Bu Kuran ayeti ile ilişkili düşünmenizi rica ediyorum...
Göz ve Kulaktaki Sürecin Mantığı Aynıyken, Burunun Olayı Niçin Farklıdır?
Bu Kuran ayeti ile ilişkili düşünmenizi rica ediyorum...
görme ve işitme ilgili organlarda başlar ve beynin diğer bölgelerine geçmeden aktarma merkezi işlevi gören talamusa, yani ara beynin orta bölümüne geçer.
Koku alma duyusu ise talamusa uğramadan doğrudan koku alma soğanına gider. “koku alma soğanı” olarak adlandırılan bölge, beyin çıkıntısı (hipokampüs) ile yan yanadır. Beyin zarından (korteks) gelen tüm bilgilerin toplandığı yerdir. Bu da koku ile hafızanın birleştiğini kalıcı izli olduğunu ve çağrışım yaptığını gösterir. Bu farklılığı da anatomik farklılıktan meydana geldiğini düşünüyorum bir fen bilgisi öğretmeni olarak ayet kavramıyla ilişkilendiremediğim için kusura bakmayın
Katkiniz için teşekkür ederim 🌹🌹
Aralarında sandığın gibi bir fark bulunmuyor. Ses ve görüntüde aynı koku gibi bize ulaşdığı takdirde anlam ifade ediyor. Örneğin 2metre ilerinde çalan bir radyoyu ancak ses dalgalarının kulağına gelmesiyle işitebiliyorsun aynı 2 metre ilerindeki bir yemeğin kokusunun burnuna gelmesiyle kokusunu alabilmen gibi ve görmekde bu şekilde gözüne ulaşmayan bir görüntüyü göremezsin sonuç olarak içimizde kokuyu aldığımız gibi yine içimizde duyarız ve görürüz
Ben burnumla da kokunun kaynağını diğerleri gibi ayırt ediyorum.
Cevap
2Cevap
Sırrı Allah bilir.
Doğrudur...
Belki bizimle de paylaşmıştır...
Temennim bu yönde. :)
Arıza verirse elimizde döküman olsun diye heralde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar