Bir dişim kırık karar veremedim sizce hangisi daha iyi. Amalgam dolgusu olanlar var mı? Devlet karşılıyor mu?
Kompozit
Amalgam
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Siyah Dolgu ve Beyaz Dolgu Arasındaki Fark!
Siyah renkli veya Gümüş dolgu olarak da bilinir. Aslında içeriğinde bir çok çeşit metal bulunmasına rağmen gümüş ağırlıklı metal olduğu için bu şekilde de isimlendirilir. İçeriğindeki metaller (gümüş, kalay, bakır ve çinko) özel bir karıştırıcıda cıva ile karıştırılarak belli bir kıvama getirilir. Bu metaller toz halinde, civa ise akışkan. İkisi karıştırıldığı zaman yumuşak bir hamur kıvamı elde edilir. Bu yumuşak kıvamlı dolgu bu şekilde dişe uygulanarak sertleşmesi beklenir.
Amalgam dolgunun içerdiği civa, sağlığa zararlı bir zehirdir. Sinir ve sindirim sistemi, bağışıklık sistemi, akciğer ve böbreği etkiler. Çocuk gelişimine, anne karnındayken ve ilk çocukluk döneminde zararlıdır.
Çocuklar özellikle savunmasızdırlar. Civaya maruziyet solunum, sindirim ve cilt yoluyla olur. Ağızda bulunan ve 24 saat vücudumuza civa salınımı yapan amalgam dolgular sağlık için büyük bir tehdit oluşturmaktadır.
Amalgam dolgunuz var ise bu konuda bilinçli bir diş hekimine giderek acilen söktürün ve yerine porselen dolgu ya da beyaz kompozit dolgu yaptırabilirsiniz. Dolgu değişiminden sonra, vücudunuzda biriken civanın atılabilmesi için ise doğal tedavi yöntemleri ile detoks yapmalısınız.
https://i.hizliresim.com/OM6PnD.jpg
@wenDa Dolgu siyahsa analgam dolgudur. Beyaz dolgu yaptıracaksınız.
Israrla siyah dolgunun da kaliteli olduğunu vurgularlar. Ama böyle birşey yok dünyada kullanan bizim ülke kaldı. Çoğu ülkede yasak.
Dolgu malzemesini yaparken karıştırırken siyah çimento gibi görünüyorsa isteme ve en başından uyar.
Diş konusunda çok hassas birisiyim ortalık hep stajyer kaynıyor dikkat et ;)
9-10 tane amalgqm dolgum vardı tek tek değiştiriyorum ama 1 yıl oldu nerdeyse bitmedi
@Yeşilbaşlıördek Geçmiş olsun. Ne yazık ki araştırma pek yapmıyoruz. Bende diş hekimi müşterimden öğrendim bunu. Ondan sonra tüm arkadaşlarıma çevreme söyledim.
Türkiye'de yaşıyorsanız biraz araştırma şart çünkü sağlık konusunda ciddi eksikliklerimiz var.
Sağol, fakat o dolgular benim seçimim değildi, ben küçükken yqpılmıştı.
Amalgam artık pek tercih edilmiyor diye biliyorum. Beyaz dolgu yaptır. Devlet karşılıyor. Yaşadığın kentte, her hangi bir üniversitenin diş fakültesi varsa git orada yaptır.
Bence git doğru düzgün kompozit dolgunu yaptır. Sonuçta uzun süre seninle olacak. Devlet hastanelerinde kullanılan dolguyla özel hastanelerde kullanılan dolgu arasında ciddi bir kalite farkı var. Hem de devlet hastanesinde uzun süre sıra bekliyorsun. Özel hastanelerde böyle bir durum yok. Hospitadent'e gidiyorum ben de. Tavsiye ederim, fiyatlar da uygun..
amalgamın görünüm olarak güzel gelmeyebilir ama en dayanıklı dolgulardan birisidir ben yaptırdım 8 yıldır da bir şey olmadı amalgam dolguma
Kactane?
Cevap
12Cevap
Amalgam icinde bulunan civa eger vücuda girerse zararli, amalgam daha saglam daha dayanikli ama rizikosu var, tavsiye etmem,
Akşam çiftliğe gideceğim bana herşey onu hatırlatıyor şalgam okudum bir an of be.
amalgam eski tür dolgu bazı hekimler daha sağlıklı deseler de aralarında pek bir fark olduğunu düşünmüyorum. Hem dişin rengine yakın olduğu için kompozit tercihimdir.
kompozit kullanıyorum, gayet sağlam ve sağlıklı.
tavsiye ederim
Kompozit yani beyaz dolgu iyidir. ama amalgam kadar dayanikli degil
Hangi dişin de kırık var? Görünen bir yerdeyse tabiki kompozit
Ağız sağlığına dikkat ediyorsan Kompozit derim ama dikkat etmiyorsam Amalgam yaptır.
Hem görüntü hem sağlık açısından kompozit kesinlikle
ben amalgam yaptırdım memnunum
Amalgamda civa ver ve zararli beyaz daha sağlıklı
Amalgam dolgu yaptirma mumkun oldugunca
Amalgam dolgu çok çirkin gözüküyor
amalgamın zararları bilimsel olarak kanıtlanmış
Bilemedim ki
buda ne yaa
Anlamam
kompozit
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar