B12 vitamin iğnesi vurdurcam. Popoma yaptirmak istemiyorum başka biyerden yapılmaz mi bu iğne? B12 iğnesi yaptıracağım, B12 iğnesi kola yapılmaz mı, B12 iğnesi neden popodan vurulur?
B12 vitamin iğnesi nereden vurulur, B12 iğnesi neden popodan yapılır?
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
B12 İğnesi Nereden Vurulur?
b12 iğnesi kalçadan nasıl yapılır
B12 iğnesi nereden vurulur diye sorarsan bu soruya vereceğimiz ilk cevap bu iğnenin intramusküler yani kas içi uygulanan bir iğne olduğunu söyleyebilirim. B12 iğnesi nasıl yapılır diyorsan ise herhangi bir kas içi enjeksiyondaki gibi büyük kas grupları seçilir. İşlem öncesi uygulama yeri alkollü pamukla dairesel hareketlerle silinir ve enjektör deriye tam olarak dik girer. İğne yapıldıktan sonra pamuk ile uygulama bölgesi hafifçe titretilir ve bu şekilde vitaminin kas içerisine yayılması sağlanır.
B12 İğnesi Neden Popodan Vurulur?
Popo bölgesi diye bahsettiğimiz bölge vücudumuzdaki en büyük kas gruplarından birini oluşturan gluteal bölge kaslarından oluşur. Bu bölgedeki kasların oldukça geniş olması, damarlanma yönünden az olması bu bölgenin seçilmesi için en temel özelliklerdendir. Özellikle vitamin enjeksiyonları genellikle küçük olmayan miktarlardaki enjeksiyonlardır ve içeriklerinin çok daha iyi emilmesi için büyük kas gruplarına ihtiyaç duyarlar. Bunu sadece b12 iğnesi nereden vurulur çerçevesinde değerlendiremeyiz aslında. Birçok vitamin ve ilaç enjeksiyonu bu sebeplerden ötürü gluteal bölgeye uygulanır.
B12 İğnesi Koldan Vurulur mu?
b12 iğnesi nereden vurulur
B12 iğnesi koldan yapılır mı sorusu birçok hasta tarafından bana da sorulan bir sorudur açıkçası. Bunu hemen şöyle özetleyeyim. Kol bölgesindeki kas kütlesi çok yüksek bir kas kütlesi değildir. Bu yüzden kola yapılacak bir enjeksiyonun gluteal bölgeye yapılacak bir enjeksiyon kadar etkili olmayacağı düşünülür. Ayrıca kol bölgesi damarlanmadan çok daha zengin bir bölgedir. Bu da kanama riskini arttırır. Kol kası küçük bir alanda olduğu için tekrarlayan enjeksiyonlara da uygun değildir. İyileşmeyen yaralara ve kalıcı sertliklere neden olabilir. b12 iğnesi koldan yapılır mı sorusuna bu şekilde cevap verdiğimi düşünüyorum. Ancak kalçadan yapılması için herhangi ciddi bir engel varsa daha küçük enjektörlerle kol gibi daha küçük kas grupları da kullanılabilir. Yine de en güvenlisinin kalçadan yapılması olduğunu söyleyebiliriz.
B12 İğnesi Nasıl Vurulur?
b12 iğnesi kalçadan nasıl yapılır
Hastaya uygun pozisyon verilir ve kalçanın tamamı açıkta kalacak şekilde kıyafetlerinin çıkarılması istenir.
Bu sırada enjektör ve kullanılacak pamuk hazırlanır.
Kalça hayali bir şekilde 4 bölgeye ayrılır ve en dış en üst bölge enjeksiyon için seçilir.
İğnenin uygulanacağı bölge alkollü bir pamuk yardımı ile silinir, herhagi bir enfeksiyon riski önlenir.
Enjektör cilde dik bir şekilde, 90 derece açı ile girer ve kas dokusuna kadar ilerlenir.
B12 vitamini enjekte edilir.
Başka bir pamuk yardımı ile enjeksiyon yerine bastırılır ve enjeksiyon yeri hafifçe titretilir. Bu işlem sayesinde ilacın ya da vitaminin kas içerisine dağılması sağlanır.
Evet, sana bir sağlıkçı olarak B12 iğnesi nereden vurulur, B12 iğnesi koldan yapılır mı gibi soruların cevaplarını ayrıntılı olarak verdim sanırım. B12 iğnesi nasıl yapılır sorusunu da oldukça iyi açıkladığımı düşünüyorum. Son olarak bu süreçte doktorunun ve hemşirenin bilgi ve deneyimlerini takip etmen gerektiğini düşünüyorum. Geçmiş olsun.
Hayır yapılmaz. B12 vitamini iğnesi adaleye uygulanan bir enjeksiyon. O da kalçadan oluyor. Eğer iğneden hoşlanmıyorsan doktoruna danış B12 vitamininin tabletleri de mevcut eczanelerde. Önemli olan doktorunun bunu onaylaması ve reçete etmesi. Milletin lafına fazla kulak asma sonuçta sağlık bu.
Dodex b12 ığnesi icin herkes bişeyler yazmış sallamış b12 tamam kasların olsuduğu yerden intra müskülüler olarak yapılır. Kaşcada olduğu gibi koldanda yapılıyor insülün enjektörü ile ama en sağlıklısı kalcadan. Cok korkuyorsanz dokyorunuza tanışıp koldanda yapılabilir
Koldan olmuyor diye biliyorum. Ben başım ağırdığında acile gittiğim zaman bile iğneyi hep kalçadan yiyorum kaldı ki b12 hayli hayli kalçadan vurulur. Ama merak etme iğneyi vuranlar bayan oluyor genelde :D
Kalçadan isyemezseniz baldırdan vurabilirler ama acısı kalçadan daha uzun sürer, bir müddet 10-15 dk gibi bir süre yürümekte zorlanırsınız bünyenize göre bu süreçte uzayabilir, o açıdan vurmazlar