Biraz önce koltuğa uzanayım dedim ve kafamın arkasında bir ağrı hissettim, elledim ve neredeyse yumurta büyüklüğünde bir şişlik, kemiğe de benziyor ama bilmiyorum. Hiçbir yere çarpmadığıma da eminim. Geçen haftadan beri baş ağrılarım geçmiyor zaten, kafada şişlik var diye korkmaya başladım. Başına böyle bir olay gelen oldu mu, kafada şişlik neden oluşur?kafada şişlik
Kafada şişlik var sanki, ne olduğunu anlayamadım. Kafada şişlik neden oluşur?
Öncelikle geçmiş olsun. Benim kafamın arkasında da şişlikler var ve tüm ağrılar oradan kaynaklanıyor. Kafadaki şişlik için nörolojiye gittim, "migrenin var, kafadaki şişlikler de sivilce olabilir, cildiyeye git" dedi. "Ama ağrıların odak noktası o kafadaki şişlikler" dedim, beni MR'a gönderdi. MR'da her şey normal çıktı. Düşündüm de "acaba ben yalandan mı yapıyorum?" Ben o doktordan ya da MR'dan bir şey anlamadım, siz anladınız mı?
Yalnız arkadaşlar bu kemiğe benzer şeye "sella turcica" yani ''Türk eyeri'' deniyor, saf Türk olduğunuzun bir göstergesidir. Sadece Türklerde veya Türk kanı olan insanlarda görülür, halk dilinde Türk kemiği olarak bilinir. Aynı kafada şişlik bende de vardı, araştırdım ve buldum. Saygılarımla...
"Türk eyeri" hipofiz bezini koruyan çukur şeklindeki kemiktir ve Türk olmakla alakası olmayan bir kemik. "Türk eyeri" ismini almasının sebebi şekli. Her insan bu kemiğe sahip. Dışardan hissedebildigin bir şişliğin bu kemikle ilgisi olması imkansız zira kendisi yaklaşık olarak burun arkası bölgemizde bulunuyor. Saygılarımla :) Aynı şişlik ve ağrı bende de mevcut. Ancak doktor önemli bir şey olmadığını söyleyip hiç bir açıklama yapmadan gönderdi beni :/
Türk ya da turan çıkıntısı olarak bilinen cikintidan bahsediyorsun galiba. Türklükle ilgili olabilir o konuda pek bilgim yok ama o kafa yapısıyla ilgili. Yani beraberinde ağrı getiren bir şişlik değil. :)
Kafadaki şişlik lipomdur büyük ihtimalle. Korkulacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Derinin hemen altında olduğu için de üzerine yatınca acıyordur. Basit bir lokal anesteziyle alınır.
Bu durum endişe verici olabilir, fakat nadiren de olsa altında ciddi bir hastalıkta yatıyor olabilir. Bir kaç faktör neden olabiliyor bu şişliklere. Sorunsuz olarak tedavi edilebilir. Bir kist olabilir bu tahminimce, sıvı veya debris dediğimiz doku artıkları içeren kapalı bir doku cebi de olabilir. Tıkanan bir yağ bezi veya saç folikülü nedenli kist gelişebiliyor. Cilt yüzeyine yakın olduklarından yumuşak kabarcık gibi hissedilir yani yumurta gibi bastırınca sanki içindeki dışarı çıkacakmış hissi verir. Büyük ihtimal ile enfeksiyondur diye tahmin ediyorum genelde şu şikayetler bulunuyor klinik muayene de, burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, ateş, baş ağrısı, yorgunluk gibi.
2-3 gün önce kafamın altında bir şişlik hissettim şişliğin yakınlarına dokunamiyorum acı veriyor ve çok rahatsız edici. Bugün de o şişliğin yanında deri altında bir çok şişlik fark ettim belirli noktalarda başımda. Ve oraya da dokunamiyorum. Bu durumu yaşayan var mı?
film çekildi,sonuçlar 1 hafta sonra alınacakmış, ama doktor eliyle baktığında kötü huylu bir şey olacağını sanmam beze olabilir dedi , bir nebze de olsa rahatlattı :)
Biraz önce kafamı elledim ve kafamın arkasında bir şişlik hissettim, elledim ve neredeyse yumurta büyüklüğünde bir şişlik, kemiğe de benziyor ama bilmiyorum. Hiçbir yere çarpmadığıma da eminim. dermovate ve kortizonlu losyon sürmüştüm korkuyorum neden olduğunu hiç bir yere de çarpmadım Başına böyle bir olay gelen oldu mu, kafada şişlik neden oluşur
Aynı şekilde ağrı bendede olmaya başladı son 1 haftadır şiddetli ağrıyor nasıl bir ağrı çözemedim kafamın sağ arka kısmında ufak bir şişlik var ondanmı kaynaklı bilmiyorum iyileştiniz mi? İyileştiyseniz yardımcı olma şansınız var mı acaba 🙏🏻
selam arkadaslar 4 gun once bendede ayni sekilde kafa arkasi misket gibi siskinlik cikti fakat eledigimde cokkk agriyor sonra kulagima ve basima agri veriyor ve asiri derece oksuruyorum neden acaba 😔
En İyi Cevaplar