+1 yılŞahsen ben bakireyim ve tampon kullanıyorum. Kızlık zarıma da herhangi bir zarar gelmedi sonuçta kızlık zarı denilen şey sadece bir doku parçası yani çatlayan patlayan bir şey değil, esneyebilen bir şey. Komik bir örnek olacak ama burun deliklerinin küçük olmasina rağmen parmağını burnuna sokabilmen gibi düşün. Tampon da aynı mantıkta işleyen bir şey. Hayatında daha önce tampon kullanmamış ve pek de bilgisi olmayan insanların yorumları bana gülünç geldi :) Sadece şunları önerebilirim, eğer tamponu yerleştirirken iğrenirim ya da korkarim diyorsan kullanmanı önermem, tampon seçerken ilk seferin için "mini" boyuttaki bir tampon alman senin icin daha kolay olacaktir, ayrıca gece yatarken de tampon yerine ped kullanırsan senin için daha sağlıklı olacaktır , bir de sakin olmalısın her zaman için sonuçta gerilince kaslarımız da geriliyor ve bu yuzden de tampon kullanmakta sorun yaşarsın, zaten tamponu ne sıklıkla degistirmen ya da nasıl kullanman gerektiği paketinde yazıyor o yüzden o konuda bir sey demeyeceğim :) Bir de şunu eklemek isterim, her konuda hekimlerin fikri çok önemli o yüzden kullanmadan önce bir jinekoloğa danışman aklındakileri sorman senin için en yararlısı olacaktır.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Sağlık konusunda 508 cevap paylaştı.
+1 yılevet bekaretin zarar görebilir zaten zarın bozulması demek genişlemesi demektir. İçine giren nesne de onu genişletir esnek zarın varsa bir şey olmaz.
Bu arada bakier için özel tampon vs vs diye üretilmiş ürünler dahi olsa kullanmamakta fayda vardır.01 Yorumla
+1 yılKullanamazsinki,bekaretin bozulur yani.
Tamponlarin mantigi kanama vajinaya gelmeden emmek.hjyenik pet gibi dusun ama vajina icine yerlesiyor.
Bekaret zari dedigimiz hymen vajina girisine yakin yerdedir.
Sense cok daha uzakta olan servix uterus dedigimiz,vajina sonu rahim baslangicina kadar yerlestirmen gerek.
Yani bakirken malesef mumkun degil :S44 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim en tatmin edici cevap buydu
- +1 yıl
Rica ederim anatomik olarak biraz zorluk yasasanda,temsili bir kadin genital resmi diye aray google. Dedigim noktalari gosteren bir semada tum mantigi anlarsin.
Aciklamaya gerek yok diyorsan, cevap bekaretinle vedalasana kadar kullanamazsin(biraz kaba bir tabir oldu ama nasil daha kibar kurabilirdim bilemedim,uslubumu mazur gorun lutfen. - +1 yıl
Aşağıdaki bazı cevap yada yorumlar kadar kaba olamazsınız sanırim :)
- +1 yıl
Haha :))
Sanmiyorum olabilitemin ihtimali yok .bosver umursama ne yapacaksin cevabini aldin isten gerisi referruat.
Hayatta herkesi ayni anda mutlu edemezsin ki zaten
küçük boy bazı tamponlar var.. zara zarar vermediği iddia ediliyor.. ama açıkçası tampon şişerek genişleyen bir ürün.. haliyle de zarar verebilir kanaatindeyim.. ama zar dediğin bir kadının hayatındaki en önemsiz şeylerden biridir.. cinselliğini de adam gibi yaşa hayatını da.. ataerkil toplumun kurallarının seni bağlamasına izin verme..
535 Yorumla- +1 yıl
Ben kimsenin değl kendi kurallarima uyarim beni toplum falan değl kendi prensiplerim ve özsaygım ilgilendirir
- +1 yıl
Kucuk boyuyla ne alakasi varki,sonucta uterus girisine kadar itilmesi lazim,mantigi zaten vajinaya kanama gelmeden durdurma.
Ha burdan itibaren genislerse diyorsan eger,sokarken zaten kizlik zarini delmen gerekicek.
Yani kucuk buyugu fark etmicek. - +1 yıl
yanlış öğrenmiş olabilirsiniz @onelove zira anatomi almış biri olarak bunun doğruluğunun söz konusu olmadığını söyleyebilirim..
@sweetdreams-g hymen serasyonların şekil ve büyüklükleri oldukça farklılık gösterebilir... tamponun giriş ve çıkışında dahi perforasyon olmayacak tipleri bulunur.. tamamen esnek olanları vardır klitoris yönünde hilal biçiminde olanları vardır hatta bu modellerden bazıları cinsel birleşme yaşanmasına rağmen perfore olmayabilirler.. =) - +1 yıl
hıristiyanlıkta da virginity oathlar filan olduğunu bilmiyorsunuz sanırım? ancak seküler toplumlara gidecek olduğunuzda cinselliğin oldukça normal ve benimsenen bir şey olduğunu görürsünüz.. kadınlık tü kaka yahut saklanıp korunması gereken bir meta halinde değildir.. cinsellik statü yahut saygı unsuru değil tıpkı flört etmek sevmek yemek yemek kadar doğal bir şeydir.. özellikle az gelişmiş ve az eğitimli toplumlarda cinsellik metalaştırılır.. kadınlar erkeklere cinsel araç edilir vs vs..
- +1 yıl
Bana bilmedigim birsey soylememissin :)
Dediginin ne kadar mantiksiz oldugunun farkinda degilsin.
Hangi egitim seviyesiyle sidik yaristirmaya calistigini sorabilirmiyim ?
Bu konuyla ilgili ne biliyorsun ?
Tek bir cesitinin esneme potansiyeli var oda girecek nesnenin ebatina gore olur.
Geri kalanlarda bu mumkun olmaz. - +1 yıl
@kumrupy yok berseyi gectim kulaktan dolma 2 bilgiyle ki yanlis bilgiyle hava atmaya calisiyor.
Cevap yazacakmisin ?
Uyuyacagim yoksa 2 saat dinlenim dersim var.
- +1 yıl
bir diş hekimiyim büyüdüğüm ailede 1 prof 2 doç dr bulunuyor 2 de eczacı var ama onlardan çok fazla tıbbi bilgi edinmiş sayılmam.. benden önceki 5 kuşaktır tıp doktoru bir aileden geliyorum daha evvelini araştırmış değilim soy ağacı çıkartacak olsak belki daha da geriye gidebiliriz.. kulaktan dolma derken mesleki bilgilerimden mi bahsediyorsun anlamadım?
- +1 yıl
bu arada bilmediğin bişi söylememişsem ne mutlu bana ancak tahminimce her ikimiz de bu konuda deneysel bir tecrübeye sahip değiliz değil mi? her ikimiz de bize öğreten insanların sözlerine güvenerek bilgilerimizi aktarıyoruz.. eğer ki değişik boyuttaki tamponlarla değişik serasyon tipli hymenlerde perforasyon olup olmadığıyla ilgili bir araştırman olduysa oldukça ilginç bir bilgi olurdu bu.. bununla birlikte benim sunmuş olduğum bilgi seninkine nazaran daha özelleşmiş bir kaynaktan gelme sanırım
- +1 yıl
zira benim bilgim bu konuda gerçekten araştırma yapmış kaynaklara dayanıyor..hatta okuduğunuz ve bildiğinizi ifade ettiğiniz şeye muhalefet eder hale gelmişsiniz..oysa verilmiş bilgi bunun olasılıklar dahilinde olduğuyla ilgili idi..ancak bakıyorum da hymene oldukça değer verir 1 haliniz var açıkçası 1 doktor için oldukça üzücü 1 olgu tabii ki bu benim kanaatim.. zira muhtemelen senin bakış açına sahip doktorların benzer uygulamaları basında yer almıştı link
- +1 yıl
Öncelikle kulaktan dolma değil deneyesel olarak jinekolojik muayenede yapmış biriyim.
Soy ağacına girmekse olay bende burda girerdim lakin bunların bir önemi yok önemli olan bu konudaki bizim bilgimizdir.
Başkasının penisiyle gerdeğe girilmez.Sert uslubum affola.
Sizin sadece bir dişçi odlugunuz farkına bir kere daha varıyorum.
Çünkü önemli olan burada benim bekarete önem vermem değil,hastaya önem vermemdir.
Söz konusu durumda her din ırk milletten hasta yanınıza gelebilir - +1 yıl
Sizin yapmanız gereken onların düşüncelerine saygı duyup,hastaların isteği dahilinde hareket etmektir.
Kişisel bir mahremiyet ve özgürlük vardır,bu konuda yargılamak bir hekime düşmez...
işimiz bu değil.
Bahsettiğiniz öğrendiğiniz bilgileri ben sahsen hocalarımdan deneysel olarak öğrendim.
Bakir bir bayan vajinal muayene tabi tutulamaz,yok hymenini semilunar tipmiş efendim,doğumla yırtılırmıs vs. gibi düşüncelerle hareket edemeyiz.
Yanlış yahut dikkatsiz bir anda olanlardan sonra başına ne - +1 yıl
kadar iş açılabiliceği,adli süreçler aşikar.
Bilmiyor olabilirsiniz lakin bilmiyorsanız böyle yorum yapmamanız gerekir..
Bilmemek utanılacak bişey değil,ama insanları yanlış yönlendirmek utanılacak bişey.
söz konusu bayanın değer yargıları evlenince kocamla ilk yaşamak istiyorumsa,buna yorum yapmak bize DÜŞMEZ.yapmamız gereken onun endişeleri dahilinde mudahalerde bulunmak.
Doktorların hymenlere müdahale edebileceği 1-2 istisna konu vardir.
ilgileniyorsanız başka bir yerde açıklayabilirim.
- +1 yıl
Ben tüm insan anatomi üzerinde eğitim alıyorum,bildiginiz üzere ağız,çene diş üzerindede hatırı sayılır bilgilere sahibim.
Ama asla bir diş hekimi gibi konusmam buna ragmen.siz nasıl olurda kısıtlı bilginizle böyle rahat konusabilirsiniz..
Bayan sizi dinledi ve tampon takmayı denedi akabinde bekareti bozuldu.bunu hesabını kim verecek ?
bilgilerin genetik olarak aktarılması yoktur...
Benim dedim onun abisi onun karısı doktor ecz. vs diyebilirsiniz.Ama siz onların bilgi havuzunu - +1 yıl
genetik olarak almıyorsunuz,kendi havuzunu kendiniz kurmalısınız.
Sonuç olarak
üreme hakkı
üreme sağlığı,
Güvenli cinsel ilişki
Kadın doğum hastalıkları (teorik +pratik)
Üremenin psikososyal düzeni.
üzerine modül,oturum,söyleşi şekillerinde eğitimler almış biri olarak,lütfen saçma gerekçelere dayanarak,bilmeden insanları yanlış yönlendirmeyelim.
Konunun daha fazla uzamasının bir anlamıda yok,dünya görüşünüze profilinizden baktım. - +1 yıl
Taktire değer bir görüşe sahipsiniz,Lütfen bu görüşünüze paralel hareket ve tutumlarda bulunun teşekürler.
- +1 yıl
eğer ki doğru bir tartışma yapıyor olsaydınız benim söylediğime karşı bir antitez geliştirebilirdiniz.. ancak gördüğüm kadarıyla tartışmayı manipüle etmeye çalışarak ancak kendinizi haklı çıkarabileceğinizi sanıyorsunuz.. doğru söylüyorsunuz bilgi havuzu genetik olarak aktarılmaz ancak içinde büyüdüğünüz aile sizi yetiştiren doğruları öğreten ve kendi bilgilerini size aktaran bir havuzdur haliyle de sizin havuzunuza akan ilk sular onların havuzlarından size akan bilgilerdir..
- +1 yıl
ikincisi olarak hekimliği çok yanlış anladığınızı kavrıyorum.. bence hekim kelimesinin etimolojik anlamını tıbbın kökenini daha iyi incelemeli eksiklerinizi gidermelisiniz.. zira hekim kelimesinin kökeni ile hikmet kelimesinin kökeni aynıdır.. hekim, hikmet sahibi demektir.. yani bilgi yani en önemli hikmet.. tıp kelimesi de hakeza öyledir.. tıp kökenini teb kentinden alır teb bir dönemin en ünlü bilgi merkezidir.. teb kentinin ismini aldığı şey ise dub'dur bu da antik dönemde üzerine yazı
- +1 yıl
yazılan akıllı telefonların boyutundaki pişirilmiş topraktan yapılma bilgi tabletleridir.. yani hem mesleğimizin hem de bizim adımız bilgiden köken alır.. ve bilgi sahipleri doğru bilgiyi yayma sorumluluğuna sahiptir.. yani söylediğiniz hastanın isteğini sorgusuz sualsiz yapma işi bir hekimin değil ancak bir ırgatın olabilir.. hekimler halkı eğitmekle de sorumlu insanlardır yani en azından normalde, belli ki bu öğretiler tıbbı kutsal kılan bu nitelikler yok olmaya başlamış..
- +1 yıl
ve bir kadının beni dinleyerek bakireyken tampon takması olasılığı sonrasında bekaretini kaybetmesi ile ilgili bir senaryo yazmışsınız.. ben kendi yazılarıma baktığımda tamponu takın bi halt olmaz dediğimi göremiyorum hatta bilakis şu an konuşma yaptığımız başlığı okursanız zarar verebilir kanaatinde olduğumu belirtiyor ancak bununla birlikte de bazı tiplerinin zarar görmeyebileceğini de bilgi olarak ekliyorum.. ancak siz verdiğim bilgileri çarpıtmaya çalışarak hükümde bulunmaya çalışıyorsunuz..
- +1 yıl
az önce başvurduğunuz gibi sığ bir tartışma biçiminin ise bir doktora kesinlikle yakışmayacak niteliklerde olduğunu düşünüyorum.. zira aşağıda bahsetmiş olduğum üzere siz benim söylemiş olduğum şeylerin tam tersini söylemişim gibi bir şekilde ithamlarda bulunmuşsunuz.. bunu eğitimsiz birinden beklemek doğru olabilirdi ancak çevresinde bu kadar çok sayıda örnek arzedecek karakter ve etik sahibi doktorların arasında yetişince sizden bu şekilde bir tutum görmek oldukça hayal kırıklığı yarattı..
- +1 yıl
münazara edeceksek gerek backgroundunuza gerekse de mesleğinize yakışır bir üslup taşıyan bir münazır gibi edelim, çarpıtma ve hileler size duyulan saygıyı azaltacağı gibi basit bir politikacı aklından öteye gitmeyen mentaliteler de ilgimi çekmeyecektir.. ancak yine de kelimelerle güzel dans ettiğinizi görüyorum ve bu bana keyif de vermiyor değil.. muhtemelen yazdıklarımı hızlıca okumuşsunuzdur.. bir kere daha, bu sefer ne yazdığımı daha iyi anlayarak okursanız sevinirim =)
- +1 yıl
Sweetdreams-g çok haklı yazdıklarında. Hastaya kendi şahsi fikirlerimizi empoze etmemiz etik değil.
Bu arada öğrenilmiş hiç bir bilgi sonraki kuşağa geçmiyor.
Burada istediğin şekilde yorum yapabiliriz ama uzaktan ne teşhis koyabilirz ne tedavi önere bilirz. Hele ki üstümüze bir tittrımızı geçirerek ..He ben diş fakültesi öğrencisyim yaparım diyorsan bilki yaptığın etik değil. - +1 yıl
bilakis hasta her zaman hekimin empozisyonu altındadır ve olmak da zorundadır.. zira hekim bir hakim olduğu konu altında uzmanlaşmış çalışmış doğruyu etkiyi tepkiyi olası sonuçları bilen kişidir.. doğru olmayan bir uygulamayı sırf hasta istedi diye yapması malpractice olacağı gibi hastayı en doğru bilgiye ve fikre de ulaştırmak onun birincil görevidir.. hasta bu söylenilenleri dinlemek zorunda değildir.. ama hekim de hastanın arzusunu yerine getirmek zorunda değildir, bunu hastanın menfaati için
- +1 yıl
yapmalıdır.. örnek vermek gerekirse en sık karşılaşılan olaylardan biri çürük dişi ağrıdığı için bize gelip şu dişi çek diyenlerdir.. iyi bir doktor mesleki sorumluluğu nedeniyle önce anesteziyi yapar sonra hastaya o dişin ağrısız bir şekilde kurtarılabileceğini dişin çekiminin gerekli olmadığını doğru olanın kanal tedavisi olacağını anlatır.. bu onun mesleki sorumluluğudur çünkü hasta konu hakkında en ufak bir bilgiye sahip değildir..
- +1 yıl
iyi bir doktor hastasını aynı zamanda eğitmekle yükümlüdür.. bu türkiyede çok az değer gören bir konu olsa da tüm gelişmiş ülkelerde en çok değer gören hekimlik vasıflarından biridir.. asıl etik mesleki sorumluluğumuzu alacağımız üç beş kuruş için gözden çıkartmamaktır..henüz doğru gördüğüm tedavi şekline ikna edemediğim hiçbir hastam olmadı.. ancak verdiğim örneğe benzer bir şey yaşasaydım ve hasta o dişi çektirmede çok kararlıysa marcaine i yapar başka diş hekimine yönlendirirdim kanaatindeyim
- +1 yıl
Gerçekten sen olayı çarpıtıyorsun. Yazdıklarının tartışılan konuyla hiç bir alakası yok. Etikten bahsederken nasıl olur da tedavi sürecine gelirsin pes. Sana mutlu yarınlar... Konuyu alıp farklı mecralara sürüklüyorsun ya işte bu düpedüz laf ebeliği..
- +1 yıl
yazınızda geçen ne teşhis ne tedavi ile ilgili kısmı bu şekilde yorumlamıştım, olayları çarpıttığım bir şey yok.. kaldı ki ülkenin en eğitimli bireylerinin evrensel doğruları yayması etik değil iken tesadüf eseri imamhatip liselerini bitirmiş kişilerin toplumların üzerinde yönetici belirleyici empozisyonlarda bulunması mı doğru olan.. toplumumuzdaki değer yargılarını hangi düzeydeki insanların belirlediğini inceledikten sonra bir yanıt vermenizi tercih ederim...
- +1 yıl
:))))))))))))) Kafanız bayagı karışmış kanımca yine araya konu dışı argümanlar serpiştrip çarpıtma ötesi karşınızda olanın hakında herhangi bir fikriniz yokken ıtham etmek çok becerıksızce.
Laf ebeliğinden safsataya doğru geçiş.. Bilgin olmadığı yerde fikrin de olmamalı. kafan hızlıca çalışıyor olabilir ama bu senin doğru çıkarım yaptığın anlamına gelmiyor..Konu dışı argumanlarla gelip bir sonuca varmak mümkün degil Sınavlarda uzun cevaba değili cevabın özüne bakılır.. - +1 yıl
Yazdiklarini okumadim durust olayim.
Yokoylebisey'in yazdiklarina baktim.
Tesekur ederim ona ben bakmazken benim yerime cevap verdigi icin.
Cahille konusurken ona verdigin her soz,atese atilmis odun gibidir.tolstoy
Senin cahil oldugunu yeni fark ettim.bye
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
Kullanmadan önce jinekoloğa gidip muayene olmalısın. Zar cinsine göre bazı bakireler kullanabiliryorlar. Fakat çok sağlıksız birşey tampon. Düzenli olarak kullanacaksan tavsiye etmem. Yok yüzme spor gibi bir durumun varsa olabilir.
00 YorumlaOrkid die bir şey icad edildi biliyırmusun bilmem ama illaki ben nostalji yapıcam 68 lere dönmek istiyorum diyorsan kullan yanlız kızlık zarına dikkat et liptonu yerleştirirken yani :))
00 YorumlaErkeklerin cevaplarına çok gülüyorum sanki her gün tampon kullanıyorlarda tecrübeleri var :)
21 YorumlaGeri tepme yapar kızlık zarı şiddetli bir sesle infilak eder.
43 Yorumla- +1 yıl
Dalga geçmesene
Sağlık konusunda 840 cevap paylaştı. Tamponu bakireler kullanmaz canım, havuza gideceksen Primolut hap var, regl erteleyici. Akşamdan içiyosun, sabah anca kesiyo.
00 Yorumlakızlık zarı rahim azının 5 cm içindedir. tamponların kaç cm olduğunu biliyor musun genişlediklerinide hesaba katarak bir düşün derim.
03 Yorumla- +1 yıl
patiler güzelmiş
+1 yılen başya tamponu nasıl sokacaksın vajinana parmağınla değilmi ? sonucunu düşün
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltampon niy la eski köye yeni adet :) totomun arasına kaçan çamaşırdan nefret ederken siz nasıl takıyonuz onu
10 Yorumla
+1 yılkizin birinden kalmis bir kutu 2 aydir bekliyor , ihtiyaci olan varsa gönderebilirim. :)
00 Yorumla
+1 yılKayısına tampon kullanma kayışı koparma canım..
11 Yorumla- +1 yıl
ahuahauha ulan en çok buna güldüm :D kayısı nedir ya :D:D
+1 yılbılgım yok olsa soylerdım :D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkullanamazsın kızlık zarını yırtar
00 Yorumla
+1 yılxenon falanda taktır borbet morbet :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsalıver aksın kız ne tamponu
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltampon kullanamazsınız sakın
00 Yorumla