Bardağa koyduģum kızgın yagı bir müdet sonra unutup elime aldım elimun yanmasıyla bardagı tezha fırlatmam bir oldu ve bardak geri tepti sanırım içindeki yağ direk yüzüme atılmış gibi geldi. Herhangi bir yanık yok sadece kızarıklık ve acı var yanığa iyi gelen acısını alan bir krem sürdük korkuyorum herhangi bir iz kalır mı cevap yazarsanız sevinirim
Cevabın nedir?
+1 yılFito krem kullanmalısın günde 2 kez sür hücre yenileyici bir kremdir fito krem. Ayrıca kızarıklık falan varsa fiyatı biraz pahalı ama etkisi hızlıdır. mustela stelatria al fito kremden sonra sür.
geçmiş olsun.1254 Yorumla- +1 yıl
@Ceylan5 ben iz kalmaz demedim ve kahverengi olan da bir iz değildir sadece lekedir. Fito krem kullansan hiç bir iz kalmaz zaten. Başınıza yanık gibi vakalar geldiği zaman mutlaka kesinlikle fito kremi kullanmalısınız fito krem en etkili olduğu alan hücreleri yeniler. Şimdi ilgili bölgeyi görmediğimden tam olarak birşey diyemiycem fakat kahverengi olan bölge mor renge dönüşecektir zaman ile de cilt rengini alması gerekir ve seninde fito krem sürmen gerekir. Sıkıntın leke olmasın bence çünkü lekeye çözüm var cilt soyucu kremler ile lekeden eser kalmaz. Sen şu an fito kremi al kullan ve dua et ki kullanmakta bu kadar geciktin deri yenilendiği zaman buruşuk deri çıkmasın..
- +1 yıl
@Ceylan5 ha ben size ayrı bir paylaşımda ayrı bir yanıt mı vermiştim? Fito kremi kullanıyorsan için rahat olsun eskisinden güzel bir cildin olacak :) o kahverengi lekeyi dert etme orası fito krem sayesinde hücreleri yenileyerek geçmesi gerekir eğer ona bir etki yapmazsa fito krem rahat ol onun için o bölge yi bir cilt doktoru kontrolu altında soydurur ve orada lekesiz bir cilt çıkar bir nevi kimyasal peeling olarak düşün onu şu an dert etme o sonraki işlem o hallolur basit yani zaten o kahverengilik hemen geçmez ve bol bol su iç.
- +1 yıl
Fito kremi günde 2 kez sür 2 hafta düzenli olarak kullan ihmal etme. 2 hafta sonra ilgili bölge yide bana bir resim olarak atarsan daha çok yardımcı olabilirim.
- +1 yıl
@Ceylan5 kullanmış olduğun fito krem alanında en kuvvetli en güçlü bir yanık kremidir. Genelde Yaralar da yanıklar da ve çatlaklar da kullanılır. ilgili bölge içerden sıvı toplayıp daha sonra kabuk bağlayıp düştüyse işte o zaman fito krem inanılmaz şekilde devreye giriyor ciddi bir hız ile deriyi yeniliyor çünkü hücre yenileyici özelliğine ileri düzeyde sahip. Ve alttan yeni çıkan deriyi pürüssüz bir şekilde çıkarmayı başarıyor. Merak etme sen kullanmaya devam et o lekeyide fito halledecektir. Eğer olurda halletmezse en etkili işlemi ben sana söyledim bir cilt doktoruna gidip sıkıntıyı anlatıp ve kendisinden deri soyucu bir krem isteyeceksin ama bu şu an değil orası iyileşsin acele etme sadece fitoyu sür fazla sürme sadece günde 2 kez ha 3 kere sürsem ne olur diye soracak olursan hiç birşey olmaz sadece kremi vücuduna hızlı alıştırırsın etkisi olmaz fito kremin hiç bir yan etkisi yoktur. bol bol su iç ve bol bol meyve tüket. Sanada geçmiş olsun.
- +1 yıl
@Ceylan5 önemli değil insanın başına herşey gelebilir dert etme düzelir :)
- +1 yıl
@Ceylan5 bu gizli üye olarak limon suyu olayı mı senin konun du?
- +1 yıl
@Ceylan5 bak bir hata yapmışsın cilt tipini bilmeden limon suyu sürmüşsün olabilir fakat limon suyu cildini yakmaz yakamaz içerisinde ki sitrik asit sadece tahrişe yol açar tahriş yapar sürdüğün bölge içinden beyaz bir sıvı toplar etrafını önce kızartır biraz süre sonra kahverengi yapar biraz daha sonra morartir ve etrafında hafif şişmeler yapabilir bunlar tamamen bunyene cilt tipine bağlı olarak 1 ay veya 2 ay içerisinde geçer. Her bir yaranın tam anlamı ile iyileşmesi 1 senedir unutmayalım. senin kullandığın contractubex , bepanthol , kantaron yağı bak hata üstüne hata yapıyorsun contractubex denilen jel zaten şu an kullanılmaz ileriki zamanlar da kullanılır yaran iyileşince zaten hiç bir işe yaramaz hiç bir konuda onu derhal bırak eğer işe yarasaydı plastik cerrahlar olamazdı onu 6 ay boyunca günde 4 kez kullanman gerektiğini dermatologlar söyler fakat sonuç yine koca bir sıfır olur o bir vakit kaybıdır.
- +1 yıl
Ve gelelim kantaron yağına ALLAH korusun başına gerçekten bir yanık vakası gelir yok kantaron yağıydı yok yumurta akıydı gerçekten bir yerin yanarsa sakın ola bunları sürmüyorsun ve sakın ola buz koymuyorsun yoğurt sürüp surmemenin hiç bir zararı veya faydası yoktur. Senin durumun yanık değil tahriş. Ve gelelim fucidin kreme fucidin krem bir sivilce kremidir tahrişe asla etkisi olmayacaktır ve içinde kortizon mevcuttur. İlgili bölgeyi görmedim fakat limonun ne yapabileceğini biliyorum limon suyu sana ciddi bir zarar veremez sadece tahriş yapar ve eminim tahriş te yapmıştır yarın ilk işin bir eczaneye gidip hipokort krem de alacaksın önce fitoyu süreceksin 1 saat sonra da hipokortu süreceksin yalnız hipokort kremin içerisinde de kortizon mevcuttur 5 gün sür 3 gün ara ver. Hipokortu en fazla 15 gün sür tabi 5 gün sürüp 3 gün ara vererek. Tamam mı
- +1 yıl
Bepanthol de tahrişe sürülmez cilt besleyici bir kremdir.
- +1 yıl
Ve orada kabuk bağlayıp kabuk düştüyse sabah saat 11 den - 17:00 a kadar güneşe çıkma.
- +1 yıl
İlla o saatlerde güneşe çıkman gerekiyorsa solante 50 faktör güneş kremini öneririm Leke yapmaz..
- +1 yıl
Sıkıntını doğru anlayıp doğru bir çözüm için sordum o limon suyu olayı mı diye dediklerimi yaparsan orada kalsa kalsa küçük bir morluk belki kalabilir iz kalmayacaktır. Morlukta bir iz değildir lekedir. 2 ay sonra bir cilt doktoruna gidiyorsun başından geçenleri anlatıyorsun kullanmış olduğun kremleri de gösteriyorsun ve kendisinden derinin yenilenmesi için o lekenin oradan yok olması için bir cilt soyucu krem istiyorsun yapman gerekenler bu kadar. Contractubex e boşu boşuna gittin 70 küsur lira verdin etki yapsaydı benim o küçücük yara izimde 6 ay boyunca düzenli kullanmama rağmen etki yapardı. Yara izlerinin , lekelerin tek çözümü cilt soyucu kremler veya kimyasal peeling. Benim cilt soyma işlemim geçen sene 1.5 ay kadar sürdü. Basit yani sadece doktorun direktiflerine uyman yeterli şimdi ben sana cilt tipini bilmeden bir deri soyucu krem tavsiye edemem çünkü deri soyucu kremler cilt tipine göre reçete edilir.
- +1 yıl
@Ceylan5 tahriş varsa hipokortu kullanman gerekir. Hametan ile fitoyu karıştırma napiyosun sen :)
- +1 yıl
1. Fito hiç bir yanık veya hücre yenileyici krem ile karıştırılmaz. Fito bir antibiyotik krem veya bir pomad ile karıştırılır. Hametan kullanıyorsan fitoyu kullanmicaksin. Silverdini kullaniyorsan yine fitoyu kullanmicaksin. Fito kullanıyorsan diğer yanık kremlerini de ek olarak kullanmiyacaksin sen sadece benim dediğimi yap yeterli. Tahriş varsa hipokort krem al yeterli 5 gün sür 3 gün ara ver fitodan 1 saat sonra.
- +1 yıl
Kim dedi sana hametan ile fitoyu sür diye? Eczacı mı dedi? O kadar canım mı o eczacı fito krem eş değer bir krem ile karıştırılmaz bunu bilmiyormu reçetesinde dahi yazar. Sadece bir antibiyotik ve pomad ile karıştırılır. Hipokort bir pomad dır hametani asla sürmüyorsun hametani süreceksen o zaman fito yu bırakıyorsun hemen.
- +1 yıl
O kadar salak mı diyecektim o eczacı pardon :)
- +1 yıl
Öyle birşey e devam etme ya fito ya hametan ama hametan çok yavaştır ve fito kadar pürüssüz bir cilt yapısı sağlayamaz. fito çok hızlıdır ve pürüssüz bir cilt meydana getirir. Bu yüzden ben sana direk fito krem kullan dedim sen hametani niye sürüyorsun fito ile birlikte sürülmez ki o yapma hiç hoş olmayan sonuçlar çıkar ben sana diyeyim he birde fito kremi sürerken biraz az birşey etrafına da sür yuvarlak daire şeklinde ve masaj yoluyla sür hücreleri sürekli uyarsın.
- +1 yıl
HİPOKORT; temas (su-sabun gibi temizlik malzemeleri, kozmetikler, takılar vb. iritanlar ile temas sonucunda oluşan bir deri hastalığı, şekil bozukluğu) vücutta kızarıklığa, şişliğe ve iltihaba neden olan kimyasalların etkilerini azaltan bir kremdir. Ayrıca kaşıntı önleyici, iyileştirici ve kan damarlarını büzücü etkisi de vardır.
Hipokortu sana alma dedi yani o eczacı senin sıkıntının çözümü bu nasıl sana alma diyor :) satılmayan hametanlar elinde mi kalmış fito ile hametan birlikte sürülürmüymüş sen bir yarın cilt doktoruna git istersen bak sana nasıl kızıyor. :) - +1 yıl
Cilt doktoruna gitsen oradaki tahrişin nedenini açıkladığın zaman sana hipokortu mutlaka reçete edecektir. Ve fito ile hametan i eş zamanlı sürdüğün için sana kızacaktır önemsemezse kızmaz ama birinden birinu bırakmanı söyleyecektir oda hametan olacaktır. :) Sabah saat 8 veya 9 gibi gidişin gelişin 11 e denk gelmesin cilt doktoruna gidebilirsin ve güneş kremini de sürmene gerek yok. Güneş kremlerine de güvenme 1. Cilt kanseri yapar 2. Orayı güneşten koruyayım derken diğer yerlerde leke yapar. Solante 50 faktör kullanmış biri olarak leke falan olmadı bende zaten kullanan kimsede de olmamış. Birde bir medikal güneş kremi daha var oda leke yapmıyor.
- +1 yıl
@Ceylan5 doktor nasıl verir yahu aç bakalım fitoyu reçetesini oku ne yazıyor orada hametan ile karıştırılmaz hametan bir antibiyotik mi? Veya bir pomad mı? Nasıl der bu ikisini sür diye başka bir cilt doktoruna git tahriş olduysa sana hipokortu reçete etmek zorunda ve yeni derin çıkıyor özellikle buruşuk luk pürüssüz lük olmaması içinde kortizon u öne sürmelidir. Biraz araştır bakalım eski yanık izlerine bile kortizon uygulanıyor. İlk uygulanması daha mantıklı ve daha çok etkilidir. Kortizon yanık yerindeki bölge de nedbe , scar oluşmasını engelliyor puruzlenme olmasın diye. kabuk kalkıp yeni deri çıktıysa annene veya babana dikkatlice bakmalarını iste ve oradaki derinin nasıl olduğunu sor. Olmadı ayanaya iyice yapıştır kendini ve dikkatlice bir bak oradaki deri şu an nasıl.
- +1 yıl
@Ceylan5 hiç tahriş olmadı mı kabuk bağlanmadı mı kabuk düşmedi mi
- +1 yıl
@Ceylan5 heh bak işte ben sana onu soruyorum :) tamam işte sabah ilk işin eczane ye git hipokort krem al hametani bırak. 1 saat aralıklar ile önce fito ardından hipokort. Yalnız hipokort u en fazla 15 gün kullanıyorsun 5 gün sürüp 3 gün ara vererek sen oradaki kahverengi lekenin şu an peşine düşme alttan yeni derini pürüssüz olmasını şu an sağla yeterli şimdilik ben sana diyorum acele etme. En sonunda göreceksin oradaki sivilce izinden tut bu yapmış olduğun hatadan ne leke ne birşey kalmıycak.
- +1 yıl
Yani bide şimdi allah aşkına mantık olarak sen iki yanık kremini birden sürüyorsun sence bu mantıklı birşey mi? Cildini sadece yıpratıyorsun orada pürüzlü deri oluşmamasının peşindeyiz. Leke sonraki işlem. Beni sadece dinleyip 5 liralık hipokort kremi alıyorsun içerisinde zeytinyağı da mevcut sadece fito krem ile birlikte sürüyorsun.
- +1 yıl
En başta kızarıklık kalmıycak daha sonra yeni çıkan derine ek tedavi olarak hipokort destek verecek cildini soyduran çoğu insana diğer kremlere ek hipokort reçete edilir. Seninki de aynı durum kendi başına sadece cildini yeniledin tabi biraz hasar vererek hasar verdiğin içinde hipokort diyorum ben alttan yeni derinin tam olarak görünümü 3 hafta veya 3.5 hafta da belli olacaktır.
- +1 yıl
Etrafında herhangi bir şişlik varmı?
- +1 yıl
Etrafında herhangi bir şişlik varsa iyi birseydir. Cildin limondaki asite karşı korumaya geçmiş demektir cildinin biraz daha ileri kısımlarına da işlememesi için cildin önlem almış demektir.
Yapman gereken sadece hipokort krem alıp önce fitoyu 1 saat sonra da hipokortu sürmek bu kadar. Unutma hipokort en fazla 15 gün 5 gün sürüp 3 gün ara vererek kortizon var o yüzden fazla kullanmıyorsun. Ama sen yine de 10 gün sür sadece ilk 5 gün sabah akşam fitodan 1 saat sonra sür 5. günün sonunda 3 gün ara ver 3 gün sonra bir 5 gün daha sür bırak. - +1 yıl
Yine diyorum lekeyi şu an takmıyorsun senin şu anki en büyük sıkıntın orada buruşuk deri oluşmaması. senin durumun yanık değil tahriş sanırım birazda derin tahriş. ama sadece yanıklar da buruşuk deri oluşmuyor bunu bilmelisin sen kontrolsüz bir şekilde kendi başına oradaki deriyi atıp yeni deri çıkmasını sağladın eeh bununda bakımı ve tedavisi doğru olmalı. Ben senin o konuna dedim fito + hipokort krem kullan diye. Sabah ilk işin eczaneden hipokort kremi almak olsun. Dediklerime uy kalsa kalsa sadece küçük bir morluk kalacaktır kahverengi leke mor olacaktır onunda çözümü var çok pahalı ya kaçmadan kremler ile işin biraz uzun sadece sabır et dediklerimi yap.
- +1 yıl
o hatayı bende yaptım aslında hatamı değil mi tam anlamadım 3 tane sivilce ve sivilce izlerimi yok etmeyi başardım limon suyunu sivilcelerime pamuk ile sürmüştüm 1 saat sonra su toplamıştı ve yanma oluyordu öyle hissediyordum canım acıyordu bende yoğurt sürmüştüm daha sonra silverdin sürmüştüm 2 gün sonra baktım geçmiyor doktora gittim bana fito krem dextrocin diye iki krem verdi karıştırıp iki hafta sür gel dedi kabuk düştü yeni derim çıktı iki hafta sonra tekrar gittim dextrocin i birakmami ve hipokort isminde krem verdi fito ile devam et ve iki hafta sonra yine gel dedi sürdüm gittim kremleri geçen hafta biraktirdi 1 hafta ara vermemi söyledi salı günü tekrar gidicem :( kızarıklık hiç kalmadı kahverengi leke şu an çok az birşey var ve kenarında da az birşey şişlik var :(
- +1 yıl
@diilaann doktorun biraz ciddiye almış sana reçete ettiği kremler gayet iyi dextrocin topikal bir antibiyotiktir ilk hamle fito + dextrocin süper olmuş. Hipokort 'u zaten uzun süre kullanamazsın. Cildin kullanmış olduğun kremlere alıştıysa doktor ara vermeni söylemiştir. Tekrar gittiğinde ilgili bölgeyi bilmiyorum göremediğim için fakat fito ya kısa bir süre daha devam ettirir diye tahmin ediyorum yanında ek bir pomad daha verebilir. Şişlik varsa da korkma o iyi birşey ve kendi kendine geçer geçmiş olsun. :)
- +1 yıl
@diilaann fito krem hücreleri yenilediği için ve hipokortun bir görevi olan damarları buzusturdugu için o kahverengilik açılmıştır o kahverengilik morarmaya döner geçmezse sende kafanı takma sorun yapma çözümü var Salı günü gidecekmiş sin kendisinden deri soyucu krem iste. Tabi ilgili bölge tam olarak iyilestiyse.
- +1 yıl
- +1 yıl
@Ceylan5 sen biraz yanlış tedavi gördün malesef ben biraz yazını geç gördüm ve sende bana ulaşmadın ilgili bölgeyi bana resim olarak atsaydın ben sana daha çok yardımcı olabilirdim. Ama sen derhal eczaneye git 11 den önce git güneş kremi sürmene gerek yok zaten 11 den sonra çok acil çıkman gerekirse Güneş kremini sür. 11 den akşam saat 5 e kadar dışarı çıkmazsan güneş kremi sürmene gerek yoktur güneş kremini kullanma çok zor durumda kalırsan dediğim gibi. hipokort alıp sadece 5 gün sür 3 gün ara ver bir 5 gün daha sür sonra bırak. Fitoya devam..
- +1 yıl
@Ceylan5 Şişlik olup olmaması sadece cilt kendisini korumaya almış damarlarda toplanma olmuş bunlardan ötürü Etrafında şişmeler olmuş. Her cilt tipi faketmiyor inanılmaz bir korumaya sahiptir dışardan gelen etken maddelere karşı savunur. damarlar eski haline döndüğü vakit orada hiç birşey kalmayacaktır morarma veya kahverengi leke de dahil..
- +1 yıl
@Ceylan5 sadece şişlik için değil bak sana şöyle anlatayım dışarıdan cildine temas eden herhangi bir kimyasal ürün ki limon suyu kimyasal bir üründür içerisinde ki sitrik asit yüzünden ve tahriş söz konusu şimdi hipokort ta sana lazım olan sikayetcisin lekeden içinde kortizon olduğu için hızlı girişim yapıyor ve damarları büzüyor damarlar kendine gelmeye başlıyor yani o kahverengiliği çözmeye yardım ediyor. Orada bir tahriş olduğu için yeni çıkacak olan derine yardım ediyor pürüssüz olabilmesi için hiç bir skar bırakmamak için. Ayrıca kızarıklığını ortadan kaldırır. yeni bir deri çıkıyor orası kortizona ve içerisinde ki zeytinyağı gibi etken içeriklere yine ihtiyacı var :))
- +1 yıl
@Ceylan5 öncelikle senin bir topikal antibiyotik ile destek alman gerekiyordu dextrocin olmazdı başka bir topikal antibiyotik olurdu ama dilan da doktor iyi bir seçim yapmış. zaten senin dediğin şekil ben çok şaşırdım ya bir cilt doktoru sana asla ama asla fito ile hametani reçete edemez olamaz. Ne kadar saçma bir reçete olmuş olurdu 2 yanık kremi biri pasif etki sağlıyor diğeri aktif etki sağlıyor. Hametan fito ile karıştırılmaz. 2 yanik kremi sen çok yanlış uygulamalar yapıyorsun. her denileni yaparsan evin yolunu şaşırırsın. Kullanman gereken sadece fito ve hipokort. Hipokortu sadece 5 gün sürüp 3 gün ara verip tekrar 5 gün sürüp bırakacaksın. Toplam 10 gün hipokortu sürmüş olacaksın. Fitoya da devam edeceksin. Fitoyu günde 2 kez geçene kadar süreceksin. Sana kim aldırıyor o kremleri İstersen hipokortu sürme eğer orada pürüzlü bir cilt çıkarsa bu artık senin en büyük sorunun olacak bunun dönüşü de yok. fito sana hızlı destek sağlamaya çalışıyor fakat sende fitoya destek ver..
- +1 yıl
Hipokortun etken maddesi Hidrokortizon asetat bu ne demek biliyormusun? kortizon ; yanıklar, kesikler , yaralar , cilt yenilenmesi , tahriş , damar büzmek, olası deri yeniliği scar girişimini engellemek nedbe girişimini engellemek yok etmek ortadan kaldırmak için mücadele eder. ve inanılmaz etki gösterir. Senelik yanık izlerinde bile kortizon uygulanmakta sen daha yeni bir deri yapısına uygulamıyorsun bu çok önemli birşey?
- +1 yıl
@Ceylan5 senin şu an alttan gelen derin tam anlamı ile yenilenmedi ki hala yenileniyor etki eder tabi. zaten öyle yapacaksın hipokort toplam 10 gün 5 gün sür 3 gün ara ver hipokorta 3 gün sonra tekrar 5 gün daha sür ve bırak. fitoyu geçene kadar morluk dahil kalmayana kadar süreceksin. Fito yu geçene kadar kendi parçan gibi gör daima aklında olmalı günde 2 kez sürmelisin.
- +1 yıl
O derinin tam anlamı ile yenilenmesi bunyene göre kanına göre ve beslenmene göre 1 veya 2 ay boyunca devam eder...
- +1 yıl
@Ceylan5 aaaaah aaaah o kahverengiliği ne dert ettin sen öyle 1. Moralini bozma psikolojine etki yapar. 2. Yahu senin durumun bir yanık vakası değil limon suyu yüzünü yakamaz ki sitrik asit cilt ile temas da tahriş yapar yakamaz. O kahverengilik büyük ihtimal geçecek ama biraz sabır acele etme. O kahverengiligi fito krem çözecektir. Çözmezse ben sana ne demistim cilt soyucu kremler var yani çözümü var demistim :) sen kahverengiliği şu an dert etme zaten hipokort da kahverengilik için damarları büzerek girişim yapacaktır. Benim sana demek istediğim orada eski pürüssüz cildine tekrar kavuş buruşuk bir deri oluşmasını istermisin yüzünde bir bayan olarak? Şimdi kahverengilik mi kalsın yoksa buruşuk deri mi? Kahverengiligin çözümü var fakat burusuklugun estetik operasyonlar la bile ki o kadar zahmetli birazcık düzeltilme ihtimali var oysaki kahverengilik lekeyi yok etmek çok çok basit. Normal hayatına devam et hiç birşey yokmuş gibi psikolojini bozma geçecek.
- +1 yıl
Aynen fito yu sürdükten 1 saat sonra hipokort kreme devam ettikçe akşam yüzünü ılık su ile yıka sabahta aynı şekil hiç bir sabun kullanma sadece ılık sade su.
- +1 yıl
@Ceylan5 rahat ol geçecek geçmezse çözümü var ama günde 10 bardak su iç cildinin nemli kalmasını sağla.
- +1 yıl
@Ceylan5 içerisinde ki kortizondan ötürü kullanma demiştir uzun süre kullanmiyacaksin ki kortizon sana bir yan etki yapsın. Ayrıca sıkıntını bilmiyor ilgili bölgeyi de görmedi. Google ye yaz bakalım özel dermatolog doktorlar iletişim diye orada çıkan dermatolog ların numarasını arayıp ayrıntılı şekilde anlatıp bir sor :) bu sorduğu her kimse kendisinin telini iste bakalım ilgili bölgeyi resim olarak çek bir chat programı ile de gönder kendisine :) senin orada oluşan cildin hala tahriş li bir şekilde oluşuyor dur. Ve bir scar oluşumu riski var. Sen doktor kontrolü altında deri yenileme işlemi yapmadın yapmıyorsun ki. eee sen şimdi hipokorttan bunun için destek almazsan neyden alacakmışsın :))
- +1 yıl
Kendileri cayır cayır hepsi hemde fucidin pomadlarini hastalarına reçete ediyor kortizonlu sivilce kremi bir sivilce için kortizon kremi reçete eden bir cilt doktoru deri yenilenme işleminde limon suyunun oraya vermiş olduğu hasar derin tahriş kabuk soyulması ve yeni deri ile scar oluşacağını hiç tahmin etmiyor mu? :)))))
- +1 yıl
Dışarıdan cilde kimyasal maddelere karşı Tahriş ve tahriş sonrası hipokort kremi reçete etmiyecek cilt doktoru ben daha tanımadım görmedim bilmiyorum. :))))))))))
- +1 yıl
Senin bu sordugun kişi ve kişiler inan sağlık ile ilgileri alakaları yoktur cilt ile de kesinlikle uzaktan yakından hiç bir ilgileri yoktur. Fito + hametan nedir yahu? Oldu birde silverdin al 3 tane yanık kremini sür. Fito bunların içinden kanıtlanmış en güçlü yanık ve yara kremidir. Ben seninle her türlü her iddiaaya da girerim orayı uzman bir cilt doktoru gördüğü zaman ve sende olayı anlattığın zaman hipokortu reçete edecek :)
- +1 yıl
Hatta çok kahve rengilik varsa kahverengiliği de hafif çok az kahvelik kalabilir kırmızı ya döndürecek bunun için de her iddiaaya girerim :))) damar büzüştürür :)))
Mutlaka sende fucidin kremlerinden herhangi birini sürmüşsündür fucidin , fucidin H eee onlar da kortizon oranı daha fazla :)))) senin ilacın şu an hipokort. Eğer deri yenilenmesi bittiği zaman bir scar bir pürüz görürsen senin işin artık çok zor cilt doktoruna gideceksin sana bir contractubex adında jel verip gönderecekler. oda zerre kadar işine yaramiyacak.. Sürme bakalım sen hipokortu alma boşver. :) - +1 yıl
@Ceylan5 alma boşver fitoya devam et hipokort hiç kullanılır mı içinde hidrokortizon asetat var dimi oowww o çok tehlikeli hiç sürülür mü :)))
- +1 yıl
@Ceylan5 sen benim dediklerimi unut çevrende ki insanlar ne önerdiyse nasıl ne yapman gerek dediyse devam et hametan fito sür bakalım. Scar & nedbe (buruşukluk) sonucunda hiç bir yerde hiç bir krem de çözüm arama oluştuktan sonra çözümü sadece estetik olacaktır oda sadece belirginliği operasyonlar ile azalacaktır oluşacak olan scar & nedbe buruşukluk hiç bir şekilde asla yok edilemez belirginliği azaltılır..
- +1 yıl
Yok yok alma sen ne yapacaksın öyle içinde kortizon olan kremi :))
Scar & nedbe = buruşukluk sonucu bir operasyon geçirmeye karar verirsen işte o zaman kortizonun en kralını orada uygulayacaklar. kortizonu da o zaman tam olarak ne olduğunu anlarsın.
Unutma burada kalsın
- ( HİDROKORTİZON ASETAT ) - +1 yıl
@Ceylan5 bak ben sana açık ve net konuştum her iddiaaya girerim dedim orayı yara - yanık üzerine uzman bir cilt doktoru gördüğü zaman sana hipokortu reçete edecek dedim istediğin yara - yanık alanında uzman dermatoloji doktoruna git sadece durumu göster olayı anlat ve deki hipokort krem surebilirmiyim birisi önerdi deme sadece surebilirmiyim de o sana açıklamasını yapar ;)
- +1 yıl
@Ceylan5 benim dediklerimi unut alma :))
- +1 yıl
@Ceylan5 aç reçetesini oku sürme kullanma :))) onda kortizon var 10 gün sürdüğün zaman sana hemencik yan etki yapar :)))
- +1 yıl
@Ceylan5 benim dediklerimi unut benim direktiflerimi kafandan sil çevrende ki insanlar veya eczacı ne verdiyse ne kullan dediyse onları kullan onlarin rayından devam et..
- +1 yıl
@diilaann Resim buraya atılmaz profiline koyabilirsin özel mesaj atabilmen için de 2 seviye xper olman gerek milletin konusuna yorum yap xper kazanırsın. ve sen oraya hasar verdin tahriş yaptın hemen geçmesini bekleme 1 ay olmuş 2 ay 3 ay kadar da sürebilir fito kremi hep sür bırakma ve doktorun da sana başka krem daha reçete etmesini bekleme şu an zaten gerekli şeyleri yazmış kullanmışsın biraz daha beklemen lazım..
- +1 yıl
ya ama bn daha önce de yapmstm byle olmamsti bu sefer çok kötü oldu ama önceden yaptigmda sivilcelerm çok kötüydü smdi boşuna yaptm çok kötü oldu tahriş iyileşti sivilceler gtti izi bile yok derim yenilendi ama rengi gtmiyor birşey biliyorsanız lütfen söyleyin gitsin bu ya açık tenliyim çok belli oluyor bankada çalışıyorum ya :(
- +1 yıl
- +1 yıl
@diilaann Mustela nın tüm ürünleri bebek cildi içindir ve kanıtlanmıştır. Yaran iyileştiyse mustela stelatria o bir tahriş , kızarıklık bakım ve onarım kremidir içindeki çinko kızarıklığını ve diğer renkleri yok edecektir kanıtlanmış bir kremdir çünkü. sadece ilgili bölge ye sür günde 2 kez sabah akşam onu sürerken fitoyu terket tabi derin tam yenilendiyse fitoyu bırakıp onu sürmen gerek :)))
- +1 yıl
Rengi açıldığı için de şükret hep öyle kahve kalabilirdi dimi? büyük ihtimal birşey kalmayacak. ;)
- +1 yıl
@Ceylan5 senin hep öyle kalacak :)))))))))
- +1 yıl
- +1 yıl
Hee birde dilan haftaya bakarsın eğer çok iyileştiyse bal ile sütü karıştır kompres yap. ;)
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@Ceylan5 sende hep öyle kalacak daha ilerlemiycek :)))
- +1 yıl
@Ceylan5 malesef kronik bir durum sende hep öyle kalacak :)))))
- +1 yıl
- +1 yıl
@Ceylan5 sana öyle geliyor o hep öyle kalacak artık alış ona :))))
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@Ceylan5 öyle kalcak işte orası :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
- +1 yıl
@Ceylan5 tamam kalsın pöff :))))
- +1 yıl
@Ceylan5 geçmiycek ki :))))
- +1 yıl
@Ceylan5 geçecek geçecek geçecek geçecek geçecek geçecek geçecek geçecek geçecek geçecek geçecek geçecek geçecek geçecek geçecek geçecek geçecek geçecek :)))))))))))))))))))))
- +1 yıl
@Ceylan5 sen içini ferah tut takiliyorum öyle sana geçecek üzülme geçtiği zaman da diyceksin neden bu kadar üzdüm ki kendimi :)
- +1 yıl
@Ceylan5 hipokort etkisini göstermeye başlamadı mı
- +1 yıl
@Ceylan5 tm biraz kötü olmuş ta ama yaranın durumu çok iyi merak etme fito + hipokort orayı halledicek ;) her gün bakma psikolojini bozar her sabah krem sürmeden önce resim çek değişimleri farkedersin ve kremlerini sürdükten sonra akşama kadar unut orayı :))
- +1 yıl
@Ceylan5 evet hipokort 5 gün daha sonra 3 gün ara ve sonra 5 gün daha hipokorta başladığın günü de unutma o önemli :) Ben olmasaydım sen daha oraya milletin söylemesi ile eminim alakasız neler neler sürecektin iyileşmesini geciktirecektin yine dua et şu an doğru kremleri sürüyorsun :)))
- +1 yıl
@Ceylan5 başka şeyler ile uğraş ve başka şeyler düşün kafan orada kalırsa geç iyileşir bak :) ve biraz sabır merak etme orayı toparlicaz eskisinden de güzel pürüssüz bir cilt olacak orada ;) hafif bir leke kalırsa ki kalmaması için zaten ugrasicaz oda etkili olacak baya ama oldu da hafif bir leke kaldı diyelim o çözülecek. ;)
- +1 yıl
Şu an zaten hipokort devre de olduğu için oradaki damarları büzüştürüyor renk açılması mutlaka yapacak hipokort
- +1 yıl
@Ceylan5 at bakalım
- +1 yıl
Attin mı yoktur :)
- +1 yıl
@Ceylan5 bak açılmış işte rengi :)))
- +1 yıl
@Ceylan5 ohooooo işte hipokort budur :)))))) orayı nasıl yapmış geçen nasıldı şimdi nasıl tamam süper orada birşey birakmiyacaz merak etme :))))) ılık su ile yıkıyorsun dimi sabah akşam
- +1 yıl
@Ceylan5 çok iyi yaranın durumu baya ilerlemiş yalnız şu kabuğu koparmasaydın iydi neyse dur bakalım halledicez onu da oraya kesinlikle kremler dışında herhangi bir kozmetik ürün kapatici falan sürmüyorsun öyle kalsın hiç karışma.
- +1 yıl
@Ceylan5 bak oraya gelirsem seni döverim :)))))) ben sana izin ne olduğunu anlattım gösterdim o iz değil leke leke :)))) kabuğu soyduğun yere fito yu biraz basınçlı masaj ile sür
- +1 yıl
Biraz da bol sür. :)
- +1 yıl
@Ceylan5 tamam sen olayı kaptın ezberlemiş seni seni :))) çocuklara böyle süper enerji ver onlar geleceğin doktorları olacaklar inşallah :))))
- +1 yıl
@Ceylan5 hiporkot nedir :))) Hipokort :)))
Ohooo biz nelerle karşılaştık yüzüne sarmisak sürenler , tüy dökücü sürenler , elma sirkesi sürenler , kendi başına kimyasal peeling yapmaya çalışıp asitleri kendileri sürenler daha neler neler :))))) olur ya insan sıkıntısına çözüm arıyor işte internetteki herşeye de aldanıp uyguluyorlar ama bu sana umarım iyi bir ders olmuştur.. :)
- +1 yıl
@Ceylan5 sitrik asit karboksilik asitlerden olduğu için organik bir asit cildi yakmaz sadece cilt ile temasında renk değişikliği ve tahriş yapar. :)))
- +1 yıl
@Ceylan5 ee ben sana boşuna üzülme demiyorum ki :)) çok kafana taktığın için bir de bayan olduğun için yani bayanlar kendilerinde iz ve leke konusunda çok takintililar baktım baya bir moralini psikolojini bozmuşsun kayışları koparmışsın oturup bir de ağlamışsın durumuna üzüldüğüm için yardımcı oluyorum :)))
- +1 yıl
@Ceylan5 şükretmeyi bilirsen başına hiç birşey gelmez ve internetteki hiç birşeye itimat etme. ツ
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Sabah 11 den sonra çıkarsanız 1 saat kadar gezerseniz güneşin altında o zaman sorun olur bunun için 11 den sonra çıkarsanız güneş kremi sürün ama oda zararlıdır cilt kanseri ve lekelenmeler yapıyor.
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@Ceylan5 biri seni severse çok ciddi kusurların bile olsa görmemezlikten gelir görmez bile hem içini rahat tut ben yaranın durumunu gördüm o geçecek madem çok sıkıntı yapıyorsunuz ben burdayım halledicez
- +1 yıl
- +1 yıl
Böyle küçük şeyleri büyük dert haline getirmeyin bunun çözümü var yalnız doğru tedavi ile doğru tedaviyi doğru ilaç sağlar. Hem zaten sizi sevecek olan insan onu hiç görmez bile zaten kullandığınız kremler iyice açacak ve geçirecek orayı küçük bir leke kaldı diyelim ee onunda kesin çözümü var hemde basit yine kremler ile :))
- +1 yıl
- +1 yıl
@Ceylan5 hipokortu 5 gün sürüp bıraktıktan sonra değişim daha çok olucak :)
- +1 yıl
@Ceylan5 baya değişim olmuş zaten biraktiğin zaman da değişim baya olacak
- +1 yıl
@Ceylan5 kremleri bıraktıktan sonra kremler bir müddet daha etkisini gösterir çünkü.
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
En İyi Cevaplar
Derin yanık olmadığı için iz kalacağını zannetmem. Geçmiş olsun.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😔
Gizli Üye(30-35)+1 yılkrem sürdüysen skntı yok zeytinyağı sür bide sonra
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim görüşünu icin
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
2Cevap
+1 yılBepanten sur iyi gelir diye biliyorum
05 Yorumla
Soran+1 yılÇoketkili bir krem var ondan sürdüm ama iz kalır mı korkuyorum sadace kabarır mı yoksa?
- +1 yıl
Banada cok oluyor öyle la hic iz kalmadi cok sicramamissa kizariktan bisey olmaz
Ne kadar etti?
Soran+1 yılYa bildiģin yüzüme su atar gibi geldi jajsjsjs acısı geçri biraz sadece kabarır veya iz kalır diye korkuyorum
- +1 yıl
Korkma bişey olmaz djdh
Soran+1 yılUmarım..
selam merhaba gecmıs olsun acıl sıfalarrr
00 Yorumla
+1 yılgeçmiş olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim😊
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi