Arkadaşlar saçlarım dökülmesin diye kürler uyguluyorum ama aynı zamanda vitaminde almayı dusunuyorum kullanıp sonuca ulaştığınız vitamin hap çeşitlerini markaları ile birlikte paylasirsaniz sevinirim. Saç dökülmesi için kullanılması gereken vitamin markaları nelerdir, saç için hangi vitaminler kullanılmalı?
Saç için hangi vitamin takviyeleri kullanmaları, saç için en iyi vitamin markaları nelerdir?
Birçok vitamin eksikliği saç sağlığını olumsuz olarak etkiler. Bu vitaminler içerisinde başlıca Biotin, B12, D vitamini ve E vitaminini sayabiliriz. Bu vitaminlerin eksiklikleri saçlarda güçsüzlüğe, saç dökülmesine ya da saç derisi hassasiyetlerine sebep olabilir.
Gür ve Hacimli saçlar için hangi vitaminler kullanılmalıdır?
saç için vitamin hapı kullananlar en iyi saç vitamin hapı
Öncelikle saç dökülmeleriniz ya da saç sorunlarınız varsa genel bir tahlil yaptırıp hangi vitamin eksikliğinizin olduğunu saptamak çok önemlidir. Çünkü en iyi saç vitamin hapı diye bir şey aslında yoktur. Örneğin biotin eksikliği yaşamayan birinin biotin takviyesi kullanması saç için hiçbir şey değiştirmeyecektir. Buna öncelikle dikkat etmenizi öneririm.
Güçlü ve hacimli saçlar için E vitamini takviyeleri veya E vitamini içeren kozmetik ürünler, saç maskeleri, şampuanlar kullanılabilir. Saç için vitamin hapı kullananlar önceliği genellikle E vitaminine verirler.
Saç uzatma için hangi vitamin kullanılmalı?
Mevzu saç uzatmak olduğunda da öncelikle bir tahlil yaptırıp vitamin eksikliğinizin olup olmadığını öğrenmek en doğru kara olacaktır. Sonrasında yine E vitamininden ve biyotinden destek alınabilir. Ancak burada kıl köklerini besleyen Tatalı Badem Yağı, zeytinyağı gibi yağlar da fazlasıyla işe yarayacaktır.
Genel bir kan tahlilinden sonra, herhangi bir vitamin eksiklğinizin olmadığına kanaat getirildiyse en iyi saç vitamin hapı multivitamin takviyeleri olacaktır. Eczanelerde satılan ve doktorunuzun da onaylaması halinde aşağıdaki vitamin takviyelerini kullanabilirsiniz.
Pharmaton
Pharmaton, içerisinde birçok vitamin ve mineral bulunduran, aynı zamanda omega 3-6 gibi faydalı yağ asitleri de bulunduran önemli bir multivitamin takviyesidir. Hem daha sağlıklı bir bağaşıklık sistemi için hem de gür ve hızlı uzayan saçlar için Pharmaton kullanabilirsin. Saç için vitamin hapı kullananlar sıklıkla Pharmaton'u tercih ederler.
Solgar Biotin
Daha hızlı uzayan saç için vitamin hapı kullananlar genellikle Biotin kullanırlar. Biotin B2 vitaminidir ve eksikliğinde ciddi saç sorunları ile karşılaşılabilir. Eğer yavaş uzatan saçların varsa kesinlikle denemeni öneririm. En iyi saç vitamin hapı tercihlerinden de biridir aynı zamanda.
Evigen Ampül
Evigen Ampul normalde klinik düzeyde E vitamini eksiklikleri için kullanılan bir ampuldür. Ancak sıklıkla saç maskelerine ya da şampuanlara da kırılıp konulur. Cildiyeciler tarafından da sıklıkla önerilir. Saç için en iyi vitamin nedir diye sorarsan da E vitamini olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz.
Öncelikle Biotin saçların dökülmesini engelleyen bir madde. Solgar'ın Biotin'i faydalıydı kullandım. Ancak sen yine de bir doktorla görüşüp kan tahlili yaptırdıktan sonra kullan bana kalırsa.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Solgarin biotini dokulmeleri yavaslatmismiydi birde kaç mg biotin aliyordun?
Bildigim ve kullandığım.. Priorin intense 180 kapsül olan kutusu 200 tl , medobiocomplex 60 kapsul 80 tl... ikiside dermatolog önerisi... devamlı ve uzun süreler kullanırsan faydası oluyor ama çok yavaş oluyor... ilk etki elindeki tırnaklarda oluyor tırnaklar kalınlaşıyor parlıyor ve sertlesiyor üzerinde beyaz noktalar lekeler varsa bunlar gidiyor.. saçlar çok gec yanıt veriyor... dısardan uygulanan losyon sampuan gibi seyler bir halta yaramıyor
1
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
Senin saçlarına etki etmesi ne kadar zamanı buldu acaba?
Birkac ay.. bunlarda %100 dökülmeyi durdurmaz sadece azaltır destekler biraz sacları.. herkeste etki aynı olmaz bisey diyemem.. bn butur vitaminleri kullanmaya devam edicem. En azından genc yaşlarımda kel kalmamak icin... beslenmede çok önemli kurubaklagilleri çok tüket mercimek , kuru fasulye barbunya nohut gibi..
Priorin sabah akşam mi o zaman, birde hocam şampuan pek kullanmayayim diyorum hani zararın neresinden kacsak kardır diyorum. Gittim doğal sabun aldım kafa deri mi kuruttu biraz bakayım sizce birde bu priorin etkili birşey mi sizce? Piyasada solgar vitaminler de mevcut onlar nasıl tam olarak?
Priorini sabahları 2 tane iciyordum.. dökülmen yogun mu az mı? Kullandıgın gıda takviyesinin icinde muhakkak biotin olsun.. priorinde 100 mcg var medobiocomplex te daha yogun biotin var.. medobiocomplex daha hızlı etki edebilir.. priorinin de çok dogal güzel bir vitamin oldugunu söyledi dr um... fakat kendisi medoyu yazdı. Bu ilaclar mucize degil ama sadece destekler saçlarını.. medo alırsan günde 1 kullan yeterli 2 tane yazar fakat 1 tanesi yeterli gunde. Priorin alırsan 2 tane iç.. ister sabah 2 tane ister saah 1 aksam 1 12 saate bir alabilirsin.. şampuanlar dökülmeye etki etmezz.. uygun bir şampuan kullan saçına ben clear kullanıyorum..
Hocam şimdi benim anlamadığım şey doktor sana iki vitaminide mi al dedi yoksa prio veya medio ikisinden birini mi alicam yani, ikisini aynı anda almama gerek yok değil mi
Erkeklerde genetiktir, genetik olmayan sac dökülmesi zaten kendisini belli eder onuda sadece özel ilaclari tedavi eder..
Biotinle sac dökülmesini durduramazsin... Yasin genc, en fazla yapacagin sey su an icin Koffeinli Sampuan ve Kürlerini dene, belki dökülmesini yavaslatabilir, geciktirebilirsin.
Saç dökülmesi konusunda ben de uzun süre uğraştım, sadece dıştan uygulanan kürler tek başına yeterli olmuyor gerçekten. İçten desteklemenin en iyi yolu da doğru vitaminleri almak.
Saç için özellikle biotin, çinko, B12, folik asit, demir ve D vitamini çok önemli. Eksiklikleri saç dökülmesini tetikleyebiliyor.
Benim kullandığım ve faydasını gördüğüm markalar: Solgar Biotin 5000 mcg – tırnak ve saç için efsane diyebilirim. Priorin – içinde biotin, L-sistin ve çinko var; kadınlar için özel formül. Voonka Hair Complex – daha ekonomik ama etkili bir içerik karışımı var. New Life Hair & Nail – besleyici içerikli, tavsiye üzerine alıp memnun kaldım.
Bu ürünleri ben e-eczaci. com üzerinden alıyorum, hem orijinal ürün garantili hem de fiyatlar çoğu yere göre uygun oluyor. Kargo da gayet hızlı geliyor, şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım.
Tabii ki herkesin ihtiyacı farklı olabilir, kullanmadan önce bir kan tahlili yaptırıp eksik vitaminlere göre seçim yapmak daha etkili olur. Ama genel olarak yukarıdaki takviyeler saç dökülmesine karşı destek oluyor 🌿✨
Saç dökülmesi ve incelme ve seyrelme için Vanner Platinum Saç ve Vücut Multivitamini kullanıyorum oldukça memnun kullanıcı yorumları var. İsteyenlere yardımcı olabilirim...
1
0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Saç Bakım > Sorular > Saç için hangi vitamin takviyeleri kullanmaları, saç için en iyi vitamin markaları nelerdir?