döneminde olan bir kadında adet kanaması az geliyorsa bu aşamada içilirse bir miktar kanamanın artmasını sağlayabilir.
En İyi Cevaplar