Bu sorun 3 gündür var. 3 gündür eridiğimi hissettim artık, bu zayıflatıyor mu ne? Cırcır nasıl geçer bilenler var mı?

Bu sorun 3 gündür var. 3 gündür eridiğimi hissettim artık, bu zayıflatıyor mu ne? Cırcır nasıl geçer bilenler var mı?

Selamlar. Genelde olduğum zaman bol bol kıvrandığım ishale karşı bu soruyu görünce yazmak istedim. :( Kimimiz zaman zaman bu tuhaf hastalığı ağırlayabiliriz. Panik yok, hemen yardımcı olayım.
Bitmeyen ishale ne iyi gelir? İshali geçirmenin yolları şöyle;
Su gibi akıp giden bir ishal durumuyla karşı karşıyasınız nasıl geçirirsiniz?
Eğer ishal hastalığı direniyorsa, şunları deneyebilirsiniz;
Çok sık karşılaşılmasa da köpük köpük ishal için de şunları deneyebilirsiniz;
İshalin ne kadar süreceği, nedenine ve vücut yapınıza bağlı olarak değişir. Genellikle hafif vakalarda 1-3 gün içinde kendiliğinden düzelme ihtimali var. Ancak, ishaliniz uzun sürüyorsa ve şiddetliyse doktorunuzla iletişime geçmek en iyisidir. İshal en çabuk nasıl geçer sorusuna cevap vermeye çalıştım, umarım işinize yarar.
Sevgiler. :)
Haşlanmış patates, pirinç lapası ve protein yemelisin, olmadı eczaneden ishal ilacı almalısın. Zayıflatmak ne kelime eritir adamı :)) İçini boşaltır çürütür yeminle..
eridim bittim valla göbek diye bir şey kalmadı 3 günde
çok geçmiş olsun canım ...
Bir tatlı kaşığı Türk kahvesine limon sıkıp bunu yutuyorsun. Tadı berbat olabilir ama günde 2-3 kere bunu yediğinde ertesi güne bir şeyin kalmaz. Keser ishalini.
çok teşekkür edrim bunu deniyim birde
İshal;
Başlıca bazı hastalıklar ve beslenme şekli ishale neden olmuş olabilir. Ayrıca düzenli veya rast gele kullandığınız bir ilaç varsa yan etkilerini mümkünse okuyunuz, bazı tıbbi ilaçlar ishale neden olabilir. İshal yüzlerce nedene bağlı olarak gerçekleşebildiği gibi en sık görülen nedeni hatalı ilaç kullanımı ve tüketilen sulardan ve başka maddelerden alınan bakterilerden dolayı gerçekleşebilir. İshal olan bireylerde dışkı tamamen sıvı, yarı sıvı, sadece şu kıvamında gelebilir. Bu gibi belirtiler kesin ishal olduğunuzu gösterir. NOT: Şık tuvalete çıkmak ishal ile karıştırılabilir. Sık tuvalete çıkmakta bir ishal belirtisidir ancak ishal olduğunuzu kesin olarak kanıtlamaz .İshalin gözle görülen kanıtı dışkıdır! Lütfen sık tuvalete çıkmayı ishal ile karıştırmadığınıza dikkat ediniz.
İshal olan bireylerde bu durum dışında ayrıca bir sancılanma varsa ve sürekli tuvaletini tutamadan dışkılama gerçekleşiyorsa vakit kaybetmeden bir hekimle görüşülmelidir. Öneri; Kullandığınız ilaçları da yanınıza (varsa) alarak vakit kaybetmeden bir hekime gitmelisiniz. İshal yüklü miktarda sıvı kaybettiren bir rahatsızlıktır. Önemsenmediği halde ölümlere neden olabilir, çocuk ölümlerinin büyük bir bölümü de önemsenmeyen ishal rahatsızlıkları ile gerçekleşmektedir. Şimdilik kendi kendinize uygulayabileceğiniz tek yöntem bol miktarda sıvı alımı olacaktır!
Bol şu tüketin ve bir hekimle mutlaka görüşün!
çok teşekkür ederim :))
İshal nedeni araştırılmaksızın bu tür doğruluğu bilimsel olarak ispatlanmamış metotlarla çözüme kavuşsa bile ani ölümlere yol açabilen bir rahatsızlıktır.Nedeni araştırılmayan bir ishal kalıcı sakatlanmalar da dahi ölüme neden olabilir!
Cevap
23Cevap
Ciddi bir ishal 3 gün içerisinde bir insanı öldürebilir.Bu güne kadar hayatta kaldıysanız ciddi bir ishal geçirmiyorsunuz.Büyük ihtimalle içtiğiniz bir sıvı veya yediğiniz bir yiyecekle kaynaklıdır ya da basit bir hapın yan etkisidir.Ancak bazen bağırsak bakterileri ve bir çok bakteri insanı ciddi olarak ishal edebilir.İshal çok sıvı kaybettiren bir rahatsızlıktır ve ortalama bir insan vücudunda ki suyun %10'nu kaybederse bu bile hayati tehlikedir.
Şimdilik bir şey olmamış olabilir ancak bir daha ki sefere bu kadar ihmal etmeyiniz!
o kadar tehlikeli yani
İstersen doktora sor.Hatta sağlık bakanlığı sigara reklamı gibi ishalinde reklamını yaptırıyordu kanallarda.Orada görmüştüm.Sinsi bir rahatsızlıkmış.Bazen kendiliğinden iyileşebilirken ve hiç bir sebep yokken sitrese bağlı bir şekilde ortaya çıkabildiği gibi içtiğin sudan aldığın bir bakteri seni ishal edip öldürebilirmiş.Gerisini sen düşün!
Aynı hastalığı 1 hafta bende çektim, süründürdü resmen. İlk önce hastalık 1. günden itibaren geçmediyse, ertesi gün mutlaka doktora gitmelisin, enfeksiyondan da olabilir. Haşlanmış patates (özellikle sıcak), muz, leblebi gibi yiyecekler biraz olsun iyi gelecektir, bu süreçte vücutta sıvı ve mineral kaybı çok olacağından bol su içilmesinde yarar var, sonrası da sürece bağlı, geçmiş olsun.
buraya soracağına git bir doktora baksın belki bir enfeksiyon kapmışsındır kafandan yorumla olmaz.
Ben çiğ kahve yerim bir kaşık. Su ile yutarım. Sarı leblebi , kola ile de iyi gelir. Lomotil denen bir hap da var oda durduruyor.
Alt ıslattığım için muşambayla bezlendiğim günler aklıma geldi 7 yaşına kadar bezlenirdim,her gece alt ıslatırdım ama genede alt ıslatmak daha iyi senin sorunundan,muşambayla bezlenmeyi tercih ederim bu soruna yani..
inan saçma gelebilir ama değil bol bol su iç ve kesinlikle patates püresi ye geçer geçmiş olsun şimdiden
Mideni bozan şeyleri yemezsen sorunun çözülür.
tuzlu bizküvi ye birde vücuduna su al isal olan kişi mütiş su kaybeder
teşekkür ederim
tuzlu patates haşlaması patates püresi tarzı şeyler ye. arada da çay kaşığıyla türk kahvesine limon sıkıp at ağzına
Çiy kahveyi lmon suyuyla karıştırıp içmeni tavsiye ederim , çok etkili bir karışımdır. Ayrıca muz püresi de iyi gelir. Fakat uzun süreliyse mikrobik olabilir dikkat!
diger önerilerin hepsini uyguladim gecmemisti. sana tek ve en etkileyici önerim kömür hapi. almanyada kozmetik magazada bile satilir. sabah aksam iki tane yutman lazim ve direk faydasini görürsün. her bagirsak sorunumda alirim hemen gecirir
bu çay bardağı suya bir tatlı kaşığı şker tuz vs. iç. sonrası Allah kerim :((
teşekkür eerim
Bence acile gidip bir serum taktır,3 gündür geçmediyse sorun var demektir
seni Türk doktorlarına emanet ediyorum kızım doktora git doktora ölüp gidecen bizden bilecekler
eczaneden reflor isminde ishal ilacı var onu kullan birde muz haşlanmış patates ye biraz azaltabilir ishalini
3 gün ishal mi olur.. Yediğin yemeğe dikkat et ilk defa duydum.
benim 2 aydır devam ediyor
kısa çözüm olarak muz yiyebilirsin daha katı gıdalar yiyebilirsin genel çözüm olarak probiyotik kullan
Kuru çayı bir tatlı kaşığı ye yutamazsan su ile yut anında geçmezse gel yüzüme tükür
Doktora görün ishal ilacı verecektir. O geçirir.
bu zayıflatıyor mu ya birde eridim artık göbek dümdüz oldu
nar ekşisi iç.bir yemek kaşığı
teşekkür ederim
Haşlanmış patatesi soy bol bol ye. Yada kahve iç.
anam ben 2 aydır ishalim ne yapsam olmadı
gazoz ve leblebi iyi geliyor
teşekkür ederim
Gazozuna aspirin at, karıştır ve iç..
işe yaramadı ki bu
toz kahveye limon sıkıp iç
teşekkür ederim
bulgur piavı ye
kola içersen geçebilir beimki öyle geçiyor
Muz ye.
teşekkür ederim
Yanlış anlaşılma olmuş galiba. Muz, patates, lapa pilav ishale iyi gelir. Sonra kuru ekmek yemekte. Bu tür gıdaları tüketmeniz iyi olur.
türk kahvesi limon tek çözüm
muz ye canm
muz ye geçer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?