Salı günü acilde kan verdim iğneden hoşlanmayan biriyim ama daha önce kan verdim ve benden o gün kan alınırken koluma eldiven bagladilar ve olé aldılar ben daha önce bole bir şey görmedim kolum şişti ve agriyo nu morluk nasıl geçer?

Bak ben lise hemsiresiyim beninde kolum morardi hatta , bisey olmaz damarin patlamis sadece duzelir 1 2 haftaya merak etme kan alanlarda insan sonucta ozeldemi devlettemi kan verdin?
Devlet
Damar çatlağı. Genel olarak çok sık karşılaşılan bir durum. Kan alındıktan sonra bastır diye verilen pamukla yeteri kadar bastırmadığında olur
Ben yaklaşık 3 -4 dk bastırdm pamuk hep kan oldu
Pamuk alkollude olabilir alkol kanatir cokta kotu durum degil bu gecer
Geçmiş olsun. Başka bir doktora gidin ve gösterin. Nereden kan aldırdıysanız orayı şikayet edin. Eldivenle turnike yapılmaz.
oooo kim aldı bu kanı stajer mi aldı? damar patlamış, korkmayın geçer ama alan kişi damara giriş yapamamış ondan kaynaklı
Abi stajerleri ezmeyin bu kadar onlarda ala ala ogrenicek sonucta
@Curukukukukukukdfh tabiki ögrenecekte ama bilinçsizce aldıkları için diyorum , hem nedemek ya eldiven baglanarak kan alınmaz, kan alma bantları var bunlar çok banel ve çok krişe şeyler, yazık degilmi bu kişiye böyle olmamalı kimse deney tahtası degil
Bak simdi o dediginiz bsntlardan yer yerde bulunmaz eldiven bagliyarak alinir , ama ne yapsinlar onlarda acillerde nasil insanlar var biliyomusunuz? Stajer istemiyo kimse yazik gunah
@Curukukukukukukdfh ben de bu işin içindeyim bana ögretmene gerek yok , o bantlardan her yerde var bunu yanlış biliyorsun saglık ocagında bile var , ya bozuktur ya da baglamayı bilmedikleri için tercih yapmıyorlar, şunu unutma herşeyden önce hasta gelir hasta hakkı gelir, eger hasta istemiyorsa aldırmak alamazsın bunu unutma, sonuçta bu bir saglık konusu, ve berber degil çırak ögrensin diyemezsin onun için ilk önce hasta hakkı bunu unutma
Ne demek Her yerde bulunmuyor ya çok basit bir kan alma baddin dan bahsediyoruz bu durumun hiç bir şekilde savuncak yeri yok
ee ozaman çok basit ise neyi bulunmayan hint kumaşı muhamelesi yapıyorsun bulunmuyor diye, ilk önce uygulamadan önce hak ve davranışları ögren olurmu
Tskler
Cevap
15Cevap
Aynısı banada olmuştu hatta morardı sonradan yeşilleşti sarardı falan ama 2 haftaya geçti bir sorun olmadı
kolunu fazla oynatma damara dirk giriş yapmışlar belli ağrın varsa ağrı kesici al 1 haftayada morluklar kalmaz eger dayanamıyorsan bir doktora git
1 hafta sonra normale biner bastirmadiysan pamuğu ondandir
Birkaç gün içeerisinde geçecek soğuk kompres yapabilirsin.
kan verdikten sonra pamukla sıkı sıkı bastrmadığın için olmuş birde kan verdikten sonra kolunu fazla oynatmamalısın
biraz dinlendir, geçer. ama kötü olmuş bir sağlık ocağına git istersen
Trombosit vermissin normaldir
En az 5 gün gecmez
Kan verdiğn yere git göster mikroplu iğne kullandılarsa işin yaş
Mikroplu igne nasil kullansinlar allah askina onlar tek kullanimlik
@Curukukukukukukdfh tuktura git knks
Geçer bir şey olmaz merak etme.
Bende de hep öyle oluyo kan verince :)
ya çok kötü olmuş kalkta git
İlk olduğu için normaldir
Ouuu gecmis olsun walking dead
selam merhaba gecmıs olsun acıl sıfalarrr
Rezil etmişler ya. Geçer birkaç güne
geçer abisi 1 haftaya bişi kalmaz :)
Demir eksikliği var mı?
damarını çatlatmışlardır 1 haftaya geçer
hemen doktora git
fazla morarmış
Gecer bir iki gune
doktora git
Geçer
2 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar