kızarkadaşım bu ilacı kullanmaya baslayalı berı tepkılerı cok ılerledı. aşırı derecede kolay sınırlenebılıyor. elımden gelenı yapıyorum fakat yardımcı olamıyorum. bana olan guvenı sarsılmış durumda. ilacı kullanıp benzer durumlar yaşayan arkadaşlar, nasıl bir yaklasımda bulunabilirim? birbirimizi anlayamamadıgımız için daha da kötüye gitmesini istemiyorum.
Cevabın nedir?
- +1 yıl
roaccutane ilaçı sivilce ve akne sorunu olan ciltler için kullanılır kullanımı bittikten sonra her hangi bir sivilce ve akne olmaz yan etkileri sinirlenmeden tut depresyona intihardan tut paranoyaklığa kadar vara bilen bin bir türlü yan etkisi vardır sevilin bu ilaçı kullandığı sürece alttan alacaksın sabırlı olacaksın ve yardımcı olacaksın başka çaresi yok yan etkileri
Bazı hastalar, kendilerine zarar verme veya hayatlarını sonlandırma düşüncesi (intihar düşünceleri) içerisinde olmuştur, hayatlarını sonlandırmaya (intihar teşebbüsü) çalışmışlardır veya hayatlarını sonlandırmışlardır. Bu hastalar depresyondaymış gibi gözükmeyebilir.
• Olağandışı davranış.
• Ruhsal denge bozukluğu: sesler duyma veya gerçekte varolmayan şeyleri görme gibi gerçekle bağlantı kaybı.
Alerjik reaksiyonlar
Seyrek etkiler (Her 1000 hastanın en fazla 1 tanesini etkileyebilir)
• Şiddetli (anafilaktik) reaksiyonlar: boğazda, yüzde, dudaklarda ve ağızda ani şişmeyle oluşan nefes alıp verme ve yutkunma zorlukları. Ayrıca ellerin, ayakların ve bileklerin aniden şişmesi.
• Döküntü ve kaşıntı gibi alerjik reaksiyonlar.
Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin ROACCUTANE'a karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbı müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.
Deri reaksiyonları
Pazarlama sonrası deneyimde ROACCUTANE kullanımı ile ilişkili olarak aşağıda belirtilen şiddetli deri reaksiyonları rapor edilmiştir:
• Genelde kendiliğinden geçen, el, yüz ve ayakta dantele benzer kızarıklık oluşturan, aşırı duyarlılık durumu (eritema multiforme)
• Ciltte ve göz çevresinde kan oturması, şişlik ve kızarıklıkla seyreden iltihap (Stevens-Johnson sendromu)
• Deride içi sıvı dolu kabarcıklarla seyreden ciddi bir hastalık (toksik epidermal nekroliz)
Bu reaksiyonlar ciddi olabilir ve hastaneye yatış, sakatlık, hayatı tehdit edici olaylar veya ölümle sonuçlanabilir. Doktorunuz şiddetli cilt reaksiyonları bakımından sizi yakından takip edecek ve gerekirse ROA02 Yorumla- +1 yıl
Bazı hastalar, kendilerine zarar verme veya hayatlarını sonlandırma düşüncesi (intihar düşünceleri) içerisinde olmuştur, hayatlarını sonlandırmaya (intihar teşebbüsü) çalışmışlardır veya hayatlarını sonlandırmışlardır. Bu hastalar depresyondaymış gibi gözükmeyebilir.
• Olağandışı davranış.
• Ruhsal denge bozukluğu: sesler duyma veya gerçekte varolmayan şeyleri görme gibi gerçekle bağlantı kaybı.
Alerjik reaksiyonlar
Seyrek etkiler (Her 1000 hastanın en fazla 1 tanesini etkileyebilir)
• Şiddetli (anafilaktik) reaksiyonlar: boğazda, yüzde, dudaklarda ve ağızda ani şişmeyle oluşan nefes alıp verme ve yutkunma zorlukları. Ayrıca ellerin, ayakların ve bileklerin aniden şişmesi.
• Döküntü ve kaşıntı gibi alerjik reaksiyonlar.
Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin ROACCUTANE'a karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbı müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.
Deri reaksiyonları
Pazarlama sonrası deneyimde ROACCUTANE kullanımı i - +1 yıl
www.ilacrehberi.com/.../ linkten bakabilirsin
En İyi Cevaplar
İlacın öyle etkileri var kişisel algilama
01 Yorumla- +1 yıl
kişisel algılamıyorum kesinlikle. ancak öyle bir noktaya geliyor ki beni bırakmasından korkuyorum. aramızdaki sorunların ilaç yüzünden daha da büyüyüp bitmesinden korkuyorum. bu yüzden onun yanında olduğumu anlayabileceği bir davranış biçimine ihtiyacım var. beni uzuntu kaynagı degıl de bir destek olarak görebilmesini istiyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
1Cevap
O ilaç ruhsal olarak yan etkileri varmış
00 Yorumlaaman intihar etmesinde :D
00 Yorumla- +1 yıl
Psikoloğa gitsin
00 Yorumla Ne ilaci o
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Sağlık & Diyet > Sorular > Sevgilim roaccutane kullanıyor, ona nasıl yardımcı olabilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar