Prozac ve Desyrel?

Merhaba, yaklaşık iki ay önce erkek arkadaşımdan ayrıldım, bununla birlikte çok yakın iki arkadaşımı hayatımdan çıkardım, hoş olmayan şeyler yaşandı, söylendi. Hepsine sessiz kaldım ama son zamanlarda sıklaşan ailevi sorunlar yüzünden sinirlerim çok bozuldu. Herşeye aşırı tepki gösterip sinirleniyor ya da sürekli ağlıyorum, evden çıkmak ya da içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor. Eskiden zevk aldığım şeyleri yapamıyor, uyuşuk hareket ediyorum. Sürekli aklımı kurcalayan sorulardan dolayı uyku da uyuyamaz oldum derken.. Bugün bir arkadaşım tarafından kolumdan tutularak psikiyatriye götürüldüm. Doktor yaklaşık 5 yıldır süren kilo alma korkumu, ya da sürekli kilo verme isteğimi de göz önünde bulundurarak bana prozac ve desyrel yazdı. Desyrel'i yarım içmemi söyledi... Ama ben hala elimde bu ilaçlarla eve döndüğüme inanamıyorum, durum ciddi mi? Gözümü korkuttu ilaçlar.. Kullanıp kullanmamak arasında çok kaldım.. İnsanlara güvenememe, herşeyi sorgulama, sürekli kaygı, kendi kendime moral bozma.. Bunlar hep olan şeylerdi. Bu ilaçlar gerçekten gerekli mi?
Prozac ve Desyrel?