arkadaslar esim 5 aylik hamile ve emin degiliz ama denizda ana rahminin intihap kapma riski varmis.
dogrumu bu sizce ?
dogrumu bu sizce ?
Gebelikte denize girmek sakıncalı değil aksine suyun kaldırma gücü nedeniyle vücuda binen yükü azaltacağından dolayı belli bir rahatlama sağlar. Yalnız dikkat edilmesi gereken konu özellikle havuza girilecekse suyun temiz olmasıdır. Eğer su temiz olmazsa cilt mantarı, idrar yolu enfeksiyonu, göz iltihapları, vajinit gibi durumlara yol açabilir.
Suyun temizliği konusunda deniz her zaman havuzdan daha güvenilirdir fakat deniz suyuna kanalizasyon karışmışsa bu E.COLİ dediğimiz mikroorganizmaların çoğalmasına neden olur. Dolayısıyla kıyı seçerken kolibasili oranı düşük olanını tercih etmek gerekir, denize girilecek kıyıda kolibasili oranı ve suyun temizliği konusunda o ildeki sağlık müdürlüğü veya sağlık ocaklarından bilgi alınabilir. Koli basili oranının yüksek olması ishale, cilt ve göz enfeksiyonlarına yol açabilir.
Gebelikte yumurta catlayamadıgı icin regl olmama ve hormon değişimi dolayısıyla mantar oluşabilir ve kist oluşabilme gibi bir durum olduğu için denizden havuzdan kapacağı en ufak bakteri iltihap mantar kapmasa bile kist oluşturabilir polistik over ya da cikolata kistleri falan bunu kadınlar bilir benim yengemin başına geldi havuzdan dolayı ordan biliyorum
sonuc ?
sonuc mu?
evet, yani bebege bir zarari oldumu ?
Denizde iltihap kapacaksa ağzında kapar kulağında..Çok titiz temiz olmak gerekiyorsa bacaklarını soksun denize..
Ya da havuz da yüzsün..
eger kendi microp kaparsa sonrun degil, savunma sistemi halleder ama karnindaki bebegin savunma sistemi yetmez anliyacagin
abiiicim girmsin bence iyi olur biraz fedekarlık yapsın
haklisin en önemlisi de o :-)
Cevap
1Cevap
tabiki mikkop her yerde kapabilir ama denizinde hamile kadına çok iyi geldiğini biliyorum hem deniz tuzllu mikropları öldürrür denizde sorun olcgnı sanmyrm ama havuza kesnlkle girmesin
klordan dolayimi ?
havuz suyunda tuz olmadığı için mikroplar ölmüyo başka birisnn mikrpu hem kalır orda ondan girmesin bence ılık bir deniz iyidir eşin için
haklisin ama klor da da sonucta öldürür diye düsünüyordum. tsk ederim
tabi temizliyo ama doğal değil ayrıca uzun süreli temizlik saglmyo diye blyrm
evet dogru, en iyisi riske atmamak gerekir bence
tabiki Allah analı babalı büyütsün (:
sagolasin, da bu :( isaretine anlam veremedim
gülücük benim ki yanlış görmüşsün
aha ben gülücük :-) böyle ve üzüntü :-( böyle diye biliyordum :-)
bende zaten tersten gülücük yaptım :)
böyle yapmadım :(
biyik altindan güldüm diyorsun yani :-)
sen öyle diyosan öyle olsun (: bu arada ismi ne olcak bebeğin
daha kesin bisey yok ama kiz diyorlar ve ECE /LARA/ RANA/ EFTALYA arasinda git gel yapiyoruz, sence ?
bence NEFES olmalı (: illede söylediklerinden olcaksa ECE güzel diğerlerini her insan düzgün söyleyemez cocugundan ilerde hoşuna gitmez nye ismimi farklı söylüyolar diye
haklisin ama Nefes de pek hosuma gitmedi ve Laranin anlami pek iyi degil, ölümü simgeleyen peri imis tarihte.
İsimler sözlüğü alın çok faydası oluyor bide hamilelik kitapları vr eşin okusun çok şey öğreniliyor
evet ama benim icin anlamida önemli
Tabi anlamıda cocugu etkılıomus dıyolr (:
evet, yani kitabimiza ters düsen isimide istemem
hamile olmayan bayanlarda bile böyle bir risk varken hamile birinin kesinlikle riske etmemesi gereken Birşey ve elbette doğru doktorlar bile onaylıyor
regl halınde gırılmesı sakıncalı dıye bılıyorum ama burdan bunun cevabını öğrenemezsin
belki basindan gecenler olmustur diye düsündüm
denize giren gördüm ama sağlıklı mıdır bilmem bence olmayabilir
bencede olmaya bilir ama olabilirde, cünkü deniz suyu pek temiz degil ve malum yerden bakterilerin girme olanagi olabilir yani, ne diyorsun bir bayan olarak ?
dediklerini düşününce girmesin demek geliyo içimden açıkcası
girmesin bence mikrop kaparsa uğraş dur
bebek icin hayati tehlikesi olabilir bence
hamile olmayanın bile riski vardır.bence girmesin.
bi zahmet sabretsin 4 ay daha girmesin
galiba bizde öyle yapacagiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar