2 saat önce üstümü başımı rezil edecek kadar burnum kanadı.
Bu 2. oluşu.
Bu sizinde başınıza geliyor mu onu merak ediyorum.
Elbette doktora gideceğim.
Bu 2. oluşu.
Bu sizinde başınıza geliyor mu onu merak ediyorum.
Elbette doktora gideceğim.
Beslenmeye ve aşırı yorgunluğa bağlıyorum ben bu durumu. Benimde başıma çok geliyordu. Aniden burnumun derinliklerinden sıcacık birşey akıp geliyor ve şakır şakır kan akmaya başlıyordu. Ben çok çektim bu kanama olayından. Gece uyurken kanıyordu burnum, kan genzimden boğazıma akıyordu; çok hatırlıyorum uyurken kan yutup uyandığımı. Sana tavsiyem kendini bu aralar fazla yorma. Bilgisayar başında çok zaman geçirme, zihnini yorma. Saat 22.30 gibi yat, sabah 9.00 gibi kalk. Uykunu düzene sok. Kanamalar azalır, yakında hiçbirşeyin kalmaz. İnşallah yakın zamanda sorunundan kurtulursun. İyi günler..
Çok teşekkür ederim ama yetiştirmem gereken işler var evde bile çalışıyorum.Saatlerce pc başında kalıyorum ve çok az uyuyorum.
Zihnimse belkide herkesinkinedene yorgun şu aralar.Allah şifa versin.
Kanaması çok iyi birşey. Kanadığında kanı direkt olarak durduracak bir müdahalede bulunma aksın gitsin biraz. Zaten genelde öyle olur yarım dakika falan hızlı bir şekilde birden boşalır ve durur.
Bir kötü bir de ondan biraz daha iyi sebebi olabilir.
1 tansiyonun çok ciddi seviyelere fırlıyor ve vücudun damarkarın ve beynin hasar görmesin diye kanı dışarıya atıyo.
2 burun damarında çatlak var ve hava değişikliği anlık nefes alma değişikliği darbe gibi fiziksel şartlarda direkt kanama oluşuyo.
Sağlık sektöründesiniz yazdığınıza göre; yorgunluktan olabilir mi sizce ?
Pekala.Teşekkürler.
o kadar şiddetli oluyorsa geciktirmeden git mutlaka, şiddetli burun kanamasının mutlaka kontrol edilmesi lazım. benim şimdiye kadar sadece bir kez, 13 yaşımdayken kanadı burnum bir daha da olmadı.
Son 3 ayda bu 2. Sanırım ihmal etmemeliyim.
Bende çok oluyordu doktora gittim, aletle baktı atardamar bildiğin yarılmış ekranda kanları da gördüm.. hemen operasyon yaptı 10 dk falan sürdü burnum yandı biraz ama kurtuldum sonra hiç kanamadı.
Cevap
20Cevap
Askere gidene kadar bu sorunu yaşadım , stres , sıcak , en küçük bir darbe burnumu çok şiddetli kanamasına sebep oluyordu .
Tam olarak hatırlamıyorum ama bir doktorun verdiği merhem bu sorunumu ortadan kaldırdı .
Geçmiş olsun lakin ilginç geldi.İçinemi sürüyordunuz merhemi ?
Ben tansiyon yada aşırı yorgunluktan olduğunu düüşünüyorum.Geçmiş geçmiş olsun inşallah.
Gelmiş olacaktı geçmişin önündeki.Hem çalışıp hem yazmanın eksileri.Afedersin.
aşırı yorgunluktan olabiliyor stresten olabiliyor yada kılcal damarlardan silerken felan tahriş olabiliyor
Çok yorgunum.Belkide sebep budur.
burun kanaması iyidir.extra bir durumda dışarı atılamayan kan burun kılcal damarlarından dışarı çıkar.burundaki kılcal damarlar beyindeki bazı damarlar ile iletişimdedir.burun kuıllarını çekenlere dikkat edin derim.
Sen hiç daha önce kan verdin mi ..? Eğer vermediysen kan değerlerin yüksektik aşırı bunu tetikler ve dolayısıyla o kan bi yerden çıkar akıcak kan damarda durmaz :))))))))))
Kan değerlerim oldukça düşük.sanmıyorum fazla olmasından olabileceğini.
Geçenlerde kansızlığı araştırıyodum bi tane siteye girdim orda bi bayan üye durmadan burnum kanıyodu doktora gittim kansızlık olduğunu söyledi yazıyodu cevap olarakta pekmez iç felan demişler bu bi ihtimal tabi sen yinede doktora görün.
muhtemel sebep bu olmalı.
tansiyonla ilgili olabilir burnundaki kılcal damarlar patlıyo ondan kanama oluyo yinede doktora gitmeni tavsiye ederim geçmiş olsun
Bende tansiyondan şüphenileniyorum.
baş dönmesi halsizlik gibi belirtilerle birlikte seyretmiyorsa daha lokal birşeydir, telas yapmaya gerek yok...
Benimde oluyor, ama yazları, burun kanallarındaki kılcal damarlar çatlıyormuş. Sadece bazı durumlarda et oluşması durumu var, ondan emin olmak lazım.
Yeğeniminki öyleydide yaktılar içinden bişeyi ama ne yaktılar iblmiyorm durdu:)
burun kılcal damarlarınız da catlak olabilir.burun tüylerinizi alırken onları çekmeyin makasla kesmeyi tercih ediniz.
burnumda almamı gerektirecek kadar tüy yoktur.teşekkür.
kılcal damarlarda zedelenme yapmısındır... damarlar patlayınca kanar... surekli kanaya kanayada iglesir yada damarları yakıyolar...
burun dmarlarında incelik ,çatlak olabilir...tansiyonla ilgili bir sorunun olabilir...mutlaka bir uzmana görün derim..
küçükken kanardı ama nedeni de çok güneş altında durmamdı..seninki farklı bişey olabilir.
Benim başıma gelir. Ya nezleyken burnu zorladığım sıralarda ya da çok az nem bulunan ortamlarda durduğum zamanlarda olur.
Olur bende arada geceleri kanıyor yastığımda kan falan oluyor.Benimki kansızlıktan ileri gelen bir şey biliyorum ama onun dışında fazla güneş altında kaldıysan başına güneş geçmiş olabilir..
Eskiden benimde kanardı ama 6-7 yıldır fazla yaşamıyorum bu sorunu.
Kafanı daha önceden sert bir yere falan vurdun mu? Travmatik durumlarda zart zurt kanar o çünkü.
Yok hayır vurmadım.Eve gidip üstümü değiştirmek zorunda kaldım.Garip bir durum.
Bilemedim canım da geçmiş olsun yani.
Çok teşekkürler, çok incesin.
Benim bir kere oldu çok güneş altında kalmıştım birden burnumdan kan gelmeye başladı.
hayatımda hıc burnum kanamadı ama kardesımın sureklı kanıyor
Eskisi gibi olmasada bazen kanıyor.
:S Yok hayır gelmiyor.
en iyisi doktora git burda iyi bir cevap bekleme
burun damarlarında çatlak vardır
Hayır kanamaz burnum.
Karıştırmaktan da olabiliyor bazen.
Sanmıyorum bundan olduğunu.
annene sor küçükken burnuna ne olmuş.
Sordum,bir şey olmamış.
yok hıc olmuyoo..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?