2 3 Yıldır yüzüm hep böyle. Ne yapmam gerekiyor? Gerçekten çok yoruldum bir akıl verin bana. İntihar bile etmeyi düşünüyorum artık. Kim bu yüzle yaşamak ister ki? :( Midenizi bulandırdıysam özür dilerim..
Çok geçmiş olsun Can'ım. Doktora göründüğümü bilmiyorum ama görünmediysen biran önce görünmeni öneririm. Eğer göründün yine çare bulamadıysan ilaç önerebilirim. Acnemix jel. Bana doktor yazdı özel alırsan 20 tl civarı değişmediyse. Yatmadan önce ince bir tabaka olarak sürdüm yarım saat sonra bol su ile yıkadım. Yüzümü yakıyor kaşınıdırıyor kızartıyor kurutuyor ama sivilcelerimizde yok etti. Bunun yanında Hametan nemlendirici krem verdi. Aşırı kuruluk olursa bundan sür dedi. Yüzümün heryeri sivilcelerle kaplanmıştı bir sene önce. Ozaman kullandım. 1 ayda yok oldu hepsi. Şu an maşaAllah pürüzsüz bir cildim var. Ha birde sivilcelerin geçtikten sonra kalan lekeler için pirinçsabunu kullanmanı öneririm. Kullanmaya başlamadan önce gün ışığında foto çek. 3 ay sonra farkı göreceksin. Seni çok iyi anlıyorum. Üzülme lütfen. Geçecek inşsaAllah.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
banada ona benzer bir jel vermişti doktor sadece 1 tüp kullandım ama hiç bir işe yaramamıştı, 6 ay kullanmam gerekiyordu aslında ama 1 tüp boyunca hiç birşey değişmemişti bende umudumu kestim o yüzden :( yazarken jelin adı aklıma gelmemişti şimdi geldi isotrexin di ismi. pirinçsabunları aktarda var mıdır? teşekkürler
Benim arkadaşımın yüzüde böyleydi sivilceler yüzünden hatta yani şimdi düşününce falan onunkinin yanında seninki hiç. Kız her ne yaptıysa artık belliki işe yaramış. Onunkiler artık yüzündeki detaylar gözükmeyecek şekildeydi düşün. Lise 1 deydik o zaman. Yaz tatili geçti lise 2 nin ilk günü daha millet okulu falan bıraktı onu konuşmaya başladı. Kızın yüzü bebek poposu gibi olmuş. Pürüzsüzlüğün bu kadarı. Yani ben ne yaptı bilmiyorum ama hiç te öyle aşırı dert etme intihar falan hele hiç.. demekki bak 3 ayda bile kurtulabileceğin birşey. Ama o doktora gitmişti. Onu biliyorum. Yani kendi evde bişeyler yapmadı. Doktora gitti onun dediği neyse o şeyi yaptı da düzeldi. Geçmiş olsun şimdiden. :) ^-^
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
teşekkürler canım çok sevindim onun adına inşallah benimde düzelir, gidebilirsem tabi
Canim sacmalama ne intihari. Yüzün sima ve şekil olarak gercekten cok güzel. Bunu tüm kalbimle söylüyorum. Yüzündeki probleme gelince bunun zamanla gececegine emin olabilirsin. Ya bekliyorum bekliyorum gecmiyo daha ne kadar beklicem diyosun belki ama emin ol gecicek cok ciddiyim
2
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
annem felan yüzünü delik deşik etmişsin felan diyor, üzülüyorum. çok teşekkür ederim iltifat ve yorumun için
Rica ederim. Keske sabretsen ve ellerinle yüzünü kazimasan. Ben de de var bu kòtü huy seni anliyorum. Ama ben sabrettim ve hic yolmadim yüzümü. bir erkege göre yüzüm (cildim) fazlasiyla temiz mermer gibi pürüzsüz diyelim. İlerisini düsünerek hic yolmadim. Hem bir düsünsene yoldugun zaman gitmicek ki sadece sekil degistiricek sivilce. Ya da yara neyse attik. Yüzünde durma süresi articak falan. Ne gerek var buna. Sabret sürme elini. Ayrica %100 bitkisel cilt ürünleri kullan. Gerekirse internetten ya da bir bilenden ögren bitkilerle kendin biseyler yap. Aktardan alirsin evde kendin hazirlarsin. Farkli seyler dene yani. Arko kremle vazelinle olacak seyler degil bunlar...
Rica ederim canim. Son kez söyliim yüzün gercekten cok güzel tatli kizsin. Seni rahatlatmak icin söylemiyorum dogruyu söylüyorum. Sakin psikolojini bu yönde yipratma. Hicbir insanin yüzünde 3-4 seneden fazla kalmaz bunlar. Ben hic görmedim duymadim. Sen su anda cevrende herkesin sevgilisi var benim neden yok diye düsünüp bunu da yüzüne bagliyorsan eger bu kadar üzülmen hatta aglaman bile normal. Normal karsila bunu. Ama tekrar unutmamalisin kibu kesinlikkkle gecici. Senin referansin baskalarinin sevgilisi olmasi ya da olmamasi degildir. Senin ölcün baskalarinin sevgilisi olmamali. Yani varsa var bu seni ilgilendirmemeli. Baskalari sosyal medyaya yüz fotolarini koyuyor sen koyamiyorsan bu da seni etkilememeli. Onlar baska sen baskasin. Kimse icin yasamiyoruz bu hayati. Sen sensin... Onlar da kendileri...
teşekkür ederim :) haklısınız hep kendimi birileriyle karşılaştırıyorum ve kendimi böyle yıpratıyorum boş yere. umarım dediğiniz gibi 3 4 yıla kalmaz geçer çok sağolun çok mutlu oldum :)
3-4 yil bile sürmicek :-) . Insan sadece 1 konuda insanlarla kiyaslamali kendisini. O da basari... O sunu yapmis benim ne eksigim var ben de yapabilirim demeli. Basari icin. Bunun disindaki hicbir konuda aman o onu yapmis aman bu bunu yapmis. Aman ben geri kalamam ben de yapayim dememeli insan. Herkesin sevgilisinin olmasi basari degil. Kimse kimse icin yasamiyor. Dedigim gibi sen sensin. Onlar da kendileri. Yapilan bir arastirmaya gòre insanlarin mutsuz olmalarinin en büyük sebebi baskalarinda var olup kendilerinde var olmayan seyleri dert etmeleriymis. Bu cok gereksiz bir sey bence. Onlarda o vardir. Sende bu vardir. Cünkü onlar farkli sen farklisin. Sevdiginiz seyler hobileriniz aliskanliklariniz korkulariniz hepiniz farklisiniz yani. Kimse muzla kirazi kiyaslamaz. Ikisi de cok farkli cünkü. Kirazin aglayip sizlanip ben neden muz kadar uzun degilim dedigini duydun mu hic. Duyamazsin cünkü meyvelerin konusmasini biz duyamayiz... (diyerek igrenc bir espiri yapip kapatayim ) ;-)
birde yaglı çok yemiyeceksin , ayrıca aşagıdaki arkadaşın biri çözümü biliyorum demiş kesinlikle sürme onun dedigi sprem sprem daha çok artırır, evde yapabilecegin bir şey söyliyecegim pudra ile yumurta akını karıştır ve yüzüne sür 15 dakika beklesin bunu çogu kez yap bişey kalımıyacak ve sonra buz gibi su ile durula
bunu yoldugun sürece hiç bir zaman kapanmıyacak ilerki yaşlarında oyuk oyuk bir cildin olacak yaşın ilerledikçe yüzünde hiç bişey kalmıyacak bunu kafana takma çünki her 10 ergenden 8 i bu durumu yaşar ve sonrasında geçer eger oynarsan hiç bir zaman o oyuk yüzün kapanmaz
size tek örnek verecegim izel var şarkıcı aynı onun gibi kalacak yüzün oynama sakın ve aknelerin çok yaglı ve yağlı gıdalar çok tüketiyorsun bunuda bil senin yüzündekiler akne olmuş, sivilce olsa uçlu olur uçlu olmadıgından dolayı akne
hayır yaşın ilerletikçe gözenekler kapanacak eger oynarsan gözenekler yüzün ile birlikte genişliyecek ama oynamazsan çabuk kapanır , yumurta akını kesinlikle dene memnun kalacaksın , ve saf alkol ile sil yüzünü sürekli kurumasına neden olur
Yazdıklarını okudum doğru şeyler yazmışsın ama bir konuda saf alkol kurutur cildi doğru ama kurttuğu gibide o cildi yakar ve kuporoz olma ihtimali cok yüksek fazla alkol içeren zaten ürün var.
canım https://www.esinbarak.com/ bu doktoru bir incele ben de bir türlü çözüm bulamadığım sivilce sorunuma bu kadın sayesinde çözüm buldum ve şu an sivilcem yok.
o zaman sana kullandığım ilaçları yazayım. imex losyon kullanıyorum. bunun dışında clindoxyl ve differin kullandım. doktora git gene tabi de belki yararı olur bunların..
Ya duyduqma gore ecznlrde bir krem gbi bisi wrms yuzune srnce kavlatyrms kip kirmizi oluyorms ama 2.3 gnsonra kizrkliqi gecyrms yuzun soyuluyorms altnden yeni deri cikiyorms yuzunde hic bisi kalmiyormusbbk gbi oluyorms bir artr istersen
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
biliyorum o kremi bende varda kullandım biraz, yüzüm felan hiç soyulmadı :D
Sirkeli su ile her gün sil. Limon ile de sil. Bir de elini yıkamadan yüzüne dokunma. Gün içerisinde hiç yüzünle temas etme. Makyaj da yapma. Yüzünü bir temizleme jeli ya da kükürtlü sabunla yikayinca kesinlikle nemlendir. Gecmiş olsun.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
sirkeli su ve limonlu suyu ne zaman silebilirim? yüzümde kaç dakika bekletmeliyim ıı birde siz bunu denemişmiydiniz etkilimiydi
Ben her gün sirkeli su ile silmeye calisiyorum. Sivilcelerim azalmisti. Su sira yapmadim yine artti. Her gun yapmaya ozen göster. Limonun suyunu direkt uygula sulandirmadan. Limonu hemen yikama ihtiyaci duyarsin zaten ama etkisi gecince (1-2 dk sonra) soguk su ile yika. Sirkeli su da bir 5 dk durunca yikayabilirsin
Keşke benim yüzümde böyle olsa benimkisi daha beter bundan hiç canını sıkma bence çok sivilcen yok bak dermotoloğa git umudu kesme herşeyden daha önemli yüzün işlerini bırak dermotoloğa git iz kalmamasını istiyosan git yüzüme çok şey sürdüm ama hiçbiri fayda etmedi Şu an ilaç kullanıyorum 5-6 aya benim yüzüm de pürüzsüz olucak inşallah dermotoloğa gitmezsen gerçekten çok zor geçicek
Bak dermotoloğa gidersen o seni çok rahatlatıcak çok güzel konuşuyorlar her merak ettiğini sorarsın bende izmirdeyim karşıyakada eğer sende ordaysan bir dermotolok önerebilirim bir gün yarım saatını ayırıcaksın yüzünün geçmesini istiyorsan hiç mi zamanın yok
burdakı dermatolog beni rahatlamak adına birşey yapmadı. aslında bunu yapmakta zorunda değil ama daha iyi olabilirdim Şu an, kremi nasıl kullanıcagımı söyledi sadece. belki bir ara gidebilirim hangi hastane
Başkent üniversitesi zübeyde hanım hastanesi çiğlide olanına gidiceksin zaten 1 tane dermotolok var bak kesinlikle ihmal etme çok güzel bir cildin olabilir zaten güzelsin bunları hiç çekme bu kadın zaten çok yardımcı oluyo herşeyi detaylıca anlatıo bende senin gibi malesef çok yoldum keşke yolmasaydım ama yapcak birşey yok artık 60 tl muayne ücreti var bu arada
Canım la roche çok iyi bir ürün biraz pahalı ama düzgün kullanırsan geçirir lütfen en kurutucusunu al jelini buarada sebamedin t bölgelerine özel toniği süper benim cenemde yara gibi cıkardı geçirdi çok az çıkarıyor haberin olsun
Tatlım, Bepanthen veya Bepanthol kullan. Krem ikiside. Hatta bir tarif var. Madecassol Bepanthen Bepanthol üçünü karıştır. Hafta iki kez sür yüzüne. Lekeleri falan temizliyor.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
bepanthen artık eczanelerde yokmuş sanırım bepanthol bulabildim bir tek. madecassol hücre yenileyici krem miydi?
Cilt hastalığına git. bir krem veriyor, bir kaç iğne vuruyor. Kişiye göre değişir ama. Benim kuzene krem verdi doktor. Tertemiz oldu. Ne iz ne başka bir şey
Ya nelerin caresi var artik , bir cildiye doktoruna danisabilirsin eger onerirse bepanthol diye bir krem var onun iyi geldigini duymustum
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
bepantholu kullanıyorum Şu an yani pek etkisini görmedim aslında sadece cildimi yumuşatıyor :) cildiyeye gitmeye hiç zamanım yokki.. önceden gittim krem felan verdi ama bir işe yaramadı
Benim kardesim de de böyle olmuştu ergenlikten kalmaydi o da oynuyordu yüzüyle ciddiye ye gitti verdiği kremi düzenli kullandı geçti bisi kalmadı bence kendi kafana göre bişeyler uygulama doktorlar niçin okudu elbet bir yardımları olacak
Birincisi midem bulanmadı kendine haksızlık etme :) ikincisi bu sivilcelerin geçmesini istiyorsan kafana takmayacaksın ve doktora gidip ilaç yazdıracaksın, bak ben 23 yaşıma geldim hâlâ tek tük yine var, kafana takma boşver.
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
nasıl takmayım ki kafama cildimde boş yer yok neredeyse, cildiye gitmeyede zamanım yok :( teşekkür ederim..
Yav ne salak insansın kusura bakmada intihar etcekmiş hadi ordan git et ulan halinize şükredin kolu kopan yürüyemeyen insanlar var anası babası hayatta olmayan evi barkı kimsesi olmayan insanlar var intihar edicek şükrediceğiniz yerde nankörsünüz.
Kullanmak ya da kullanmamak senin elinde ama hap kullanmayıpta intihar edicem ben demek kadar saçma bir çözüm yok açıkçası. Mantıklı olarak düşün lütfen..
En İyi Cevaplar