Sinüzit ve Gözden yaş gelmesi?

Sinüzit ile bağlantası var mı yok mu bilmiyorum fakat sinüzitten dolayı arada bir burnum feci şekilde tıkanabiliyor yıkayınca ya da buharlı vikisli su felan yapınca rahatlıyor burun geçici olarak bir şeyi farkettim bugün normalde dikkatimi çekmemişti bir kaç gündür rahatsızım halsizlik burun akıntısı felan başladı şimdi sümkürdükçe gözümün kenarında baya sümüğe benzeyen bir şey oluşuyordu ben de entresan bir tipim olmadık şeyleri yapabilme potansiyelim var başta sümkürürken pislik oraya gitmiştir diye düşünmüştüm halbuki fizik kurallarına aykırı bir olay bu sonra bu 2-3 defa daha olunca bu sefer kıllandım bir daha sümkürdüğümde aynaya bakıcaktım az önce gene sümkürdüm bu sefer ayna karşısına geçmiştim gözümden yaş geldi sümkürürken yaşta öyle damla damla değildi gözümün üst kısmından köpük gibi şeffaf bir sıvı aktı kısa bir süre sonra gene gözümün kenarında beyaz bir sümüğe benzer bir pislik oluştu bunu şimdi çözmeye çalışıyorum neden oluşuyor bu diye fakat nette sinüzitle alakalı mı diye felan baktım bir kaç şey araştırdım istediğim sonuçu bulamadım böyle bir durumla karşılaşan oldu mu aranızda daha önceden? biri aydınlatabilir mi beni?
Sinüzit ve Gözden yaş gelmesi?