Diş taşı temizlettiniz mi hiç? Acıyo mu?
Diş etim şişti taş nedeniyle temizletmem gerekli galiba 😞
Diş etim şişti taş nedeniyle temizletmem gerekli galiba 😞
Diş taşı temizletmek acıtmaz. Ama diş etleriniz şişti ise öncelikle diş etlerinizde bir sıkıntı var demektir. Öncelikle onları bir tedavi ettirmeniz gerekmektedir. Çünkü temizlik esnasında hassas olacağından dolayı acıyabilir ve kanama yapabilir. Zaten o durumda ikende diş doktoru muhtemelen temizle işlemini yapmaz diye düşünüyorum. Önce bir diş hekimine gözükün...
Çok teşekkür ederim. 2 yıl önce aynısı olmuştu devlet hastanesine gittim ben de böyle şişken bir şey yapmaz diyodum ama öyle temizledi 😄 şiş olduğu için biraz acıdı tabi. Şimdi korkuyorum gitmeye ama mecbur gidicem
Bence şişlikleri inmeden gitmeyin. Birkaç gün tuzlu su ile evde gargara yapın. Sabah akşam düzenli dişlerinizi fırçalayın şişliklerin indiğini göreceksiniz. Ondan sonra temizlemeye gidin bence. Ayrıca senede bir düzenli olarak diş temizliğine gitmekte fayda var.
Farhex gargara yapıyorum fırçalıyorum yine de inmedi bikaç gün bekliyim cuma geçmezse giderim 😕
Bencede acı çekmeye gerek yok. Diş aralarını temizlemek için diş arası fırçaları var onlardan al nasıl kullanmak gerektiğini eczacı anlatır. İlk kullandığında kanıyor diş etlerin ama ondan sonra şişlikler iniyor. Ben çok rahat ettim. Bide diş ipi kullan bana çok dua ediceksin :) :)
Diş arası fırçası (benimki bundan)
www.bakimstore.com/.../...5_mm_turuncu_40993_1.jpg
Diş ipi (benimki bundan)
www.ataecza.com/.../...s-Tape-D_2334_1-700x700.jpg
Şimdiden Allah razı olsun çok yardımcı oldun alıcam bunları 😄
Rica ederim ne demek şimdiden geçmiş olsun dişlerden çok çektim oradan biliyorum :) Allah yardımcınız olsun...
EİG için teşekkür ederim 😊 😊 😊
Rica ederim 😊
bir aletle temizliyolar. Pek acimiyo. O alet yoksa el aletiyle temizleyecekler. O zaman acir bir az
El aleti ne 😄 aslında bir kere daha şişmişti 2 yıl önce gittim devlet hastanesine bir baktım kadın söylemeden temizliyo bile haberim yok diş taşı nedeniyle olduğundan. Şimdi yine şişti çok korkuyorum gitmeye ama mecbur çok acıyo. 😰 Acımaz dimi temizlerken
Teşekkür ederim 😊
Herhangi bir acı yok, cihazın titreşiminden dişlerin kamaşması gibi bir durum var. Yarım saat katlanılır, korkulacak herhangi bir durum yok.
Çok sağol 😊 ama dişçi fobim var aslında önceden yine aynısı olmuştu haberim yoktu temizleyeceğinden şişmişti temizledi geçti ama şimdi gidemiyorum korkudan
Yaa benim de geçen yaz kanal tedavi dedi bir dişime çok ağrıyodu bir iki hafta çok çektim. Sonra geçti ilaçla ramazandı bayram tatil derken gitmedim tabi ki yaptırmaya hem de korkudan kanal sonuçta 😂 şu an sapasağlam hiç ağrı sızı yok 😄 yaptırmadım ama kurban bayramına benim de kendi kendine geçti 😂
Ben de ölüm gibiydi o hafta gece ağladığımı biliyorum uyumayı bırak 😂 Ama şimdi hiçbi şey yok durduk yere gitmem bir daha ağrırsa koşa koşa artık 🏃🏃 😄 şu an sorun diş taşı ve şiş önce onu halledicem
2-3 gün sıcak ve soğuğa hassasiyetin artar, sonra rahatlarsın.
Ama düzenli fırçalamaya özen göster. Yoksa gene tekrarlar
Fırçalıyorum yıllardır sabah akşam mutlaka 😕 dişlerim beyaz sadece alt ön dişlerin arkasında var bu bahsettiğim şişlik ve taş
Cevap
7Cevap
evet ama eğer çok acı duyarsan uyuşturucu sprey sıkıyor.
Geçen sefer şiş olduğu halde sprey uyuşturucu bir şey olmadan yapmışlardı çok da acımadı sadece şiş diye acımıştı biraz
Cok az acitir o da etleri de temizlerse ama cok az. Surekli yapturdigim birsey. Inanilmaz rahatlarsin. Hadi simdi kosarak disciye
Evet bir kere yaptırmıştım daha çok şişken biraz acıdı o da şiş olması nedeniyle. dişçi korkum yüzünden koşarak gidemiyorum ama gidicem mecbur 😄
Temizlenmek tek başına yetmez
Şişlik geçince iyi bir tedavi gerekir ve zahmetli bir süreçtir
nasıl yani ne gerektirir. geçen sefer öylesine bir temizlemişti yani tam da değil geçirdi 2 yıl kadar şimdi tekrar ediyo
O yüzden çözüm değil diyorum
Sorunlu olanları çekerek yenisini yapacaklar
Yokk daha neler 😱
Aynen öyle
Yaptirmistim gecen sene hic acimadi uyusturmadi da ama yengem var canim cikti demisti
Ayy deme öyle şeyler. Ben de yaptırmıştım uyuştrmadan
Şöyle eminim 2 yıl önce de aynısı oldu hatta daha fazla şişti gittim doktora temizledi ve şiş indi. Şimdi yine aynı yerde aynı şey oluyo. Alt ön dişlerin arkası. İltihaplanmadan değil de taştan 😕
İnşallah acımaz canım çok teşekkürler 😊
Acı denmez ona. Rahat ol sen ben randevu aldım 1 hafta sonrasına temizleteceğim
Ben konu diş olunca rahat olamıyorum dişçi fobim var 😄 bir kere daha olmuştu bu şişme ve gittiğimde doktor temizledi aslında öyle çok acımadı sadece şiş olduğu için acımıştı biraz şimdi yine de korkuyorum gitmeye
Teorik olarak çok doğru 😂
İnşallah 😄 Teşekkür ederim 😄
Acımaz. Sadece diş etine deyince biraz sızlama oluyor ama sonra hemen geçiyor. :)
Yaptır derim. Geçmiş olsun. :)
Anladım. :) Bir de yaptırdıktan sonraları dişlerini bastırarak fırçala ki bidaha tartar olmasın. :)
Fırçalamaya devam o zaman. :) Parodontax ile fırçala diş etin de şişmiş zaten kesin o macunu öneririm. :) Birde dış ipi kullanıyor musun?
Tamam ihmal etme ama. :)
Tekrar geçmiş olsun. :)
Rica ederim. :)
Acımıyor, temizlet rahatlarsın
Aslında 2 yıl önce aynısı oldu ama daha çok şişmişti devlet hastanesine gittim temizledi şişi indi. Yine de tekrar temizlet demişti indi diye gitmemiştim şimdi şişti yine acıyo. Dişçi fobim var kolay kolay gidemiyorum korkudan ama mecbur
Ben de dişçiye gitmemek için bir sürü bahane buluyorum ama diş taşı farklı. Hergün şiştiğinde çektiğin acıya değmez
Haklısın evet böyle daha kötü. Acımıyo dimi temizletince de iner şişi😞
Rahat ol, acımıyor. Ve çok da rahatlatıyor şiş olan yeri
Oh ya sağol 😊
Geçmiş olsun ;)
Teşekkür ederim sağol 😊
bir igne yaparlar hafız
İğnesiz temizlemişti bir kere daha aynısı olmuştu şimdi korkudan gidemiyorum
doktordan doktora degişir hanımbacımdişisarıkızımız
Dişlerim beyaz 😡 dışardan sorun yok düzenli fırçalarım yıllardır. Ama sadece alt ön dişlerin arkasında diş taşı var ve o nedenle şişti 😄
peki tektaşınıkendialmışdiştaşlıkızhanımefendibeyleri
Ne yalan söliyim acıyor biraz
Demeee zaten gidemiyorum 😰
Kocaman kızsın rahat ol.
Olamıyorum
Olmalısın
Elimde değil 😄
O zaman kork hemde ölümüne 😄
Tamam 😂
diş taşı derken?
Plak işte dişte oluyo ya karartı gibi ya da diş taşı işte 😂
Ay yok asıl sen neyden bahsettiğimi bilmiyosun bir araştır gör diş taşı neymiş temizletmesi neymiş dolgu falan değil 😄
Temizlettim acımıyo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar