Bu ameliyatı geçirenler var mı çok mu zor?
Ameliyat sonrası ne yenir ne içilir?
Anesteziyle mi oluyo? Bilen arkadaşlar az baksın korkuyorum :(
Ameliyat sonrası ne yenir ne içilir?
Anesteziyle mi oluyo? Bilen arkadaşlar az baksın korkuyorum :(
Evet, eğer şişmiş,iltihaplanmış ve birde gömükse anestesi zaten siz istemeseniz dahi yaparlar.Penim dişi etin içinde kaldığı ve çıkartamadıkları için eti kesmek zorunda kaldılar ve 3 tane uyusturucu vurdular.Kökü dipte olduğu için uzun sürmüştü. Merak etme böyle korkunç gibi görünsede o kadar değil. İlk iğneden sonra birşey hissetmiyorsun zaten. Olup bitiyor...Geçmiş olsun. O kadar korkulacak birşey değil.
iltihaplı falan demedi ama tam üzerinde aft çıkmış.ameliyat sonrası yemek yeme durumu nasıl oluyo peki?
Orası çekileceği için boşluk hissediyorsunuz ve diliniz devamlı o tarafa gidiyor.Arasına giren yemekler için bol bol sıvı tüketin veya gargara yapın arada yiyecek kalmasın. Sanırım ben 2-3 saat kadar biriey içememiştim. Fakat uyuğum için kalktığım zaman yemek yemek olayında bir sorun olmadı. Boşluğu 3-4 gün hissedersiniz.
anladım çok teşekkürler
Kolay bir ameliyat, hepsinde olduğu gibi, ilk saatler hiçbir şey yiyemez ve içemezsin. İlk günler sadece sıvı alırsın sanırım.
anesteziden sonra birşey ihssetmezsin ancak üst 20likleri çektirirken iğneyi damaktan yapar ve öyle bir acı olamaz normalde iğne acısına dayanan biriyim ancak o damaktan vurulan iğneden daha kötüsü yok haberin olsun
yok benim ki altta bir tane en azından :(
Orayı yarıp dişi çıkartacaklar fakat uyuşturucu iğne yaptıkları için birşey hissetmeyeceksin. Ondan sonra da ağrı kesici müptelası olmaya adaysın.
Cevap
3Cevap
hastanede olmadım özel de ameliyat oldum , dişçin iyiyse hiç korkma ben tek başıma gittim geldim dişçimde şaşırdı tek mi geldin diye uyuşuyor zaten ağzını arada baskı hissediyosun ama o kadar olsun. acımıyor. 4-5 dikiş atıyor en son.3 saat sonra yemek yedim ben. tekrar ediyorum dişçin iyiyse. yoksa gözüne kadar şişip 1 hafta yemek yiyemenleri gördüm..
dişçim çok iyi özel dişçi zaten eli de çok hafif
Uyuşturuyorlar zaten iğneyle hiçbişey farketmiyorsun dikiş falan olup bitiyor eve geldiğinde de ilaçların oluyor ağrın olmaz o yüzden bende diş ameliyatı oldum içine ekmek doğranmış çorba falan yedim bir kaç gün ,mis gibi börek yapmıştı annem yiyememiştim bilseydim böyle olacağımı yer giderdim hep yapar annem börek ama o gözümün önünden hiç gitmiyor geçmiş olsun...
bende 4 tane çıktı üsttekiler acı vermiyor düzgün çıktığı taktirde 3 tane çektrdm 1 tane kaldı alttaki çenede yer olmadığı için yanak boşluğuyla çeneye yakn bir yerde çıktı çektrrken acı duymuyorsun sadece baskı ve hareketleri hissediyrsun çektrdkten sonra hep ağrı bir kaç gndür ağrıyor sürekli ağrı kesici en son kalan dişimde yatay bir şeklde çıktı valla bu ağrıyı duyunca onu çektrmeye trstım şimdi :D
üzülme anestesi altinda yapiyorlar birdedikis atiyorlar o bölgeye ama korkma hissetmiyorsun bir tek sonrasinda 2-3 gün sigara ve kahveden uzak dur ve bölgeye buz tut devamli simdiden gecmis olsun.
benımde dişime amiliyat dedı narkozz var mıacep ıyıkı sordun bu soruyu yıldızlı 5
Çok basit bişey ya, çektirdikten 1 gün sonra alkol komasına girdim.
Bişey olmuyo yani devam et :D
Benimki çok değişikti çeneme doğru ilerliyordu, ağrısından 3 saat aralıksız hıçkırarak ağladım... Gittim doktora 5 dk lık bişi
ameliyat dedikleri masaya falan yatmıyosun yine aynı şekil çekiyo ve ağrısı yok merak etme
Geçmiş olsun benimde damağıma zor veriyor da henüz ucu görünmedi...
nette aç izle... korkutmayayım seni
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar