arkadaşlar işin dini boyutu haricinde geleneksel olarak da neden yapılıyor? müslümanlar ve yahudiler sünnet oluyor dini emir olarak görüp. fakat sünnet bildiğim kadarıyla farz değil adı üstünde sünnet, yani olmayan dinden çıkmıyor. benim merak ettiğim faydası amacı ne? sonuçta bazı gelişmemiş afrika ülkelerinde kızları da sünnet ediyorlar ve bu bize çok vahşice geliyor. erkek sünneti alıştığımız bişey olduğundan normal geliyor bize ama vahşice değil mi sizce de? sonuçta Allah bizleri mükemmel yaratmamış mı? gereksiz olsaydı yaratmazdı. ben daha aklı yerinde olmayan çocuğumu neden onun iradesi dışında sakatlayayım? sırf çevre baskısı yüzünden? çok saçma ve üzücü değil mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılKuranda biz insanı en güzel şekilde yarattık der ama insanı kusurlu bulan peygamber sünnet emretmiş (güya uyduruk hadislerde) gözler güzel gözümsün diye göz kapaginizi keser miydiniz aynı şeydir sünnet İslamin emri değil Yahudilikte islama girmiştir ve erkekte cinsel zevki azaltıp erken boşalma sorunları yapabilir şimdi bunu okuyan bana tuu sünnetsiz diyebilir bende sunnetliyim lakin ailemin cahil oluşundan bana sorsalar kabul etmezdim
14 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca peygamberin ben sadece bana vahyolunana uyarım ayetide var şimdi peygamber bu ayetlere ters düşüp kusursuz peygamber itaatkar peygamber imajıyla celisip sünneti emredebilir mi? Dediğim gibi Yahudilerin gizliden ıslama soktuğu uyduruk hadislerdendir İslami gerilestiren yozlastiran hadis uygulamalarıdır tamamına yakını uydurmadır ayrıca mahserde sadece kurandan hesaba cekilcez hadisten değil o yüzden derim sünnet mezhepleri kurandan ayrı bir dindir diye
- +1 yıl
Yo ona birakicam bunu benim isteğimle olmicak
En İyi Cevaplar
Sünnet olan erkeğin, sünnet olmayandan daha az uyarıldığını tartışan olmamış hiç. Sünnet olan erkeklerde baş bölgesi açıkta kaldığı için iç çamaşırı vs yerlere sürtünmesi ve temasında üzerindeki dokular tahriş olmakta ve zamanla ölmekte bu da erkeğin cinsel haz almasını günden güne azaltmaktadır. Ancak hijyen konusuna gelince bayanların sünnetli erkekleri tercih edeceğini düşünüyorum. Özellikle avrupada bayanlara sünnetli erkekler hem farklı geliyor hemde daha hijyenik olduğunu düşünüyorlar. Makalle kaynek sorarsanız tecrübelerden derledim derim haberiniz olsun.
ve avrupada bir arkadaşımın annesi bu konuyu açtı ve dedi ki sünnet kuran da yok neden oluyorsunuz diye, sünnetin bir sünnet olduğu biliyorum tabi ama google yaptım evet kuranda bir atıf yok. Kadın yabancı ve hristiyan o bile araştırmış niye diye.
Sonuç olarak yine bayanlar memnun olsun diye yapılan birşey gibi geliyor bana. Öyle seviyolarsa napalım...01 Yorumla- +1 yıl
ben de araştırınca aynı bilgileri gördüm. ve gerçekten düşününce bu sorun bizim toplulumuzda çok yaygınmış. Avrupada değil ama. kimse kadınlar sevsin diye yapmıyordur sanmıyorum sonuçta kadının hazzını bile zerre umursamayan geniş bir kitle varken. benim tahminim şu, ne kadar doğru bilmiyorum ama kız sünnetiyle aynı mantık gibi geliyor. yani alınan zevki kısıtlamak. işini 1 saatte halledeceğine 10 dkda hallet, hem neslin devam etsin hem de zamanını başka şeylere harca :) komik mi oldu
+1 yılSünnet kökeni Eski Mısır olan bir uygulama. Misirli rahiplerin tanrı bilmem kime fedakarlık ve kurban olsun diye yaptiklaro bişey. En eski örneği orda.
Onlardan yahudilere, yahudilerden de müslümanlara geçmiş bişey. bir mantigi yok aslında.
Hatta penis erekte haldeyken hareket edememesine neden oluyor. Dirseğiniz kolunuz düzken fazladan deri ile buruşur, o fazlalik olmasa kolunuzu istediğiniz gibi oynatamazsiniz, sünnet derisi de ayni işlevi görsün diye var ama gelenektir diye alınıyor.27 Yorumla- +1 yıl
alakasız ama bişey sorcam. Genital siğil sanıp ürologa gıttım o da %90 siğil dedi ilaç verdı ama kesın sonuc ıcın cıldıyeye ugra dedi. Cildiyeci baktı rengi kırmızı vs bu et beni dedi. Dondurma sprey sıktı krem verdi. Soramadım cok bısey bu zararsız bısey mi sence geçer mi?
- +1 yıl
Bizim milletin sorunu elin her işine karışmasi zaten. Kimse de 'Bana ne o herifin zikinden' demez, diyemez.
- +1 yıl
Sünnet. Eski Mısır'dan dünyaya yayılmış dolaylısıyla gününüzde bile kadın sünnetinin de en sık yapıldığı yer Mısır'dır. Peki neden Mısır?
Çünkü tek iş gününün insan işgücü olduğu antik Mısır'da, köleleri tam bir itaat içinde çalıştırmanın tek yolu kendisini Tanrı addetmiş bir hükümdarın kölelerinden kendisine bağlılık nişanesi olarak bir fedakarlık istemesiyle ortaya çıktı. Kim bu köleler? İbraniler... Tam 400 yıl Firavun'a kölelik yapan İbraniler bedenlerinden bir parçayı feda ederek bağlılıklarını belli ettiler. Hem de işaretlenmiş oldular.
Firavun'dan kurtulan İbraniler bu feda ve bağlılık eylemini din içine yerleştirdiler bu sefer dine bağlılık ve feda adına yapılageldi. Benzer şekilde islama geçen (İsrailiyat) uygulama sırf Yahudilikten farklı olsun diye doğar doğmaz değil de erken çocuklukta yapılır oldu. Zaten islama göre tırnak keserken bile yahudilere benzememek için sırayla değil atlayarak kesmek önerilir. Hal böyleyken bu uygulama sağlam doğan bir canlının sakatlanmasıd. - +1 yıl
- +1 yıl
Kesinlikle.! Sonuçta işaretleme, bedeninden bir parça feda etme, bağlılık vs için icat olmuş doğal olanı değiştirmektir. İşin kötüsü doğalı hiç deneyimlememiş erkekler sakat halleriyle kendilerini muhteşem sanmaktadırlar. Çünkü, senden aldığım bu parça ile gerçek bir erkek oldun safsatasına o kadar inanmışlardır ki, inanmaktan başka da çareleri kalmamış bu erkekler toplumumuzdaki maço, anlamsız şeylerle erkekliği gösterme, trafikte sinyal veren aracı sıkıştırmayı marifet sanma gibi saçmalıklarla erkekliğini ispatladığını sanmaktadır. Şimdi bu sözlerime Lan (bu ifade ile başlarlar) nerden biliyorsun gel de sana göstereyim (bu da klişedir) vs gibi safsatalarla cevap verirler. Halbuki, örselenmiş çocuk ruhları, çükleri ve oralarına ait sinir uçlarının beyinlerindeki sinir hücrelerinin de kaybıyla ortada gezen zavallılardan başka bir şey değiller. Helga Türk erkeklerine bayıldı, ibaresi aslında helga Türk erkeklerine gülüyordur. Koca bir toplumun erkekleri sakat beden, beyin ve ruh hallnde
+1 yılSünnetin daha hijyenik bir ortam sağladığı, bu nedenle idrar yolu enfeksiyonlarının daha az görüldüğü, kadınlarda rahim ağzı kanser sıklığını azalttığı söylenir. Bunu kanıtlayan ve tersini söyleyen çok sayıda tıbbi yazı bulunur. Çocuğunuzun sünnet derisi, vücudunun normal sağlıklı bir parçasıdır. Penis başını yumuşak ve nemli tutarak travma ve yaralanmalardan koruyucu özelliği vardır. Hayati bir tehlike veya fonksiyonel bir sorun yoksa cerrahi olarak çıkarılması gerekmez.
Unutmayın dinimiz de her şeyin mantıklı bir açıklaması mevcuttur...29 Yorumla- +1 yıl
alakasız ama bişey sorcam. Genital siğil sanıp ürologa gıttım o da %90 siğil dedi ilaç verdı ama kesın sonuc ıcın cıldıyeye ugra dedi. Cildiyeci baktı rengi kırmızı vs bu et beni dedi. Dondurma sprey sıktı krem verdi. Soramadım cok bısey bu zararsız bısey mi sence geçer mi?
- +1 yıl
- +1 yıl
@Urkha Buyurun , umarım faydalı olabilirim. https://m.haber7.com/haberDetay.php?id=402251
- +1 yıl
Adam bilimsel makale diyor, sen çıkmış haber 7 linki atıyorsun.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Burada da gâyet mantıklı bir şekilde açıklanmış zaten.
Makale bulamadım , Beyefendi'yi aydınlatsın yeter , ha makale , ha haber. Ne fatk eder? - +1 yıl
Peki siz bilirsiniz , her kesin düşünceleri kendine...
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
20Cevap
Sağlık konusunda 551 cevap paylaştı. tıbben vede hijyenik olarak faydalı bana göre
hiç sünnetli ve sünnetsiz penis gördünmü bilmiyorum ama normal ereksiyon olmamış bir penis o derinin içinde ne kadar itici ve kötü duruyor ve ayrıca temizlik açısından bence son derece hijyenik ve fazla deri gereksiz zaten...125 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
genital siğilde yapılan işlemi yaptı dondurma sprey sıktı. krem verdı halen aynı ama şu an. Döker demişti
- +1 yıl
Yaratılma nedenini sorgulayamayız ama bunun ilişkilerde ve genel olarak hijyen açısından gerekli görmüşlerki cinsel hayatta evet deri tamamen gereksiz onun dışında koruyucu olarak belki ama yani derinin içinde dışında kalması ne kadar etkiler sonuçta güneşe çıkarmıyoruz :D
hayır çok çok aman aman gerekli değil tercih meselesi ama cidden erkek içinde rahatlık ben olunması taraftarıyım ama kişiye göre değişir tabii.. :)
- +1 yıl
tabi ki Allah ın yarattığı her şeyin bir nedeni vardır. o zamandaki ilim açıklamaya yeterli olmayabilir ama mutlaka ki bir sebebi vardır. Allah ın emirlerini ve kitabını sorgulamam haşa, ama kaynağı belli olmayan herşeyi sorgularım, hadisleri bile sahih mi değil mi sorgulamak lazım. bir arkadaşın bahsettiği gibi koruyucu olarak ortadan kaldırmamız aslında sorunlara neden olabilirmiş. yani sonuçta üreme yeteneğini etkilemiyor tabi ki ama kızların sünneti de etkilemiyor bakınca, korkunç geliyor kızlarınki bizim toplulumuzda olmadığı için, diğeri normal.
- +1 yıl
Haklısın, belkide kişilerin terihine bırakılmalı ama dinimizde yaygın olarak var bu ve biliyosun sünnetsiz erkeğe kız bile vermiyorlar :)
gerçi şimdilerde pek kaldımı bu gelenek bilmiyorum ama ben eğer hani yeniden doğsam bile yaptırırım oderece rahat :D
bayanlarda da var biliyorum duymuştum ama klitorisin alınması bence yanlış bir işlem bence ve vahşet yani kadının en hassas zevk noktasının alınarak engellenmesi baskılanması kadar saçma bişi olamaz.. - +1 yıl
amerikalılarda yarı yarıya imiş bu durum. dini tercihler dışında yaptıran da var yani. böyle kişisel tercihe bırakılmalı diye düşünüyorum. memnun olan yaptırsın. Türkiye de sünnetsiz i küfür niyetine kullanıyorlar. Ergenlik çağında sünnetsiz olan bir genci düşünsene ne dalga geçer çevresi öğrenirse. ben toplumun algısını yanlış ve üzücü buluyorum sadece.
- +1 yıl
doğru bencede tercihe bırakılabilir ama sünnetsiz bir gencinde etiketlenmesi yanlış bence tabiki kötü bir durum yani :) aman zaten birlikte olduğu bayanlar dışında kimse görmeyeceği için sünnetliyim der geçer, ilerde evleneceği bayanda bu konuda tutucu değil zaten sorun yok..
ama düşünsene ülkede bayanlarımız bile bu konuda tutucu olabiliyor illaki sünnet olmalısın diye.. - +1 yıl
:) evet yani ülke olarak yinede olumsuz şartlara rağmen şanslıyız genel olarak bu yüzdende süzeni bozmak isteyenler çok, ülkede cidden kadın olmak zor hani kadınlar isyan ediyor çok haklılar, erkek sadece kadını at gözlüğüyle cinsel obje olarak değilde genel olarak insan olarak tarafsız bakınca ve düşününce çok eksiğimiz var daha toplum olarak :)
- +1 yıl
yani işte. sünnet yapmıyorlar bize hadi yine çok şükür. ama hala kendini tanımayan evli çocuklu kadınlar da var hem de çok fazlalar. diğer yandan baksan açlıktan savaştan ölenler ar. beterin beteri yani... imkanımız varsa ilimi bilimi araştırmayı öğrenmeyi bırakmamak lazım ancak öyle biter bu cahillik.
- +1 yıl
Ama inan öyle bir kesim varki yani tut zorla eğit yine kada almaz :D
böyle gelmiş gider misali :) kadına kadınlığı yaşatan hissettirende erkektir aslında ama genel anlamda inanki bu ülkede istemezdim kadın olarak yaşamayı samimi diyorum :(
çok teşekkür ederim sohbet ve görüşler için umarım kafa şişirmedim :) - +1 yıl
uzatmayın bıldırım gelıyor
- +1 yıl
bari bişey dıyın onun hakkındada degsın valla. Bu et beni geçermi sünnet derisinde tam. ürolog siğil demıstı ama cıldıyeye gorun ora bakıyo dıyınce gıttım et benı bu dedı kurutma ıcın sprey sıktı krem verdı ama gecmedı döker demıstı yanı halen aynı hıcbıse yapılmış gıbı durmuyor
- +1 yıl
nasıl dökülmez öyle dedi? Ne olur peki?
- +1 yıl
ama kurutma ıslemı yaptı dökülür ded 15 gun bakıp gerek duyarsa tekrar kurutma ıslemı yapcak o zmana kadar krem?
11 ayBilmiyom * zorla kesmişlerdi beni elimi ayagımı bagladılar kirve vardı işte bacaklarımı açmış tutuyodu beni sona sünnetci nasıl bi çektiyse kesti çükümü ama gözümden ateş çıkmıştı çok aglamıştım
00 YorumlaBence saçma değil erkeklerin cinsel organının temizliği nedeniyle daha iyi bir şey, hem sünnetli daha güzel görünüyor
07 Yorumla- +1 yıl
18 yaşındayım bir erkek bunu 14 yaşında düşünebilir o yaşa kadar çocuğunuzu sünnet ettirmemek istememeniz normal karşılanır yani ama çocuğunuz bunu mutlaka merak eder internetten araştırır sonra kararını size söyler, sünnet olmaması askerlikte sorun olucağını unutmayın bazı konularda
dini açıdan bakmayı gereksiz bulduğum bir konu. sonuçta sünnet denilen şey amerikada avrupada hiçbir dinin mensubu olmayanlar kişiler tarafındanda tercih ediliyor. cinsel bakıyolar olaya tabi. tercih meselesi.
00 Yorumlasünnet sağlık açısından neredeyse bütün dünyada kabul görmüş bir olay en önemli faydası aids virüsü oksijenli ortamda yaşayamıyor sünnetsiz bir peniste ise kabuğun içinde aylarca yaşayabiliyo
08 Yorumla- +1 yıl
Mabattan sallamanın iyi bir örneği.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok yiğido araştır öyle çık karşıma
- +1 yıl
Dini gerekceler disinda yayginlasma sebebi ekstra temizlik olayindan kurtarmasi. Ki amerika disinda yaygunlastigi yer yok.
- +1 yıl
derinin içinde kaldığında hassasiyeti çok daha farklı oluyormuş. diğer türlü nemsiz ve sürtünmeye maruz kaldığından nemli ortama girdiği anda çok daha çabuk uyarılıp erken boşalma gibi sorunlara yol açıyormuş. neyse işte haydar dümene bağlamayayım burda :) araştırsan bulursun. ben iki yönden de araştırdım okudum. yani bunları kimseyi üzeyim diye okumuyorum bütün erkeklerimiz sünnetli neredeyse bu ülkede. ama yapılan bir şeyi yanlışını doğruunu sorgulamak da lazım. geçmişten gelen alışkanlıklar gelenekler, sünnet düğünleri gövde gösterileri
+1 yılsünnetli penis daha sağlıklı olduğunu bu yüzden artık yabancılarda da sünnet olanlar var diye biliyorum
04 Yorumla- +1 yıl
Oyle bilelim yeter
- +1 yıl
travma yaratıyormuş bazen
Gizli Üye(18-24)2 aySağlık ve temizlik için yapılan bir şey ama günümüzde tıp çok ilerlediği için gerekmedikçe çocuğuma yaptırmam. Eğer enfeksyon veya benzeri bir hastalık geçirirse veya riski olursa yaptırırım.
00 YorumlaHijyenik açıdan gerekli bazı htistiyanlarda sağlık için sünnet oluyor
04 YorumlaGörmemişin çocuğu olmuş tutmuş şeyini koparamamış.
Kendi payının01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSana giren çıkan fazla olmuş dert etmişsin yazık kız sana.
01 YorumlaBnim bildiğim eski zamanlarda çölde yaşadıkları için pipilerinin arasına sürekli kum girdği ve hastalık yaptığı için fazlalığı alıyorlarmış
03 Yorumla- +1 yıl
+1 yılDeğil yanlış düşünüyorsun izah icin bana ulaşabilirsin farklı ve detaylı olsun diye
00 Yorumla- Sağlık konusunda 603 cevap paylaştı.
+1 yılSağlık için canım yoksa kanser riski oluyor
00 Yorumla Bu olayın sağlıkla ilgisi olduğunu söylerler hep
06 Yorumla
11 ayÇok haklısın.
00 Yorumla
+1 yılsağlık
00 Yorumlakapçıklımı güzel kapçıksızmı sen söyle
00 Yorumla
+1 yılKatılıyorum aynen
01 Yorumla- Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılVardır bir sebebi
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
3 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım