Astigmat hastasimiyim?

Arkadaslar uzagi bulanik goruyordum. Doktor miyop dedi. Gozluk verdi. Ancak bir sure sonra gozluklede bulanik gormeye basladim. Yazilari bulanik ve gölgeli goruyordum. Artik yakinimdaki bir goruntuyu yaziyi bile bulanik goruyorum. Bu durumda hem yakini hemde uzagimdaki goruntuyu bulanik goruyorum. Miyop uzagi bulanik gormektir ancak ben hem yakini hemde uzagi bulanik goruyorum, yani ikisi birden. Ve sunu fark ettim. Ornegin parmagima bakiyorum ve bir gozumu kapatıyorum. Parmagim sagda gozukuyor. Diger gozumu kapattigimda ise parmagim solda gozukuyor. Yani iki gozumun gordugu birbiriyle uyusmuyor. Şaşı gibi bir durum. Ve iki gozumu acipta parmagimin onundeki esyaya baktigimda parmagim çift gozukuyor. Astigmati arastirdim bir cok belirtileri bana uyuyor ancak baş ağrım olmuyor. en yakınımdaki birşeyi okuyabiliyorum ancak gölgeli görüyorum. yani keskin göremiyorum. sizce astigmat mıyım?
Güncellemeler
+1 yıl
ve astigmat hastalığı gözlük takılarak mı idare edilir? yoksa ameliyat olmak zorunlu mu? yani ameliyat olmak gereklimidir?
Astigmat hastasimiyim?