Arkadaşlar ben diyet yapıyorum yaklaşık iki haftadır. Kilo da verdim, biçimlenmeye başladım. Ancak sabah kahvaltı yerine yoğurdun içine Nesfit ve kuru meyve karıştırıp yiyorum. Kuru meyveler işte kuru incir kuru üzüm vs. var içinde. Yüzümde bu aralar sivilceler artmaya başladı. Diyet yaparken sivilcelenme normal mi? Sebamed sabun da kullanıyorum aynı zamanda normalde. Geçirmesi gerekiyor ama artıyor. Sizce nedeni hangisi? Sebamed mi kuru meyve mi sivilce yapıyor?diyette sivilce
Diyet yaparken sivilcelenme sık görünen bir durum değildir. Diyet yaptığımızda aynı zamanda sağlıklı da beslendiğimiz için cildimize de fayda sağlar. Ancak herkesin bünyesi farklıdır. Her diyet, her yiyecek, her bakım ürünü herkeste aynı etkiyi yaratmaz. %99'u için faydalı olan bir durum %1'e fayda sağlamaya bilir.
Aynı zamanda sen Sebamed krem kullanıyorum demişsin. Sebamed sabun çok beğenilen bir ürün ancak senin cildine iyi gelmemiş olabilir. Ürünü kullanmaya bir süre ara verebilirsin. Bu sayede sabun mu yoksa başka bir şey mi sivilceye sebep oldu anlayabilirsin. Diyetteyken sivilcem çıkıyor diyenlere sebeplerini ve çözüm önerilerini sunmak istiyorum.
Diyette sivilce oluşmasının sebepleri nelerdir?
diyet yaparken sivilcelenme
Ciltteki sivilce oluşmasının basit olarak sebebi biriken kir ve yağların bakteri ve mikroplar ile enfekte olmasıdır. Cilt üzerinde küçük kırmızı kabarcıklar meydana gelir. Cildimizde biriken bu kir, yağ ve bakterilerin sebebi hayat tarzımız olabilir. Beslenme şeklimiz cildimizi direkt olarak etkiler. Aynı zaman da kullandığımız ürünlerde cildimiz üzerinde etkilidir. Maddeleyecek olursam diyette sivilce oluşmasının sebepleri:
Çok fazla yağlı ve tuzlu beslenmek. Paketli gıdalar tüketmek.
Bazı besinlere alerjinizin bulunması.
Düzenli olarak cilt bakımı yapmamak.
Az sıvı (su) tüketimi.
Hormonal değişiklikler. (Diyet ve regl dönemlerinde sağlıklı beslenseniz bile hormonal değişikliklerden kaynaklı sivilceleriniz çıkabilir.)
Bazı cilt bakımı ürünlerinin cildinize iyi gelmemesi. (Herkesin cildine iyi gelen ürünün sizin de cildinize iyi geleceğinin garantisi yoktur.)
Diyetteyim sivilcelerim arttı diyorsan bir yiyeceğe alerjin de olabilir. Alerji testi yaptırabilirsin.
Sivilceden kurtulmak için neler yapılmalı?
diyette sivilce
Yağlı ve tuzlu ürünler tüketmeyin.
Eğer diyetteyseniz paketli diyet ürünler yerine doğal sebze ve meyveleri tercih edin.
Bol bol su için. Asitli içecekler tüketmeyin.
Bir ürün almadan önce tester kullanın. Cildinize uygun ürünler kullanın. Gerekirse bir uzmana danışın.
Düzenli cilt bakımı yapın.
Bir ürünü kullandıktan sonra yüzünüzde sivilce çıkıyorsa ürünü kullanmayı derhal bırakın.