-Ayrıca bazı arkadaşlar kullandığımı algılamış; henüz kullanmıyorum.
Antidepresanlar kilo yapar mı?
-Ayrıca bazı arkadaşlar kullandığımı algılamış; henüz kullanmıyorum.
bende 13 14 yaşlarında gitmiştim özgüven eksikliği vardı kimseyle konuşamazdım. verilen ilaçları kullanmadım. sonra bende daha beter oldum. intar etmeye falan kalktım okulu bıraktım. 2 yıl önce gittim. ilaca başladım. keşke daha önce kullansaymışım. ne aileni dinle ne başkasını. doktora gitmek istediğin için tebrik ederim. genelde kimse gitmek istemez. benim içtiğimi duyanlar aman bırak bu senin elinde yenersin onlar bağımlılık yapar bıdı bıdı bıdı konuşuyo. onlara ne söylemek istiyosan söyle. içinde tutma. hak ediyolar. kiloya gelince. ben normalde hiç yemek yemezdim. ilaca başlayınca mutluluktan çok yemeye başladım kendime geldim. evet kilo aldım. ama şu an spor yapıyorum. ilacımada devam ediyorum. mutluyum. daha ne isterim. 3 5 kilonun lafı olmaz. bağımlılık falanda yapmıyor. ben lustral kullandım şu an cipralex kullanıyorum
Ben uzun zamandır antidepresan kullanıyorum. Şunu söyliyim ilaçtan ilaca ve bünyaden bünyeye çok değişiyor. İlk prozac kullandım. İştahım kesildi. 2 ayda 5 kilo verdim. Sonra paxera'ya devam ettim. İlk iki ay sorun yoktu fakat sonradan iştah açtı ve gerisin geriye aldım verdiğim kiloları. Baktım durduramıyorum kendimi yine değiştirdim bu sefer efexor kullanmaya başladım. Henüz iştah açıcı bir etkisini görmedim.
Uyku, kilo alma ya da verme, halsizlik gibi yan etkileri olmakla birlikte çok gerekli olmadıkça keyfi olarak kullanılmaz. Ancak doktorun gereklı gordugu taktırde gereken doz miktarı ile birlikte tedavini sürdürür. burada önemli olan gün atlamamak ve beyninin ''Ben iyiyim'' demesine kulak asmayıp tedavini tamamlaman. İlaç beyindeki yeterince salgılanmayan hormonu tetikleyip, seni iyi hissettirecektir ama kısa bir süre. Ancak senin çaban, kendini tanıma, kendiyle barışık olup, ona göre hareket ettiğin taktirde tam sonuç verecektir, geçmiş olsun...
Antidepresan sen istemediğim sürece kilo aldırmaz ve bağımlılık yapmaz çok az bir faydasını görürsün ama çözüm bu değil çözüm sensin bak kendinle dalga geçmeyi öğrendiğinde bunu yenmiş olursun herkesle konuşursun ter içinde kalmazsın kimse senden üstün değil dostum sana tavsiye tanımadığın kişilerle konuş hatta varsa çok konuşkan bir arkadaşın onla ortamlara takıl bak gerikirse saçmala ama konuş, konuşmazsan bu hayatta çok şey kaybedersin
Cevap
26Cevap
İlaçtan ilaca yan etkiler değişiyor ne vereceğine gore değişir ben mesela uyuma sorunu yaşadığımı söylediğimde kullanacağım ve yan etkisi uyku getirme olan ilaç vermişti kilo vermeye çalışıyorum dediğimde de yan etkisi iştah kesen bir şey vermişti :D yan etkileri lehine bile cevirebilirsin ama ilaç kullanımı bence önemli depresyon ile mucadelede
Yapar dostum. Ben 6 ay kullanımla 30 kilo aldım ve şükürler olsun sıkı diyet ve sporla 2.5 ayda 24 kilo verdim. Hala spor yapmaya devam ediyorum. Bana sorarsan sakın başlama. Uyutuyor ve sadece yemek yemeye halin kalıyor başkada hiç bir şey yapamazsın.
https://i.hizliresim.com/25oMWj.gif
21 yaşında Antidepresan mı?
Bakınız Antivirüs programlarının kendide nasıl bir Virüs ise, Antidepresanlarda aynen o şekildir.
Yani Depresyondur.
Daha çok depresifliğe iter dolayısıyla bizler için en doğru olanı Beynimizin bize değil bizim beynimize hükmetmemiz.
Kısacası son ana kadar kullanma 👍🏻
psikolog ilaç vermez canısı git konuş dertleş yani. psikiyatra gidersen büyük ihtimal ilaç verecektir ama o ilaçlarında çeşitleri var sonuçta. bir tane kullandım iyice kemiklerim çıkar hale geldim başka bir tane kullandım aşırı kilo aldım. ilaca ve bünyeye göre değişir
Surekli uyku yapar. Kilo aldırır. Hatta depresyona meyilliysen intihar etme oranını arttırır. Grup terapisi felan almaya çalış. Gittiğin doktora ilaçsız iyileşmek istediğini soyle. Eğer kitap okumayı seviyorsan Dr. David burns'un iyi hissetmek kitabını okumani tavsiye ederim.
Bence ilaç sıkıntılı bir durum sonuçta onlar seni sakinleştiriyor uyku veriyor Kilo yapıyor mu bilmiyorum Her neyse Arkadaş ortamın yok mu Hayatına ortak edeceğin seninde onun hayatına dahil olabileceğin birileri senden daha özgüvenli samimi insanlarla arkadaş olmaya bak arada alkol kullanabilirsin sarhoş olmadığın sürece iyi geliyor insana şahsen Kendimde de bu tür problem var + öfke problemi yaşıyorum sıklıkla sürekli uzmana gitmem gerektiği söyleniyor ama ben böyle iyiyim...
Bana güven kardeşim xper 2 seviyeyse mesaj at ilaç falan olcakla iş değil beynin kontrol edeceksin yardım ederim sır kalır çok kişiye yardım ettim öyle
ya gidersenizde ilaç kullanmayin verdikleri ilaçlar asırı uyku yapıyorlar sizi salaga dönüştürmekten baska bişey yapmıyorlar sıra arkadasım kullanıyodu 1. dersten son derse kadar uyuyodu
Iştah açar, benim önerim ilaçlara başlarsanız paralelinde spora da başlayın, o zaman hem kilo sorunu olmaz hem de spor yapacağınız için daha özgüvenli hissedersiniz..
Kilo sorun olmaz zaten spor yapan birisin bu ikisi dengeler birbirini
Ayrıca gideceğin kişi psikiyatri psikolog görün bence
öğrenciyim, psikologlara bütçem yetmez, anca psikiyatr; ücretsiz olarak çapa pskiyatristleri diğerlerine nazaran daha iyi diyorlar oraya gitmeyi düşünüyorum, neden psikologa görün dediniz ki
benim bildigim kadarıyla metobolizmayı yavaşlatıyor ve hareketlerini azaltıyor ama hangi ilacı kullandigina bağlı hangisini kullaniyosun?
bende kullaniyorum benim ilacım iştahsızlık ve uykusuzluga yol aciyor
Lustral kilo yapmaz ki
Hafif bir ilaç yazdır öz güvenle ilgili bir problem yaratmıyo aksine daha az onemseyip takıntı yaptığından daha rahat bile oluyosun ama eğer kullanmama halin varsa hiç başlama bırakması sıkıntı oluyor hafif depresanlar kilo yapmaz aksine rahatlatir
Ben kullandığımda kiloda artış veya eksilme olmadı.
İnsanların sözleri yerine doktor ne diyorsa onu yapmalısın.
Antidepresan kullanma eğer aklın varsa. Ben yıllarca kullandım. 45 50 kiloyken 60 65i gördüm ve alınan kilolar kolay kolay verilmiyo
İlacın ismini yazar mısın lütfen ben aşırı derecede kilo almak istiyorum
Bende kullanıyorum benim kullandığım ilaç kilo sorunu yaşatmadı 8 aydır kullanıyorum psikoljim çok bozuktu düzeldi ve kilo sorunu yaşamadım :)
Paikolojimin bozulmasıyla içime kapanmıştım hapların sayesinde düzeldim allahıma şükür tavsiye ederim :)
ahahahahaha ilaçlar ;D concertadan nasıl ecstasy yapıcaanı gösterebilirm XDXDXD efexor + concerta = alice in wonderland XDXDXDXD
Hangileri onuda yazsaydın.
2 ayda 20 kilo almıştım ben
kişiden kişiye göre değişir ama ilacı bıraktıktan sonra etkisi büyük çoğunlukta geçiyor
Hormonları etkileme olasılığı düşük fakat ters tepemez diyemeyiz ve sürekli uyuşukluğun getirdiği durum sonucu kilo alabilirsiniz
İlaç tedavisindense terapi alacağını söyle, daha çok yardımı dokunur bence😌
yok ben 21 yaşındayım 3.5 senedir kullanıyorum öyle abartılacak kadar etkilemiyor ama bağımlılık yapıyor ben uyuyamıyorum mesela onlarsız
Bu ilaca bağlı sanırım ben 3 ay kullandım hiçbir şekilde kilo yapmadı ve çok hareket eden bir insan değilim.
Bunu doktora danışabilirsin.
Ailemde 2 kişi artı 1 arkadaşım kullandı obez derecesinde kilo aldı üçü de tecrübe ile sabittir kilo yaptığı kesin ayrıca kullanan herkesten aynı şeyi duydum zaten.
Yapar çünkü uyku ve halsizlik yapıyor. Günlük hareketini kısıyladığından kilo almanı sağlayacaktır.
Bence hiç kullanmaya başlama sonra yine aynı oluyor. Kendin problemlerini aşmayı ögren neyin sana iyi geldiğini keşfet o zaman düzeliyor
ben 12 kilo almıştım ama her ilaç herkeste aynı etkiyi yapmaz. Yakın arkadaşım aynı ilaçla 8 kilo verdi. İkimizde mental olarak sağlığımıza kavuştuk
Hiçbir işe yaramiyolar ama ilaç şirketleri çok iyi para kazansın diyosan al kullan
spor yaparsın akşamları birde çok yesende sebze türü şeyler yersin birşey olmaz
Bazilari yapiyor ama ilacin cok ise yarayacagini soyleyemem en fazla gevsersin
kilo şöle yapar... sürekli acıktırır bazıları... ve habire yersin öyle olur yani
Hiçte iletişim problemi olan biri gibi konuşmamışsın. Umarım düzelir
Çoğunluğu yapar
Kategorileri vardır
Az kilo yapan
Çok kilo yapan gibi
kimisi istah aciyor kimisi kesiyor ilaca ve kisiye bagli
arkadaşlar sağlıklı yaşamanın tekyolu gano exzel arayın yardıcı olayım
Yapsaydi ben alirdim ilk.
Psikolog nasıl ilaç tedavisi uyguluyor?
bazıları çok kilo yapar hepsi değil
Yapabilir. Görülmüş etkiler bunlar.
psikoloģa değil kütuphaneye git tedavi bilgide
Onların çok çeşidi var yan etkileri de değişiyor..
Antidepresan kilo aldırır doğru
Kiloyu bilmiyorum ama saç dökülmesi yapıyor.
Ben hic kilo alani duymadim gecmis olsun bu arada
Evet yapar
Hemde aşırı derecede
kilo alırsın hacı
Fazlasıyla
kilo yapar
prozac kilo aldırmaz
Yaparlar evet=/
yapar yapar
Evet.
Yapar
Kilo yapmaz