Tüpleri Baglatdiktan sonra acdirmak mümkün mü ?
Simdin yorumlar icn tskkler
Simdin yorumlar icn tskkler
Tüp bağlattıktan sonra tekrar açtırmak mümkün mü?
Kadında tüplerin bağlanması işlemi artık istediği kadar çocuk sahibi olmuş ve bir daha kesinlikle gebelik düşünmeyen kişilere önerilir. Çünkü tüplerini bağlatmış kişilerin bir daha normal yoldan gebe kalmaları çok zordur. Bağlanmış tüplerin ameliyatla tekrar açılması için bir takım operasyonlar olmakla beraber sonucunda gebe kalma oranları düşüktür, her zaman mümkün olmaz. Tüplerin hangi yöntemle bağlandığına göre değişmekle beraber tekrar tüpleri açma (reversal) ameliyatından sonra gebelik başarısı en fazla %50 olmaktadır.Bu kişiler gebelik için ayrıca tüp bebek yöntemlerine başvurabilirler.
Mümkün ama baya sorunlu oluyor.
Herzamanda %100 geri dönüşümlü gebe kalmanız mümkün olmuyor yani.
Bu sebeple birinin tüpleri bağlanıcaksa kesinlikle çocuk düşünmüyorsunuz dimi diye sorulur.
Tekrardan açtırmak maliyetli,riskli(her amelyatta risk vardır),geri dönüşüde kesin değildir.
Benim bildiğim kadarıyla mümkün değil. Zaten riskli bir müdahale. Ameliyat esnasında birşey olmasa bile ilerde başınızı ağrıtma ihtimali büyük, o yüzden daha başka korunma yöntemlerini kullanmanızı tavsiye ederim.
Tüpleri açtıramıyorsun ama tüp bebek yapabiliyorsun , normal organik yollarla gebe kalman mümkün değil çünkü ...
Cevap
9Cevap
bu kadar "uzmanlık" gerektiren konuları uzmanlara yani jinekologlara sormanızı öneririm.. burada herhangi bir üyenin jinekolog olma olasılığı oldukça düşük olabilir.. sağlıklı ömürler dilerim..
Kadınlarda mümkün.Kesinn karar verince bağlatmak gerekli ama sonuçta.Artık çocuk istenmiyorsa bu uygulanır.Yoksa korunma yöntemi
değil çocuk olmaması için.
Evet mümkün tüpler tekrar geri açılabilir ama bu sefer dış gebelik riski artar
Bir genç kızsa bunu yaptıran,ilerde çok problem yaşayabilir,evliyse çocuğuda varsa bağlatabilir..Hiç bir erkek için,evli değilsen,çocuğun yoksa o riske SAKIN girme...
Tüpün baglanması kesin yöntem değil. baglı olupta hamile kalanlar var. rahmini aldırıp hamile kalan var.
Eşi vazektomi olmuş kadın kanal baglatmış hamile kalmış
bu soruyu bende merak edıyorum
aç ama fazla açma 55 tl olmuş 1 tüp.
Mümkün değil.
vajinaya takılan tüpmü?
ben anlamadım ne tüpü bu
açtırabilirsin tabi
hayır açtırılmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar