Merhaba arkadaşlar. Bu hastalığa sahip olup da, nasıl bir hayat surdugunu, nöbetlerini, ilk nobetini ne zaman gecirdigini, nöbet sıklığını ve tedavisini paylaşacak olan var mi?
Sevgiler
Sevgiler
Bende epilepsi hastasıyım ağustos ayında çıktı bende dalma şeklinde çıktı ama bayılmıyorum sadece dalıyordum biriyle konuşurken 10 saniyelik süreyle anlamsız bakışlar falan yürürken bilincim yerinde olmadan dümdüz yürümeye devam ediyordum koşuyorsam koşmaya devam ediyordum günde 15 kere oluyordum hep uykusuzluktan stresten sıkıntıdan çıktı bende sabahlıyordum herşeyi kafaya takıp büyütüyordum sonra ailem de farkedince hastaneye gittik nörolojiye eeg çekildi kan falan verdim ilaca başladım 2 yıl düzenli içersem kurtulma olasılığım çok yüksekmiş
Eig için teşekkürler 😊😌🤗🤗🤗
:) umarim tedavinin iyi gidiyordur
Sevgiler
Çok iyi gidiyor benim teşekkür ederim 😂
:)) maşallah sevindim
Babamın arkadaşının kızı sara hastası arada nöbetler geçiriyor ve daha yaşı çok küçük
Başka bilgin var mi? nöbetlerde ne yapıyorlar?
Ve küçük derken bebek mi yoksa çocuk mu
Benim erkek kardeşimde var rahatsızlıktan, beyninde tümör var ordan kaynaklanıyor ilacını aldığı sürece pek sıkıntı yoktur..
Ama ilacı aksatırsa veya moralsiz sıkıntılı stresli olursa falan kriz geçiriyor agzı köpürüyor sol yanı komple uyuşuyor..
Depakin kullanıyor bu arada..
Tesekkur ederim kriz geçirince ne yapıyorsunuz
Üzüldüm bu arada..
Sara hastası değilim ama askerdeyken olan bir çocuk vardı , nöbet geçirdigi zaman yüzü kip kırmızı olurdu böyle robot gibi olurdu sanki , tedavi edilmesi şart önemli bir hastalık olduğunu biliyorum ama
Çok sağol
Nöbet geçirince ne yapardınız?
Revir götürülerdi ama işte fayda etmiyor du gene aynı tedavi şart ve yenmesi zor bir hastalık bu , sizde sara iseniz bence büyütmeyin gözünüz de bu kadar bunu ama hafife de almayın eğer bir yakinin iz için soruyor iseniz tedavi olmak şart başka çıkar Yolu yok, hatta benim bir tanıdığım abi vardı oda öyleydi bayılıyordu böyle yere aniden oluyordu, böyle yumruklarini sikardi böyle ayilmak istiyor ama ayilamiyor gibi oluyor du ama 10 dk sonra felan kendi kendine ayiliyordu ve birsey hatırlamıyor du
Sagolun hasta değilim, hasta yakinim yok. sağlık gorevlisiyim. bu hastalığı birinci elden goren ve yaşayan kişilerden öğrenmek istedim.
İyi niyetiniz ve ayırdığınz zaman için teşekkürler
Anladım rica
Cevap
2Cevap
Epilepsi hastasi degilim lakin iyi bilirim
Biraz anlatır misin lütfen. bilgiye ihtiyacım var
Epilepsinin aurasi bilinmelidir oncelikle
Epilepsi ilaclari duzenli kullanildiginda nobetlerin sayisi azaliyor senede birkac nobete kadar dusuyor
Eger nobet geciren birini gorduysen yapman gereken hastanin uzerindeki kiyafetleri gevsetmek kravat gibi mesela
Basini carpmamasi icin altina destekleyici bir sey koyabilirsin
Kriz sirasinda hastanin hareketlerine mudahale etmemelisin krizin gecmesini beklemelisin
5dkdan uzun surerse ve solunumda sıkıntı varsa tibbi destek sart
Altta biri yumruğunu sikiyosa açıyoruz yazmış. ve başını çarpmasına diye nobeti bir nevi engelleme girişiminden
Doğru mu bu?
Hayir benim bildigime gore yumrugunu falan acmiyorsun mudahale etmiyorsun
Su ilac falanda verilmez asla
Mesela hastayi yere yatirdin kriz sirasinda kafasina sert darbe almasin diye altina ince yumusak bir sey koyabilirsin anlaminda dedim
Teşekkür ederim çok incesin.
Babam epilepsi hastası
Geçmiş olsun. biraz anlatır misin? nöbetleri nasıl ne yapiyorsunuz
sağol. Aslında herkeste aynı değil bu hastalık. Bazılarında sık bazılarında seyrek görülür.
Benim babamda ayda yılda bir olur.
Sürekliliği yok. Hasta, nöbet geçirdiğinde bağırabilir, yerde kımıldayabilir, ya da sadece normal bir bayılma da olabilir.
Epilepsi hastalığı herkeste aynı görünmeyebilir. Yapacağımız şey, kendisine zarar vermesini engellemek. Başka bir şey yapamayız zaten. Yumruklarını sıkıyorsa açmak, Kafasını yere vurmasını engellemek için müdahale etmek gerekiyor. Asıl sıkıntı bu nöbeti yalnızken geçirmesi. O sırada ne yaptığını bilmeyen hasta, kafasını bir çok yere vurarak kendisine ciddi zararlar verebilir.
Epilepsi hastalığı beyin sinir hücrelerinin yükselmesiyle oluyor. Kişi bu nöbeti geçirmemek için stresten kesinlikle uzak kalmalı.
Teşekkürler baban neden bu hastalığa yakalanmış? ne zaman yakalamış bilgin var mi
rica ederim.. pek bilgimiz yok, küçüklükten beri varmış. Bu durumda, doğuştan olması muhtemel. Ancak iyi bir çocukluk geçirmedi. Yurtta kaldı annesiz babasız kaldı. Bu nedenle korku ve yalnızlık bu hastalığı ortaya çıkarmışda olabilir
Sağol canım. daha sonra sorum olursa buradan sorabilir miyim?
rica ederim ne demek tabii ki sorabilirsin
Gecmis olsun bn gecirdim stresten uzak dur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar