Ergenlik döneminiz bitince kilo verebildiniz mi? (Özle bir şeye ihtiyaç duymadan diyet gibi)
Ergenlikten sonra kilo aldim.
Ergenlikten sonra kilo verdim.
Hala ayni kilolardayim.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
ergenlikte 30'kiloydum doğum yapmadan önce 39 doğumdan sonra 42 kilo oldum
boyum kısa oyüzdenolabilr
Ergenlikte 85 kiloydum Şu an 49 kiloyum
Teşekkür ederim.. Ozamanlar 15 yaşındaydım Şu an 19 yaşındayım.. Boyum 1.65 sen düşün benim durumumu.. Kendimi tabikide beğenmiyordum hayata küsmüştüm resmen. Özgüven eksikliği yaşıyordum bu da sosyalleşmeme engel oluyor Birgün düşündüm ben böyle bir hayat istemiyorum dedim.. Kendimi motive ettim ama şekerden, Fast food'tan vs tamamen kesemediğim için normal beslenmeye karar vermiştim. Sabahları ekmek yerine yoğurt + meyve yiyordum öğlenleri ya dışarda (mc donalds, birer linge vs yasaktı, İtalyan makarnası falan yiyordum) ya da evde olduğum Zaman'lar annemin sıradan yaptığı yemeklerden yitiyordum, günde sadece bir öğün yiyordum bir nevi diyebiliriz çünkü akşamları birşey yemiyordum. Onun yerine yoğurt + Müsli yiyordum.. 16 yaşıma geldiğimde 75 falandım yani 1 sene içinde 10 kilo çok az biliyorum ama hem fazla kasmadan gerçekten yanaydım hemde metabolizmamın yavaş olmasından kaynaklanıyor biraz.. Biraz da hiç spor yapmadığımdan kaynaklanıyor olabilir, itiraf ediyorum 😅 Neyse işte 75
75 olunca kendimi biraz olsun beğenmeye başlamıştım ve o sene dikkat edilen kilo almayacağım dedim öyle de yaptım tekrar kilo almadım sonra bu aylardı yine.. Lise 4e geçmeme 3/4 ay falan kalmıştı kendi kendime dedim ki Serra seneye bu Zaman'lar üniversiteye hazırlanacaksın orda da Böyle olmak istemezsin herhalde dedim kendi kendime.. O 4/5 ay içinde (12ye geçmeden yani) 55 kiloya düştüm çünkü sıkı bir diyet programı yapmıştım Fast Food kesinlikle yoktu hergün sebze yiyordum yemek olarak sabah ve akşamları da yoğurt ve Müsli. Hafta da bir gün cheat day yapıyordum onda da dondurma ve pizza yiyordum.. 12 sınıfa başladığımda positif olarak başlamak istedim sınava daha rahat kafayla hazırlanayım diye.. Bir de gençlik yıllarımı öyle geçirmek istememem en büyük sebep sanırım.. Sonra baya bakım falan yaptırdım eski resimlerim olsa Nasıl bir evrim geçirdim hayret edersin.. Ama yok çünkü o halimi görmeye tahammülüm yoktu malesef hepsini attım ve sildim..
Şu an saçlarım siyah yerine açık kahverengi ve gözlerim de yeşil yerine mavi.. Karakter olarak karamsar ve hayalci değilim aksine positif ve realist biriyim.. Eskiden nefret ettiğim spor artık hergün yaptığım bir aktivite ve sağlıklı beslenmek brnim için herşeyden önemli oldu.. Eski "ben" den geriye aynı kalan tek birşey varsa değiştirmediğim o da tenimdir, hala beyaz.. Kendimde ozamanlar tek beğendiğim şey temindi sanırım. Kendin ol falan diyeceksin belki ama ben o Halimle kendimi iyi hissetmiyorsam başkaları be derse desin istediğimi yaparım.. Şu an beslenme ve diyetetik 2. Sınıf öğrencisiyim ve insanlara kilolarından kurtulmak için yardımcı olmak en büyük hayalim. Dışarıdakilerinin gözünde kilolu insanlar sadece çirkin ve kilolu olabilir ama Nasıl bir iç savaşları var en iyi ben anlayabilirim sanırım çünkü brnim psikolojimi gerçekten çok kötü etkilemişti.. Buarada buraya bir diyetisyen adayı olarak yazıyorum benim Zaman'ında yaptığım şok diyet kesinlikle doğru değil.. örnek almayın...
Evet vardı. Sana yardımcı olmak isterim. Özelden mesaj atayım bir
Cevap
3Cevap
Ergenliktede zayıftım hep zayıfım
74 kiloydum şu an 80 kiloyum
54tüm Şu an 48im
Hala aynı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar