Yaşım 19 dün kuaföre gittim bu senenin modası gümüş rengine boyatmak istediğimi söyledim saçlarımı. Saçlarım kısa erkek gibi her neyse saçımı bir kere açıcıyla açtı sapsarı oldu ama uçları yumurta sarısı gibi oldu, sonra ara vermeden boyayı sürdü tutmadı bu işlemler.
2 buçuk saati geçti her neyse bir kere daha açıcı kullandı fakat saç diplerimdeki acı tarifsiz olmaya başladı sonraki kullandığı açıcı kafamda yaklaşık 47-48 dk kaldı saçlarım lastik gibi oldu ondan sonra yine ara vermeden boyayı sürünce saç diplerim yanmaya devam ediyor. Bende sinir ve açıdan tepiniyordum bu durumu söyleyince pişkin pişkin güzellik acısız olmaz dedi, durumun ciddi olduğunu belli edince saçlarımı yıkadılar.Boyadan sonra saç derisinin yanmasıSonuç saç diplerim yandı, tahriş oldu kabuk bağladı saçlarım dökülüyor ve çok acıyor sizce bu durum neden? Saçlarını kessem nasıl olur?
Özellikle açık renk tercih edenler için bu gerçekten büyük risk oluyor. Açıcı kullanıldıktan sonra boya uygulanması saç derisinin zarar görmesine sebebiyet verebiliyor. Bunu önlemek için öncelikle boyayı ve açıcıyı saç derisinin ufak bir bölgesinde denemek gerekiyor. Kuaförünüze bu istediğinizi belirtmek en doğal hakkınız, normal saç boyaları bile alerji yapabiliyor.
Saç boyası saç derimi yaktı diyorsan buraya! Boyadan yanan saç derisi ne zaman iyileşir?
Boya içeriğindeki kimyasallar saç derisine zarar veriyor. Özellikle açıcı uygulamasından sonra yapılan boya saç derisini çok fazla tahriş ediyor. Sadece açıcı kullanıldığında bile saç derisi tahriş olmaktadır çünkü içeriğinde bolca kimyasal bulunuyor. Saç renginde köklü değişiklik yapıyor. Saç derisinde meydana gelen bu tahrişin iyileşmesi 2 haftayı bulabiliyor.
Boyadan sonra saç diplerinde yara oluşması normal mi?
Boyadan sonra saç diplerinde yara
Maalesef ben de böyle bir durumla karşı karşıya kaldım. Açıcı kullanıldıktan sonra saçlarımda hiçbir sorun olmamıştı, hatta açıcı normalden kısa bir sürede saçlarımı açtı. Ardından boya uygulandı ama ben boyanın saç derimi sızlatmasına çok fazla dayanamadım. Bekleme süresi 40 dakika olsa da ben 20 dakika sonra saçlarımı yıkadım. Sonuç fındık büyüklüğünde şişikler! O şişikler yerini birkaç gün sonra kabuklanmaya, kaşıntıya ve saç dökülmesine bırakıyor.
Boyadan sonra saç derisinin yanması nasıl geçer?
Saç derisini yandıktan sonra kaşınmaya başlıyor. Bu süreçte saçlarınızı nazikçe kaşımanızı, tırnaklarınızı kısa tutmanızı öneririm. Sertçe kaşındığında yaralar daha derin olabiliyor. Saç derisindeki yanmaya yoğurt çok iyi geliyor. Ben fırça yardımıyla buzdolabında beklettiğim yoğurdu saçlarıma uyguladım. Çok rahatlattı, zaten sıcak su kullanamıyorsunuz. Yoğurdu durularken de soğuk ya da ılık su kullanmanızı öneririm.
Boyadan saç derisi yanmasına ne iyi gelir?
Boyadan saç derisi yanması
Yaraları geçirmek için ise saç derisini bol bol beslemelisiniz. Saç diplerinize masaj hareketleriyle bakım yağı uygulayabilirsiniz. Ben çok fazla yandığı için yağı da bir müddet buzdolabında bekletip soğumasını sağladım. Sonrasında masaj hareketleriyle diplere uyguladım, zaten yandığı için dipler çok kuru oluyor ve yağ çok iyi geliyor. Yağı saçlarınızda 20 dakika bekletip saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Yıkamak için de soğuk su kullanarak kan dolaşımınızı hızlandırabilirsiniz. Bu sayede hücreler daha çabuk yenilenecek, iyileşme süreci hızlanacaktır. Saç bakım yağı önerileri için: En iyi saç bakım yağı hangisi yardım
benimde başıma aynısı geldi ama ben kendim evde açtım su topladı bazı yerler ve şimdide kabuklandı kızıl kullanıyorum ve surekli boya isteyen bir renk tekrar boya yapsam 1 2 ay sonra kopma olur mu acaba
Bende 8 ay önce saçımı boyatırken kuaför yakmıştı saçlarımı saçlarım çok uzundu ve kestirmek istemediğim için sürekli araştırma yaptım saf keratin yüklemesi ile ilgili ürünlerle karşılaştım bu ürünleri kullanmaya başladım ve saçlarım eski haline döndü hatta eskisinden daha sağlıklı ve canlı oldu diyebilirim o zamandan itibaren halen bu ürünleri kullanıyorum benimle aynı sorunu yaşayan kişiler için tavsiye ederim :)
bende 19 yaşındayım şaçımı gri renke boyamak için bir heves gittim kuaföre şaçımda açıçıyı 1 saat gibi bir süre beklettiler daha hızlı açmasın için ısıtıcı bir cihazla , üst bölgesi yandı kopmuş şaçımın derisi tahriş oldu sürekli kabuk tutması için bir sıvı salgılıyor hiç kurumuyor siz şikayetçi oldunuzmu nasıl aldınız raporu aldıysanız o kuaförü sikayet etmek istiyorum
Geçmiş olsun. Yanık mı artık neyse, devlet hastanelerindeki cilt doktorundan rapor al. O raporla, karakola gidip şikayetçi ol. Farklı davranırsan, haklıyken haksız durumuna düşersin.
Biraz uğraşırsın ama, en azından başkasına aynı şekilde davranmazlar. Seni tehdit falan ederlerse, onu da polise bildir. Ya da uğraşmam diyorsan, bir daha oraya gitme. Sana yaptıklarını da herkese anlat, müşteri kaybetsinler.
Dedikoduya ve diğerlerine gerek yok. Sana yaptıklarını ve sana nasıl davrandıklarını çevrene anlatsan yeter. Otomatikman müşteri kaybederler. Sana da tekrar geçmiş olsun.
saç derinde oluşan kabuklanma ve yarlarlar için zeytınyagı önerırım. açıcı ve boya dan kaynaklı sac derımde kabuklanma olmustı ıkı üç yerde.. ben sadece zeytınyagı sürdüm her aksam sadece o bolgeye, sabahları yıkadım ve bır haftaya gectı. eğer ciddi boyuttaysa doktora gıtmenı tavsıye ederım. ve kabukalrı sakın soyma , kaşıma. dahda saç köklerıne zarar vermiş olursun. bol bol bakım yap boyadan uzun sure uzak dur.
Yazdıklarınızın aynısını bende yaşıyorum şuanda peki acilen boyamam gerekiyorsa ne yapmalıyım saçım çünkü çok kötü bir renk oldu ve bu şekilde insan içine çıkamam
İyi geceler steetstyle Şu an senin le aynı durumdayım kafam çok kötü renk deseniz kötü yanması ayrı kabuk tuttu ve uyusuk pazar günü yaptırdım günlerdir yapmadığım şey kalmadı dışarı çıkmıyorum çünkü çok kötü bir renk oldu yağlar bakımlar yapıyorum bilemiyorum bugün biri Zeytinyağlı yeşil sabun la yikamami söyledi ardından bir maşrafa suya şirke son durulama yapıp döktüm fakat canım çok yanıyor
Bugün aynısı başıma geldi saçlarımı komple giri yaptırdım ve dillerini yaktılar renk de olmadı ve herkes de tepki gösterdi olmamış diye senin uyguladığın şeyler saçlarına iyi geldi mi. Ne yapmalıyım moralim acayip bozuk
Yazdıklarınızın aynısını bende yaşıyorum şuanda pekibacilen boyamam gerekiyorsa ne yapmalıyım saçım çünkü çok kötü bir renk oldu ve bu şekilde insan içine çıkamam
En İyi Cevaplar