23 senedir uğraşıyorum 10 üstünde ameliyat oldum çözüm yok kabullenip çevredeki kolu bacağı olmayanları görüp şükür etmekten başka çare yok ilaç antibiyotik ameliyat çözüm olmadı bana ameliyattan bir ay sonra yenisi çıktı bu yaralarla çalışmakta çok zor allah yardımcımız olsun ailenin maddi durumu iyiyse bir nebze rahat olursun geçmiş olsun merak ettiğin birşey varsa yardımcı olmaya çalışırım ama en iyisi kabullenmek
19 Yorumla- +1 yıl
Bende o illet hastalıkla mücadele gösterdim.. ta ki böyle bir sitede bu hastalıktan kurtulmak isteyenler bana ulaşsın yardımcı olacağım deyip numarasını paylaşan bir abimle konuşana kadar !
Abi bana ; yurt dışında da Türkiyede de gitmediği doktor kalmadığını, milyarlarca para döktüğünü , defalarca ameliyat olup tedavi gerçekleşti sanıp bu hastalığın çaresini bulamadığını söyledi!! Ta ki sülük tedavisini olana dek ! 2 ayda bir 1 yıl sürekli sırt bölgesi için sülüğe gitmiş ve artık o hastalıktan kurtulmuş! Onunda tıpkı benim gibi önce 2 koltuk altında ve sonra kasık bölgesinde çıkmış! Bende onun dediğini gittim uyguladım sırt bölgeme sülük attırdım ve yemin ederim ki 15 gündür 1 tane bile o hastalıktan çıkmadı arkdşlar:) denize düşen yılana sarılırmış misali o mübarek hayvanlar bu hastalığı tedavi ediyorlar! Antbiotik krem ameliyat çözüm değil ltfen sizde gidip sülük tedavisi uygulatın ,, mucizeyi göreceksiniz elhamdulillah 🙏🏻 - +1 yıl
@Tugba06eda merhaba, ben de yaklaşık 14 senedir bu rahatsızlığı çekiyorum. 2014 saenesinde roaccutane kullandım baya bir rahatlatmıştı, fakat 6 yıl önce tekrardan başladı hem de daha şiddetli. bu sefer özellikler kasıklarımda çok şiddetli bir şekilde çıktı. öyleki bazen yürüyemez hale geliyorum. İnternetden birisi de sülük ile tedavi olmuş, mucize gibi bir şeydi diyor. Ben Ankarada yaşıyorum, Ankara da önerebileceğiniz bir merkez var mı acaba. Sonuçta kullanılan sülüğün ve ortamın stril olması çok önemli. başka sağlık sorunlarına davetiye çıkartmak istemem.
- +1 yıl
@Tugba06eda eğer hala yazılanları görüyorsanız bana mail adresinizi verebilirmisiniz? ya da bir şekilde size ulaşmak istiyorum yardımcı olurmusunuz?
- +1 yıl
@Tugba06eda tugba bana ulasir misin lutfen
- +1 yıl
@1616minik merhaba ulasabildiniz mi bana da ulasirmisiniz
- +1 yıl
@Tugba06eda Tuğba hn. iyi günler benim kardeşimde de yeni başladı bu rahatsızlık 2 koltukaltında var. Cilt doktoruna götürdük 2 aydır antibiyotik ve çıban olan bölgeye iğne vuruldu ama geçmedi. Araştırırken sülük tedavisinin iyi geldiğini okudum. Sizden ricam Allah rızası için siz hangi tedaviden sonuç aldınız ve sülük vücudun neresine konuyor. Çıban olşumunun olduğu yeremibaşka yeremi cevaplarsanız çok memnun olurum
- +1 yıl
arkadaşlar antibiyoks diye bir ilaç var onu kullananlar çok memnun bilginize
- +1 yıl
@Tugba06eda Tuğba hanım merhaba ben babam için sormak istiyorum aynı hastalık siz hangi ilde yaptırdınız bana ulaşabilirmisiniz lütfen
En İyi Cevaplar
+1 yılverdiğin güncellemenin üzerine ek olarakta ; koltuk altı bezlerine zarar verilebileceğinden dolayı pata küte rastgele sıkılmamalıdır
05 Yorumla
Soran+1 yılsıkılmıyor kı zaten sıvılce gıbı degıl bu, şöyle bir benzetme yapayım başını bir yere carparsın şişer ya aynen öyle bir şişlik derinin çok altında. uc gibi bişeyi yok bunun
- +1 yıl
biliyorum hani sıkmaktan kastım iğneyle vs ile çıkarmaya çalışmak gibi
Soran+1 yılyok yok :) teşekkür ederim bilgi için:)
- +1 yıl
:) rica geçmiş olsun ayrıca
Soran+1 yıltesekkurler :)
+1 yılhidradenitis suppurativa hastaligi icin sülük ya da hacamat tedavisi uygulayan biri bana ulasabilir mi lütfen cok onemli
02 Yorumla- +1 yıl
Yaptirdiniz mi sülük ve hacamat gelişme var mı bende yaptiracagim
+1 yılÇok geçmiş olsun keşke hastalık hakkında ufak bir bilgilendirme yapsaydın
07 Yorumla
Soran+1 yılyapayım hemen:)
- +1 yıl
Tamam :)
- +1 yıl
Gerçekten çok geçmiş olsun ya doktorlar sadece ilaç mı önerebildiler ?
Soran+1 yılevet antibiyotık ve roacutane dıye agır bı ılac kullanmama ragmen gecmedı, bu hastalıgın kesin bir ilacı veya tedavisi yok bnde ilactaan ümidimi kestim şifalı otlara basvuracagım :) nette baktım oradakı görüntüler kadar kötü değil benımkı sıvılce gıbı duruyor fakat bu hastalıgı 10 15 sene cekenler var
- +1 yıl
İnşAllah şifanı bulabilirsin :)
Soran+1 yılinşallah teşekkürler:)
- +1 yıl
Peki Şu an durumun nasil iyilestinmi benimde kiz kardesimde var koltuk alti ve gogus arasinda hicbir ilac gecirmedi ilerliyor sülük tedavisini denedin mi? Ha bu arada kilolu biri misin veya sigara iciyormusn
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
+1 yılMerhabalar,
20'li yaşlarımda bu hastalık ile karşılaştım. Benim açımdan zor günlerdi. Gittiğim hiçbir doktor, ne yazık ki bana yardım edemedi. Ama işin ilginç tarafı ben biraz araştırmacı bir kişiliğim.
2 sene boyunca sabahımı akşamımı bu hastalığa adadım. Okunabilecek her şeyi okudum. Ve sanırım dünyada bu hastalık hakkında en fazla bilgi sahibi olan kişi ben olabilirim. (Şaka yapmıyorum)
Öncelikle anlamanız gereken şey şu. Bu bir süreç. Emin olun 100 sene sonra böyle bir hastalık olmayacak. Ama sorun şu ki benim hastalığımdan kurtulmak için bekleyecek 100 senem yok !
Bu yüzden hastalığım hakkındaki sorunlu durumları anlayıp onları iyileştirebilecek bazı şeyler denemeye karar verdim ve bilin bakalım ne oldu? İYİLEŞTİM. Hemde tamamen iyileştim.
Ama son zamanlarda kafamı yastığa koyduğumda rahat uyuyamadığımı fark ettim. Geceleri ister istemez benim gibi olup acı çeken insanları düşünüyor ve onlara yardım edemediğim için kendimi suçluyordum. Sonrasında kafama koydum. Hali hazırda okuduğum fakülteyi bitirdikten sonra tıp okuyacak ve bu hastalığı tarihten silecektim.
Bu süreçte ise kendimce bir websitesi açarak bulduğum tüm bilgileri bu sitede derleyip topladım. Şimdi size hastalığınız ne olduğunu ve onu nasıl iyleştirebileceğinizi kısaca anlatacağım. (Ayrıca belirtmem gerek az sonra anlattığım bilgileri size dünyanın herhangi bir yerinden her hangi bir doktor anlatmaz. Milyonlarca lira verseniz bile bu bilgileri hiç bir yerde bulamazsınız)
Hastalık Neden Olur?
HS teknik olarak otoimmün bir hastalık. Teknik olarak vücudunuzun belirli bölgelerinde aşırı inflamatuar bir yanıt oluşuyor. Bu yanıtın oluşabilmesi için ise vücudunuzun belirli sitokinlerinin biraz fazla, belirli sitokinlerinin ise birazcık az salgılanması gerekiyor. Tipik olarak fazla salgılanan sitokinler
Fazla : IFN-γ , IL-1b , IL-6 , IL-17 , IL-23 , TNF-alpha + Th1 yolu + Th17
Az : İnterlokin 10 + Treg
Burada anlamanızı istediğim şey şu. Fazla salgılanan sitokinler iltihap yapıyorlar. Az salgılananlar ise iltihabı önlüyorlar ve teknik olarak sizin sorun yaşamanızın sebebi vücudunuzdaki bu dengenin bozulmuş olmasından kaynaklanıyor.
Ama sorun şu ki bu bilgiler çok yeni.
Bakın biz Th1/Th2 teorisini 1985 yılında Treg hücrelerini 1995 yılında Th17'leri ise 2005 yılında keşfetmişiz. Dolaylı olarak bunların henüz tıp literatüründe yeteri kadar bilinmiyor olmaları çok normal.
Ama dediğim gibi sizde benim gibi bir insansınız ve muhtemelen acı çekiyorsunuz. Bu yüzden iyileşmeyi istemek ve tedaviyi aramak sizin hakkınız.
Bu noktada ihtiyacınız olan tüm bilgileri ben burada uzun uzun (hepsi bilimsel akademik makaleler ile destekli bir şekilde anlattım) :
Bu sayfada zaten ihtiyacınız olan her şeyi bulabilirsiniz. Ve rica ediyorum bu bilgileri sakın tek başınıza kullanmaya kalkmayın. Eğer ailenizde bir doktor falan varsa veya arkadaşınız olur. Ya da sizi tedavi eden doktordan rica edin. "Hocam böyle bir makale buldum bunlardan bahsediyor bir bakabilir misiniz diye sorun" Eğer bu makaleleri bir doktorunuza gösterebilirseniz doktorunuz zaten size nasıl yardım edeceğini anlayacaktır.
Bunun haricinde teknik olarak tedavide aşağıdaki sitokinleri azaltacak
- TNF Alfa
- İnterlokin 1-beta
- İnterlokin 6
- İnterferon Gama
- Th1 Baskınlığı
- Th17 Hücreleri
- STAT3 ( STAT3’ü Engellemek, teknik olarak Th1 ve Th17’leri azaltacaktır [ 81 ].)
Yaklaşımlar sizin işinize yarayacaktır. Bu iki sitokin ise antiinflamatuar olduğu için bunları artıracak yaklaşımlar iltihap oluşumunu önleyecektir.
- İnterlokin 10
- Treg (Düzenleyici T Hücreleri)
Ayrıca belirtmem gerek. Bence bu hastalığın tedavisi endokrin doktorları tarafından yapılmalı. Çünkü yaşadığınız birçok komorbidite aslında endokrinolojinin ilgi alanına giriyor. Örneğin insülin direnci.
Mesela şimdi eğer sizde IFN-y yüksek ise bu durumda insülin direnci yaşarsınız. Ayrıca buna ek olarak Triglesirid seviyeleriniz artar, bu durumda günün sonunda Tnf-alfa nın artmasına sebep olur. Bu durumda günün sonunda (eğer erkekseniz) testosteron ve IGF1 gibi hormonlarınızın düşmesine sebep olur. (Kadınsanız da muhtemelen Pcos probleminiz vardır.) Ve bu sorunların hepsi teknik olarak endokrinolojinin çözmesi gereken sorunlar.
Bir de son olarak belirteyim. Hastalığınız aktivitesini ölçmekte iki temel tahlil oldukça önemli. Bunlardan ilki Homa-IR diğeri ise Fibrinojen. Bu tahliller sayesinde vücudunuzdaki inflamasyon değerlerini görebilirsiniz.
Hani günün sonunda bir şey ile savaşmak istiyoruz ya işte bu iki tahlil o savaşmak istediğimiz şeyin ne olduğunu bize gösteriyor. Eğer bu tahlillerinizi normal değerler aralığına sokabilirseniz teknik olarak iyileşirsinizde.
Umarım hepiniz sağlıklı, mutlu ve refah içerisinde bir hayat yaşayabilirsiniz. Hepinize geçmiş olsun.
Son olarak. Bir 10 bilemediniz 15 sene daha sabredin. Emin olun bu hastalık dahil olmak üzere dünya üzerindeki otoimmün hastalıkların hepsini dünyadan sileceğim.
Son dedim ama birşeyden daha bahsedeyim. Belki bir insanın işine yarar. Arkadaşlar LLLT dediğimiz bir ürün var. Bu ürün teknik olarak uygulandığı yerde inflamasyonu azaltıyor. Yani hastalığınızı iyileştiriyor. Ben kendimi zaten iyileştirdiğim için buna ihtiyacım yok. Ama eğer çok kötü durumdaysanız buna bakabilirsiniz.
Son dedim ama bir şeyden daha bahsedeyim. En önemlisini nasıl unuttum bilemiyorum. Epilasyon arkadaşlar epilasyon. Bakın hastalığınız kıl fölikülünün tıkanması ile gelişiyor. Eğer folikül yok ise hastalıkta olmaz. Bu yüzden epilasyonu mutlaka doktorunuz ile konuşun.
Tekrardan hepinize geçmiş olsun. Sorularınız var ise sorabilirsiniz. Müsait oldukça cevaplarım. Bunun haricinde doktor olmadığım için tedavi önerisi verebilmem mümkün değil ! Bu yüzden ne kullanayım diye bana sormayın lütfen.
64 Yorumla- +1 yıl
Neden bilmiyorum sanırım reklam yasağı gibi bir sebepten ötürü link kaldırılmış. URL olarak yanda paylaşıyorum ihtiyacı olan buradan daha fazla bilgiye bakabilir (https://akademikveri. com/blog/hidradenitis-suppurativa-nedir/)
- +1 yıl
Merhaba lütfen bana ulaşır mısınız ya da size nasıl ulaşayım lütfen..
+1 yılSelamlar arkadaşlar. Hidradenitis Suppurativa (Köpek Memesi hastalığı ile ilgili milyonlarca şey okumuş, izlemiş biri olarak önerim bu hastalıkla ilgili herkesi rahatsız etmeniz. Zira hastalık bazı hekimlerce bile bilinmiyor bilinsede tedavi edilemez sanılıp hasta baştan savılıyor. Hastalığın teşhisi 100 kere acilde apse drenajı yaptırsanız dahi 7 senede konuyor ortalama. Bir Allahın kuluda sende HS var demiyorki erken tedaviye başlansın. Tüm sosyal medyalarda zorla başlarını buraya çevirecekler ve bakacaklar bunu sağlamamız şart.
Özellikle protektal cerrahlar, Anal Fistül tedavi edenler (Kısacası tünel tedavisi ameliyatı yapan bütün hocaların instasına, youtubuna köpek memesi için kolay ameliyat tekniği istiyoruz diye talepte bulunun. Hepsi ne oluyor yahu desinler. 3-5 kişi değiliz sayımız yüzbinlerce ve bizi bütün deriyi sökmek dışında başka şekillerde operasyonlarla iyi edecekler yeterki istesinler.
Size sihirli bir tedavi ben şahsen yazamıyorum ancak;
Hastalık Romatoid Artrit, Chron Hastalığı, Geçirgen Bağırsak Sendromu gibi hastalıklarla birebir aynı sebeplere dayanıyor. Kullanılan ilaçlarda zaten bu hastalıkların ilaçları aslen. Bu tip Bağışıklık Sistemi hastalıklarına kötü gelen hiçbir şeyi sizde yapmayın.
Yalnız değilsiniz, bu hastalık işlediğiniz bir günahın cezasıda değil bu şekilde psikolojiye girerek kendinizi cezalandırmayı hemen durdurun. Hastalığın en önemli yan etkilerinden biri psikoloji üzerinde ağır bir tahribat yaratması. Öncelikle asla kendinizi eve kapamayın. Olabildiğince hareket etmelisiniz. Süt ve süt ürünleri ile ısıl işlem görmüş, paketli gıdalardan uzak duruyoruz. Evet maalesef o pek tadı tuzu olmayan sağlıklı beslenmeye geçmelisiniz.
Aşırı stres ve sürekli üzüntülü olma hali hastalığın sebebi olabilir. Ne yaşadıysanız gerekli terapileri alıp kafayı rahatlatmalısınız. Bunları herkes biliyor.
Bir çok ilaç tedavisi gördünüz, defalarca apse drenaj ettirdiniz ve ben artık cerrahi operasyon yaptıracağım dediniz. Kararlısınız zira bıktınız.
İzmirde ve Diyarbakırda 2 hocamız bütün deriyi söküp yerine başka yerden deri alıp yamamak yerine başka bir cerrahi yöntem deniyorlar. Sonuçlar şimdilik iyi ve tekrarlamadığı yönünde. Non invaziv bir lazer ameliyatı yaklaşımıyla başarılı olduklarını belirtiyorlar. Youtubeda bir bakmanızı öneririm. Şehrinizdeki hocalara bu operasyonların videolarını atıp siz yapıyor musunuz? Yapmıyorsanız neden? Diye sorun. İşe yaramaz cevabını kabul etmeyin zira denememişki kimse. Aşağıdaki iki hekim denemiş Cem Hocanın takibindeki hasta sayısı çol daha fazla. Ömer Hoca yeni başlamış ama ondada sıkıntı görünmüyor şükürki.
Prof. Dr. Cem Terzi (İzmir )
Op. Dr. Ömer Lütfü Akgül
Tüm HS hastalarına selam eder yalnız olmadıklarını belirtmek isterim. Sakın beklemeyin ve pes etmeyin sonuna kadar tedavi sonuna kadar mücadele.20 Yorumla
+1 yılHASTALIĞA MÜZDARİP OLANLAR İYİ DİNLESİN
Ben şifamı bi 80 yıllık bi aktarda buldum dediklerimi yapın 10-15. Günde etki göreceksiniz ama eksiksiz yapın AKTARA GİDİN
1-ÇAY AĞACI YAĞI
2-ÇÖREK OTU YAĞI
3-POLEN
4-SARIMSAK HAPI VEYA SARIMSAK !
Sabah aç karnına bir dolu tatlı kaşığı polenin üstüne 1 çay kaşığı çörek otu yağını döküp yiyin kahvaltıdan 30 dk sonra 2 diş sarımsağı MUTLAKA EZEREK yiyin ezmezsseniz bi anlamı kalmıyor sabah çay ağacı yağını sürün öğlen sürün akşam sürün gece yatmadan sürün masaj yaparak bir pamuk ile yatmadan yarım saat önce tekrar 2 diş sarımsak polen ve çörek otu yağını yiyin ve uyuyun KÜR BU KADAR ÖNEMLİ OLAN ŞEYLERİDE YAZIYORUM ALTTA BAKIN BEN KURTULDUM
1-SÜT ÜRÜNLERİ özellikle peynir yemeyin
2-HAZIR YİYECEKLER - salam sosis sucuk yeme
3-KIRMIZI ET VE KIZARTMA- et ürüleri yeme tavuk yiyebilirsiniz
4-çayı azaltın cips vs yemeyin en azından 15 gün bunları yemeden deneyin faydasını göreceksiniz inşallah ben kurtuldum sizde kurtulutsunuz inşallah41 Yorumla- +1 yıl
Polen yiyen nasıl uyuyacak extra bir enerji veriyor insana gözüne uyku girmez rahatsız eder insanı birader!
Sevgili arkadaşlar bu rahatsızlıgi 10 yıldır çekiyorum.. sonunda buldum sanırım faydasını gördüm herkeste bilsin istiyorum. imkaniniz varsa gıda intolarans testi yaptırın. İmkanınız yoksa önce şekeri hayatınızdan kesinlikle çıkarın ve bol su için fırsat buldukça su için.. Ayçiçek yağı tüketmeyin ayçiçek yağı değil aslında naisl bir sistemse içinde soya yağı var lütfen kullanmayın doğal zeytin yağı kullanın.. en önemlisi hangi gıdaya karşı duyarlılığınız fazla onu bilmeniz için gıda intolaransi çok iyi olacaktır. bir com araştırma yaptım sanırım adı candida mantarı candida diyeti uygulayabilirsiniz. balik yiyin mutlaka hafta 2 -3 öğün.. salatayı yapın limon ve bol zeytin yağı ile. Ben bentotit kıl kullaniyorum sabahları ve akşamları bir diş sarımsak tutuyorum.. bağırsaklardan kaynaklanıyor olabilir geçirgen bağırsak sendromuda buna sebebiyet verebiliyormus.. karaciğer için çeşitli kürler var daha başlamadım başlayınca yazacağım şimdilik bentotit kılın bitmesini bekliyorum.. içten temizlik şart.. suyu mutlaka mutlaka çokça için.
02 Yorumla- 1 yıl
Merhaba bende sarımsak yutmaya başladım 4 gün önce ve sirke sürüyorum sirke sürmenizi tavsiye ederim sabah akşam olacak şekilde üzüm veya elma sirkesini az şekilde koyup ve üstüne az su koyup yapmanız lazım. Şu an nasıl hastalığınız geçmiş olsun herkese Allah acil şifalar versin 🙏🏻
+1 yılbu hastalığı 5 senedir çekiyorum daha yeni kullandığım ürünlerle baya baya kendime geldim , devam ediyorum tamamende iyileşicem inşallah adil--yilmaz06@hotmail. com bu rahatsızlığı yıllardır çeken biri olarak rahatlamama sebep olan ürünleri paylaşmak isterim allah herkese şifa versin mail adresimden yazabilrsiniz memnuniyetle yardımcı olmak isterim çeken bilir.
35 Yorumla- +1 yıl
Bende o illet hastalıkla mücadele gösterdim.. ta ki böyle bir sitede bu hastalıktan kurtulmak isteyenler bana ulaşsın yardımcı olacağım deyip numarasını paylaşan bir abimle konuşana kadar !
Abi bana ; yurt dışında da Türkiyede de gitmediği doktor kalmadığını, milyarlarca para döktüğünü , defalarca ameliyat olup tedavi gerçekleşti sanıp bu hastalığın çaresini bulamadığını söyledi!! Ta ki sülük tedavisini olana dek ! 2 ayda bir 1 yıl sürekli sırt bölgesi için sülüğe gitmiş ve artık o hastalıktan kurtulmuş! Onunda tıpkı benim gibi önce 2 koltuk altında ve sonra kasık bölgesinde çıkmış! Bende onun dediğini gittim uyguladım sırt bölgeme sülük attırdım ve yemin ederim ki 15 gündür 1 tane bile o hastalıktan çıkmadı arkdşlar:) denize düşen yılana sarılırmış misali o mübarek hayvanlar bu hastalığı tedavi ediyorlar! Antbiotik krem ameliyat çözüm değil ltfen sizde gidip sülük tedavisi uygulatın ,, mucizeyi göreceksiniz elhamdulillah 🙏🏻 - +1 yıl
@Tugba06eda bana ulasirmisin tugba
- +1 yıl
@Tugba06eda lütfen bana ulaşrmısınız
isleyici@yildiz. edu. tr - +1 yıl
@Tugba06eda Tugba Hanım merhaba, tugaykusbeci@gmail. com buradan bana yazar mısınız lütfen…. Bana umut oldunuz su anda inanılmaz derece 2.5-3 yıldır hayatımdan soğudum gençliğimden soğudum lütfen yazar mısınız bana sormam gereken şeyler var lütfen…
Sizin dediğiniz hastalığının doğru ismi Hidradenitis süppürativa dır. Bu hastalık ile ilgili makale linki atarsam okur musunuz?
12 Yorumla
Soran+1 yılbu ıkı hastalık bırbırıne benzesede aynı hastalıklar degıldır doktorum oyle soyledı tesekkur ederım :)
Allah acil sifalar versn gardas.saglık sıhat versn..
01 Yorumla
Soran+1 yılamin cümlemize :)
1 sigarayı bırakacaksın
2 kafana saçma sapan birseyleri takmayı birakacaksin çok takiyorsan unutma hapi kullan rahatla
3 kendini seveceksin kendini seven insan spor yapar haftada 3 gün.22 Yorumla
+1 yılselam kardeşim Antibiyoks kullanabilirsin en etkili çözüm yıllarca çok şey denedim tek çözüm Antibiyoks oldu.
00 YorumlaEvet bütün bilgileri var doktorlara kadar son olarak sülük deniyecem
00 YorumlaHastaliğı ilk kez duydum çok geçmiş olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim :)
ilk defa duydk :( Allah şifa versn
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim :)
benim de 6 yıl oldu ama bir çözüm bulamadım😒
01 Yorumla- +1 yıl
Peki ilk hangi belirtiler cikti ve vucudunun hangi bolgelerinde cikti
+1 yılo zaman amaelıyat
01 Yorumla
Soran+1 yılameliyatda yapılacak sey derıyı kesıp ıcını akıtmaktır fakat sureklı yıneleyen bır hastalık mesela cıkıyor derının altında 1 hafta sonra kayboluyor tekrar cıkıyor
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar