Nasıl daha lezzetli ve sağlıklı bir şekilde tüketebilirim?
Tavsiyeleriniz?
Tavsiyeleriniz?
Salatada ama bol limon ve Nar Ekşisi tavsiye ederim yani ben yiyemiyorum Tek başı ah fakirlik vah fakirlik😅
Avokado ancak yumuşadıktan sonra yenilebilir. Sert iken acıdır. Yumuşayan Avokado’nun kabuğu ince şekilde soyulur. (El veya bıçak ile)
1. Meyva uzunlamasına ortadan kesilir. Ortadaki iri çekirdek çıkarılır. Meyva ince ince cips gibi doğranır veya ezilir. Tuz, kırmızı veya karabiber ekilir. Limon sıkılır karıştırılır. Arzuya göre biraz taze veya kuru soğan kıyılarak ilave edilir. Maydanoz ve domates ilave edilebilir. Salata gibi yenir. (Not: yağ istemez.)
2. Soyulmuş ve ezilmiş avakado sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır. Limon ilave edilmez, böyle de yenilebilir.
3. Omlet yapılır. Peynir yerine avokado konur.
4. Mantar sote gibi sote yapılabilir.
5. Ezilmiş avokado bal ve ezilmiş cevizle karıştırılır. Bu takdirde tuz, limon, biber ilave edilmez.
1. Avokadoları soyduktan sonra kararmamaları için limonlu suda bekletin.
2. Saltalar için, avokadoları dilimlemek yerine bir kaşıkla oval parçalar çıkardıktan sonra üzerlerine limon sıkarak servis yapabilirsiniz.
3. Çabuk sos hazırlamak için, soyulmuş avokadoyu püre haline getirin. İçine 1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan, 1 limonun suyu, 4-5 damla acısso, tuz ve karabiber ekledikten sonra karıştırın. Havuç, salatalık ve kerevizle servis yapın.
4. Avokado tavuğa çok yakışır. Taze bir pidenin veya sandviçin içine haşlanmış tavuk, ince dilimlenmiş avokado, salata yaprakları, domates dilimleri ve taze soğan koyun. Arasına mayonez gezdirin.
Avakadonuzu yiyebilmeniz için öncelikle yumuşamasını (olgunlaşmasını) beklemiz gerekir. Sert bir avakadonun tadı acıdır, yenmez. 3 – 4 gün oda sıcaklığında bekletilen avakadonuz yumuşamaya ve rengi koyulaşmaya başlayacaktır.
Avokado Salatası Tarifi
Malzemeler:
Olgunlaşmış bir avakado, limon, tuz, sıvı yağ, sarımsak
Avakadonuzu ortadan ikiye kesin
Avokadonuzun içini kaşıkla bir tabağa çıkartın
Avokadonuzu çatalla ezin
İsteğinize göre üzerine tuz, limon, sarımsak, zeytin yağı ekleyip tekrar karıştırın
Avakado salatanızı avakado kabugunda şık bir şekilde servis edebilirsiniz.
Avokadoyu soyduktan sonra, önce diklemesine dörde bölelim ve ortasındaki
büyük çekirdeği alalım. Daha sonra, ince bir kayık tabağa orta büyüklükte doğrayalım. Üzerine bol zeytinyağı,
bol limon ve tuz ilave ederek tüketebiliriz. Özellikle sabah kahvaltılarında çok iyi gider.
Ayrıca küçük çocuklarımız için de bir önerim olacak. Avokadoyu ezip püre haline getirdikten sonra, içine bal
ve ceviz koyarak oluşturduğumuz atom bombasını her sabah kahvaltısında bir ekmeğe sürerek tüketebilirsin Afiyet Olsun...
<3 Thanks <3
Cevap
9Cevap
Sos olarak tüketiyorum. Palamut ya da cinekop la güzel gidiyor.
Tavukla da sevenler var ama benim tercihim balık sosu
Ikiye ayiyip cekirdegini aldiktan sonra corba ka$igiyla kabugunu meyvesinden ayiririm. Soyulmu$ olan meyve kismini da bir tabaga dilimleyerek ustune biraz tuz ya da soya sosu biraz limon ve sizma zeytin yagi doker yerim.
Avakado doğal yağ yakıcıdır. Lazar Angelov'un beslenme programında bile var günde bir tane falan yiyor. Acayip sağlıklı yağ içeriyor. Her şekilde yiyebilirsin...
Kanka ilk once al eline avokadoyu agiz hizana kaldir sonra agizina dogru gotur agzina at ceneni yukari asagi yaparak dislerinin yardimiyla ez ve en son bogazinla yut en kolayi boyle kanka
Tostunu yapıyorlar, salatası var
Ben tuz ve limon sikip yiyorum..
Yazdım yukarıda. @ladydrmelek instadan beni takip et ben yazıyorum anlatıyorum
avakado ne ki :) yeniliyor mu
hiç ymeedm merak ediyorm açıkcası
Avakado yemem
para vermedim hiç ona
Kiviyi tercih ederim
Tadı iğrenç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?