Merhaba arkadaşlar, uzun süredir bu sorunla karşı karşıyayım ve bunu kimseyle paylaşmadım. İlk defa burada benden başka birileri öğrenecek. Yıllardır ayak bileğinde kire benzeyen leke ama kir olmayan lekelerle baş etmeye çalışıyorum lakin nafile ! İlk başlarda kir olduğunu düşündüm ancak kese atma dahil sayamayacağım kadar yöntem denedim. Söylemesi ayıp uzun süredir fitness ile uğraşıyorum ve haliyle kaslıyım biraz :) Her kaslı erkek gibi denize gidip kızlara vücudumu göstermek isterim ancak bu ayak bileğinde oluşan kahverengi lekeler yüzünden başkalarının görmesinden utanıyorum ve denize gidemiyorum. Doktora gitmeyi de düşündüm ancak buna da utandığımı belirtmek isterim... Tavsiyelerinizi bekliyorum lütfen yardımda bulunun :( Teşekkür ederim.
Ayak bileğinde kire benzeyen leke ama kir olduğunu düşünmediğim lekeler var, yardım eder misiniz?
Selam :) Ayak bileğinde oluşan kahverengi lekeler genelde kir sanılır. Ayak bileği kiri nasıl temizlenir sorusunun cevabı ise kese ve peeling. Ancak kese ve peeling yapıldıktan sonra bu lekelerin kir olmadığı anlaşılır. Böyle bir durumda da bu lekelerin neden kaynaklı olduğu merak konusu olur.
Ayak bileğinde kire benzeyen leke neden oluşur?
ayak bileğinde kire benzeyen leke
Kimi insanın ayak bileği bacağın üst taraflarına nazaran daha koyu bir renkte olur. Hatta bunlar leke şeklinde meydana gelir. Ayak bileğinde oluşan kahverengi lekeler kir veya cilt problemi sanılsa da değildir. Genelde bu durumun altında Varis gibi belirli hastalıklar yatmaktadır. Kirli kanı kalbe götüren toplar damarın genişlemesi ve işlevini yitirmeye başlaması sonucunda kirli kan ayak bileklerinde toplanma yapar. Bu da ayak bileğinde kahverengi lekeler oluşmasına sebep olur. Bu durum kimi zaman bilekte şişkinliğe ve ödeme de sebep olabilir.
Ayak bileğindeki siyah lekeler nasıl geçer?
ayak bileğinde oluşan kahverengi lekeler
Bu lekeler genelde cilt problemi sanılarak kremler ile tedavi etmeye çalışılır ama sonuç alınamaz. Ayaklarda biriken kirli kan ve varisten kaynaklı damarların belirginleşerek leke gibi görünmesi erken teşhis sonucunda kolayca tedavi edilebilir. Bunun için varis tedavisine başlanması gerekmektedir. Sorun yaratan ve genişleyen damarlar kapatıldığı zaman işlevini tekrar kazanırlar ve kirli kanı taşımaya başlarlar. Tedavi ile ayak bileğinde kahverengi lekeler de zamanla geçecektir. Bunun için bir uzman radyoloğa başvurmanız gerekmektedir.
Ayak bileği kiri nasıl temizlenir?
ayak bileği kiri nasıl temizlenir
Ayak bileğinde oluşan kahverengi lekeler gerçekten de kir olabilirler. Kimi zaman bazı kimseler duşta düzenli olarak kese veya peeling yapmazlar. Bu da vücutta ölü derinin birikmesine sebep olur. Ölü deri birikme yaptığı zaman özellikle ayak bileği çevresinde kahverengi lekeler oluşturmaya başlar. Bunun için haftada 1 duşta kese ya da peeling yapmakta fayda var. Duş jeli kullanırken de ayaklarınız için ayrı bir lif kullanmanızı ve ayaklarını bol köpük ile temizlemenizi tavsiye ederim. Benim duşta tercihim Pure Line Duş Jeli. Peeling veya kese gibi işlemlerden sonra cildim hassaslaştığı için nazikçe temizleyen bir duş jeline ihtiyaç duyuyorum. Pure Line içerisinde alkol, paraben ve yapay renklendirici bulunmadığı için cildimi nazikçe temizlememi sağlıyor. 12 saat kalıcı konuları ise en sevdiğim özelliği. Bu ara en sevdiğim kokusu Portakal ve Buğday Özlü olan. Duştan saatler sonra bile burnuma gelen nefis kokuları bir harika.
Aynisi bendede var cildiyyeye gidiyorum ic hastaliklarina yonlendiriyo ic hastaliklarina gidiyorum cildiyeye yonlendiriyo bacagimin arkasında da var benim 3 senedir beraber yasiyoruz leke kremleride fayda etmiyo
Herhangi bir çözüm yolunu buldunuz mu? Benim de ayağımın arkasında bileklerimin üstünde ve çevresinde leke tarzı birşeyler var. Keseledim keselemekten kıpkırmızı oldu ayaklarım ama nafile. bir yolunu bulduysan ya da ne olduğunu bulabildiysen söylermisin? İyi günler.
Benim şekerim yanında sizinki çok hafif. Zamanla daha çok koyulaşıyor ve diğer bölgelere yayılıyor. Ben cildiyeye gittim cilt kendisi yapıyor dedi. Tamamen yanlış bilgi. Maalesef varis hastalığı buna sebep oluyor. Varis hastası olduğum için bunlarla yaşamaya alışmaya çalışıyorum. Ancak ciddi rahatsızlık veriyor. Kalp damar uzmanına gitmenizi tavsiye ederim.
Merhaba aynısı bende de var çok üzülüyordum bunlar ne diye bunlar ne biliyor musun kir evet biriken kir bildiğin şöyle yapacaksın banyoda sıcak suyla iyice yıkan, keselen ve banyodan çıktın ya havluyla sarınır sarınmaz onlar yumuşadığı için elinde bastırarak ovala sen ovaladıkça eline deriler gelicek minik minik işte onlar biriken ölü deri
Benzer koyu renkli lekeler bnmde dirseklerimin arkasında var.. Önce müdür tipi koltukların siyah kolçaklarına dayamaktan olduğunu düşündüm ama değilmiş.. Uzun süre o bölgeleri sert olarak keseledim hatta ponza topuk taşı.. ile bildiğiniz zımpara yaptım.. bir kaç nokta aşırı sürtünmeden yara oldu.. Hepsi nafile.. yara yerleri bile iyileştiren sonra aynı rengi aldı.. Kısacası.. durumu kabullenmek lazım galiba
En İyi Cevaplar