zaralıysa neden? görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar
evet çok zararlıdır
hayır zararlı değildir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
yoq be ben yıllardır yapıyorum.
ha derlerki; parmaklarını çatırdatırsan ilerleyen dönemlerde eklemlerinde kireçlenme görülebilir.
Neden mi? uzun süre bunu yapıp artık yapmamaya başlarsan alışan parmaklarında kireçleme görülebilir.
Başka ne gibi bir zararı olabilir? yıllarca çatır çatır çatırdattığın parmakların eklemlerin kıkırdak kemiklerinde aşınmalar olabilir.
+ olarak kadınlarda gayet itici duran bir durum.
Evet en önemlisi yıllarca parmaklarını çatırdatan insanlarda ilerleyen yaşlarda ellerde titreme görülmektedir. Yaşlılık hayatında çorbayı kendin içmek istiyorsan bunu yapmamanı tavsiye ederim.
hımmm peki ben yıllardır kütürdetiyorum diyorsan birden değilde bu alışkanlığı azaltarak bırak ki kireçlenmelere sebep olmasın ;)
Bu alanda yapılan deney sayısı da çok az. En bilinen araştırmalardan biri, 2009’da parodi Nobel Ödülü’ne layık görülen bir araştırma. Californialı doktor Donald Unger 60 yılı aşkın bir süre boyunca sol elinin parmaklarını günde iki kez çıtlatırken sağ eline hiç dokunmamış. Vardığı sonuç ise şu olmuş: “İki elimde de herhangi bir hastalık belirtisi görmüyorum.”
Kaynak: BBC - www.bbc.com/.../141217_vert_fut_parmak_citlatmak
Kıtlatınca o iki kemik arasında olan melekler ölüyormuş. 😢
oooo sizin durum vahim. eyvah eyvah
Zararlıysa ben bittim
Teşekkürler :)
Cevap
15Cevap
Parmak çıtlatmanın zararları bizlere verdiği gevşeme hissi ile çok fazla düşünmeyiz. Yapılan araştırmalarda parmak çıtlatmanın kireçlenmeye sebep olmadığı belirlenmiştir. Ancak parmak çıtlatan kişilerin kavrama güçlerinin çıtlatmayan kişilere göre çok daha yetersiz olduğu da tespit edilmiştir. Yine parmak çıtlatmanın zararları üzerine yapılan araştırmalarda eklem gevşekliğine neden olabileceği tanısı henüz kesinleşmemektedir.
Aslında yaygın bir inanca göre parmak çıtlatmak çok zararlı olarak nitelendirilse de , kişiler üzerinde çok ciddi zararlara yol açmayacağı uzmanlar tarafından söylenmektedir.
Eklem boşluklarında sinoviyal sıvı vardır. her kütletme de bu sıvılar zarar görür. Anında veya 40 yıl sonra lap diye kütlemeden dolayı zarar görmezsin. Kireçlenmen hızlanır, kemik erimesi başlangıcında daha çabuk erime görülür vs. ancak direkt olarak aa sen parmak kütletiyorsun demezler
bence nayır ben arada yapıyorum ve cok mutlu oluyorum
boynumu kaburgalarımı ayak bileğimi diz kapağımı kıtlatabiliyorum geberdim o zaman
Niye şıklarda biraz zararlı yok zararlıdır ama şöyle zararlıdır ilerde kemik ağrısı yapar başka bir zararı yoktur
bir ben mi zararlı değil dedim :D Bişe olmas rahatlıyosun :D
Hayır bir zararı yoktur çünkü parmak çıtlatmak parmak eklemlerin arasındaki hava baloncuklarını patlatmaktır. Bir zararı yoktur ama sadece el ile bir şeyi kavrama gücü parmak çıtlatmayanlara göre daha azdır.
Zararlı mı , değil mi bilmiyorum ama küçükken yaptığımda babaannem cok kızardı.
Oradaki sıvılar dağılıuormuş amaan ben hep çıtlatıyorum
kireçleniyo gibi bişiy sölüyolar. ben hep çıtlatıyorm... kireçleniosada nasıl olsa ölcez...
Eklem romatizma etmenini hızlandırır. Çok çok zararlı.
parmak çıtlatmanın eklem etrafındaki kıkırdağa zarar vereceği yaygın bir kanı olmakla birlikte, aslında bu konuda fazla delil bulunmuyor.
zararlı ama malesef ben yapıyorum cunku alıskanlık hale geldi bırakamıyorum
ilerleyen zamanlarda parmaklarda kireçlenmeden kemik erimesine kadar ilerleyebilir
Hicbir zarari yok. bunun hakkinda bilim adamlari da aciklama yapti!!!
hayır zararlı değildir
neden
hiçbirşey olmaz belki kırılır
zararlıysa o bitti kezo :D :D sen kim çıtlaktmak kim.. :D
hiçbir zaranın olmadığı kanıtlandı diye biliyorum
kireclenme yapıyormus :/
Zararlı ileride kireslenmeye sebep oluyor
kanıtlayabilir misin
Tabi ama öncelikle bir zaman makinesi yapmam gerek izninle 😊
araştırsan biraz bulurdun cevabını :D
Madem biliyorsun beni niye ugrastiriyorsun 😀
Evet zararlı yapma sakın