Arkadaslar bu gece cok kustum, hasta olmusum.
peki simdi ne yapmaliyim ne icmeliyim?
tesekkurler:(
peki simdi ne yapmaliyim ne icmeliyim?
tesekkurler:(
Vücut su kaybettiği için öncelikle bol bol su. Sıvı derken mokunu çıkarıp çay kahve abanma :) Böbreklere yüklem yaparsın. Hafif şeyler yemeye bak ki miden biraz dinlenebilsin kendine gelsin. O kadar başka bişi yok. Kabızlık yapan ya da mideyi tutan dedikleri bazı gıdalardan da alabilirsin ama her bünyede bu aynı etkiyi yaratmaz. Sen yinede mideni yormamaya bak yeterli güzelim...
Acil şifalar, geçmiş olsun...
Cook tsk ederim :)
Ederim ricalar...
Ve bisey yemesem de olur mu..
Vücudun halsiz düşer o kadar, ölmezsin :)
Tabiki yemelisin ama canın istemiyorsa çüktür et. Az efor sarfet. Tamam direncin düşecek ama miden dinlenecek. Sen bakma milletin dediğine :)
Canın ne zaman yemek yemek isterse o zaman yersin oki doki :)
Kusma sebebini bilmek lazım. Bir hastalığın var mı yok mu? Alkol aldın da o nedenle mi oluştu? Bilmeden şunu yap demek riskli...
Mide gribi..
Gastroenterit.. Geçmiş olsun.
Bu durumda bol sıvı almalısın ve bunu yabana atmamalısın. Ayrıca bulunduğun temiz olması ve kişisel hijyenine önem veriyor olman gerekli. Bol sıvı, meyve sebze al ama iyice yıkanmış olsun sonuçta bu hastalık bakteriyel.. Mümkünse doktora görün ama asla kafana göre ilaç alma.
Tamam tsk ederim!
Kustuktan sonra elini yüzünü yıkaman gerekli ve ağzını 15 defa çalkala ve direk uyu. Kustuktan sonra benım dırek uykum gelıyor. Rahatlamak ıstıyorsan uyumalısın. Tükete bildiğin kadar protein ağırlıklı şeyler tüket meyve falan.
Cevap
4Cevap
Ihlamur, nane limon, ada çayı. Bu tarz sıcak içecekler mideni düzeltir.
Tskler... peki su iyi gelecek midir?
Çok fazla sıvı kaybettiğin için tabiki gelecektir. ılık su içmende fayda var.
kustuktan sonra acıkıyorum ben yemek yerım :D
Bilmem geçmiş olsun
Bol sıvı tüket
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar