Öndeki 2 dişim biraz ayrık olduğu için diş teli taktıracağım diş teli takarken iğne vuruyolar mı?
Takılırken ya da takıldıktan sonra acıyor mu?
Takılırken ya da takıldıktan sonra acıyor mu?
İğne fobiniz var ise bende olduğu gibi, benim de kullandığım ilacı doktora reçete ile yazmasını söyleyin ya da elinde varsa kullansın:
Vemcaine, %10 Pump Sprey 50 ml %10 Lidokain Topikal Lokal Anestezik
Evde kendi kendinize tatbik edebilirsiniz ama yutayım demeyin; sarhoş olursunuz... :D Enjeksiyon yapılırkenki fiziki acıyı dindirir bu sprey. Ama dişçilikte sadece, yani ağız içi.
Diş teli taktırmak acıtır mı bilmiyorum ama lokal anesteziden korkuyorsanız dediğimi uygulayın, ardından lokal anestezik iğneyi yapsın. Çünkü şırınganın, görünüşü bile yetiyor. :'( :'(
Diş teli acıtmaz. Sadece diş telinin sabit durması için 2 tane azı dişinin arasına ince bir plaka gibi bişey sokarlar dişler ağrırsa o yüzden ağrır. Taktırdıktan sonra braketler (dişin üstündeki o küçük parçalar) et ile sürekli temas ettiği için ağzında 1-2 hafta komple yara olur ve listerine kullanarak o yaraları iyileştirirsin. Ayda 1 kez kontrolün olur o kontrolde diş teli bir öncekine göre daha fazla gerilir buda 3-4 gün ağrımasına sebep olur. Kısacası güzel dişler istiyorsan bunlara katlanacaksın. Takarken veya çıkartırken acıtmaz. Taktıktan sonra dediklerim olunca acır.
Lokal anestezi yapılır iğne ile. Yapılırken narkozun etkisi ile hissetmezsin zaten. Etkisi 1 gün içerisinde geçtiğinde hafif ağrıların olur. Zamanla alışırsın, korkmana gerek yok.
İğne fobim var benim ne yapıcam
Yalnız bildiğin iğnelerden değil😄Bayağı ince oluyor, diş etine vuruyorlar. Ucunu bile hissetmezsin, boşuna korkutma kendini.
Takılırken acı olmaz ağrısız bir şeydir. Teller takıldıktan sonra bir kaç gün ağrın olur dişlere baskı uygulandığı için dayanılmaz bir ağrı değildir
Cevap
1Cevap
Ya yok ne iğnesi kim uyduruyo bunları :-D vurmuyolar ama telleri takmak için dişlere yapıştırılan braketten olsa gerek bir hafta sızlıyo yemek falan yiyesin kalmıyo ben full patates püresi yemiştim
Takılırken hiç bir şekilde acımıyo. Takıldıktan sonra gerginlik oluyo. İlk hafta yemek yenilemiyo çünkü sıvı şeyler bile acıtıyo
evet başta ağrıyor sonra alışıyosun
İğne vuruyolar mı?
sana bağlı o ama acımıyor iğne ;)
ama gnelde iğne vuruyoar
İğne fobim var
hmm anladım ama o normal iğneden çok daha hafif merak etme :)
İlk 2 - 3 gün cok acili bir sey
Hiç acımıyor, hissetmiyorsun bile diyebilirim
İğne vuruyolar mı
Hatırlamıyorum onu ya ama iğne de acıtmıyor ki zaten.
Benim iğne fobim var :(
Hiç acımıyor ama. Çok çok ince bir iğne , hissetmiyorsun bile.
Bilgim yok ama sanırım acıtmıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar