Çocukluğumdan beri abur cubura hastayım. Yemeden yapamiyorum hatta yemekten çok cubur yemişimdir hep. Biliyorum zararlı ama yapamıyorum az yemeye çalışiyom olmuyo. Spor yapıyorum evde ve sağlıklı besleniyorum ama çikolata çips mips den vazgeçemiyorum illa evde olacak illa yiceeem yoksa kriz geçiriyorum. Napa bilirim kurtulmak için? yok mu beni bunlardan uzaklaştıra bilecek bir çare? Şunlarin tatliligina bakin yaav😟 Kurtulanacak şeylermi bunlar
Sağlıklı besleniyor olsan onları canın çekmez. Yapacaklarına gelirsek:
Yüksek sağlıklı yağ, yüksek protein ve düşük karbonhidrat içeren bir beslenme düzeni. Düşük şekerli orman meyveleri (çilek, böğürtlen, yaban mersini v. b.) veya tropikal meyveler. Çok canın çektiğinde %80 ve üstü bitter çikolatan kırıp bir parça ağzına at. Hiçbirini canın çekmez.
Cipsi de bırakabilirsin tamamen. Hindistan cevizi veya avokado yağlı ve çok faydalı meyvelerdir. Özellikle düşük karbonhidratlı yiyeceklerle besleniyorsan çok faydalı olur sana. Çilekler çıkmış ne güzel, dut falan. Tatlı bir şeyler istediğinde de onlardan ye. Sağlıklı beslenmek aslında o kadar tatsız tuzsuz yemeyi gerektirmiyor.
Sen tamamen sağlıklı beslenmeye başla, cidden canın istemeyecek. Markete gidiyorum da dediğim gibi çikolata dışında bir şey alasım gelmiyor. Olduğunda yiyorum ama yalan yok. O anlamda almamak en iyisi. Olmadığında yiyemiyorsun da.. Bir de daha sağlıklı alternatiflere yönlenmek de faydalı. Düşününce mesela, hazır dondurmadansa kendi yapan yerlerinki daha iyi.
Spor yapmaya ve sağlıklı öğünlerle beslenmeye devam et. Canın abur cubur istediğinde başka besinlerle yerine koymaya çalış. Mesela çok olmamak şartıyla kuruyemiş ve/veya ev yapımı tatlılılarla araya girebilirsin. Biraz dişini sıkarsan 2 haftaya alışmış olacaksın.
Valla bnde cok seviyorumda eve hic almicaksin. Ben hic almadim uzun sure diyet yapiyodum spor falan sora bir gun dayanamadim geldiler resmen bana gittim aldm cips falan 😂
En İyi Cevaplar