Elvese 5 onarım şampuanını ve kremini kullanıyorum ilk başlarda çok hoşuma gitti yumuşacık olması falan ama sonradan tutam tutam saçım dökülünce endişelendim. Saç kremini saç diplerinden itibaren sürüyorum ondan mı kaynaklanıyor acaba?Saç kremi saçı döker mi?
Saç kremi de şampuan gibi bakım rutinimizin en önemli aşamasını oluşturuyor. Her yıkamada mutlaka kullanıyoruz çünkü saçlarımızı besliyor, nemlendiriyor, yumuşacık yapıyor.
Saç kremi saç döker mi?
saç bakım kremi saç döker mi
Saç kreminin doğru kullanıldığında saçlara herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Durulanan saç kremi de durulanmayan saç kremi de diplere uygulandığında gözeneklerin nefes almasını engelleyebilir, saç dökülmesine yol açabilir. Bu nedenle saç kremlerinin diplere uygulanmaması gerekir. Saç kremi saçımı döküyor diyenlerdenseniz, muhtemelen yanlış uyguluyorsunuz ya da yanlış saç kremi seçimi yapmışsınız demektir :)
Ceviz büyüklüğü kadar avucunuza sıkıp, saçlarınızın ortalarından uçlarına doğru yedirmeniz yeterli olacaktır. Sonrasında bol su ile saçlarınızı durulayabilirsiniz. Saçlarınız yumuşacık olacak nem dengesi korunacaktır. Durulanmayan saç kremlerini de diplere değdirmeden, uçlara doğru uygulayabilirsiniz.
Elidor'un 1 Minute Süper Saç Kremlerini denemediyseniz mutlaka deneyin derim. Yıpranmış, aşırı işlem görmüş saçlara sahipseniz Anında Onarıcı Bakım, sönük ve cansız saçlara sahipseniz Güçlü ve Parlak Süper Saç Kremi kurtarıcınız olacaktır. Duşta ıslak saçlara diplere değdirmeden uygulanıyorlar, 1 dakika bekletme sonrasında iyice durulanıyorlar. Saçlar çok kısa süre içerisinde canlanıyor ve sağlığına kavuşuyor :)
Bende kullanmıştım. Hatta diplere sürmustum durulanmayan saç kremini. Ve durulamadan 4 beş 5 gün saçında durmuştum. bu şekilde iki ay kullanmıştım. daha sonra tokaya sihdiramadigim saçlarım 3/4u döküldü. Kel gibi hissediyorum ve daha 17 yaşındayım. psikiloji açısından iyi değilim. sacimda acilmalar var ne yapicami biliyorum.
Kafamı toplayıp dersk bile çalışamıyorum. Diktirlar desen tinlamiyirlar bile. size sorum sizce dökülen saçlar tekrar çıkar mı yoksa kremden dolayı saç kökleri ölmüş müdür. Lutfen cevap verir misiniz maddi açıdan iyi değilim. Taniduginiz veya bu konuda bilgili bir kişiye ya da kuaföre sorabilirsiniz. Ben artikinsan içine cikmak istemiyorum çünkü. Lutfen yardım edin.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Dökülen saç tabiki tekrar çıkar sadece saçını biraz dinlendir Çok sık yıkama bırak biraz kirli kalsın gerekirse 1 hafta yıkama Mümkün oldukça ılık (soğuğa yakın) yıka Düzleştirici vs. kullanma, yıkadıktan sonra fön çekme saç kendi nemini alsın Aktarlara sorarak saça iyi gelen yağları kullanabilirsin (çam tarebentin yağı ya da hint yağı gibi) En önemlisi stresten uzak durmak ve sürekli dökülüyor mu acaba diye saça ellememek çekmemek Ben bu soruyu 2,3 yıl önce sormuştum ve inanılmaz bir dökülme yaşadım ama bir süre sonra boşverdim umursamadım ve sonra dışarıdan aldığım tepki ile de saçımın normale döndüğünü fark ettim. Sıkma canını kökü sende sağlık olsun gerisi gelir :)
Bende Elseve kullaniyorum. Aksine benim saclarima çk iyi geldi. Sac dökülmesi bende cok azaldı. Ama kremini kullanmıyorum. Onun yerine Elseve saç yağı kullanıyorum 😄😄
Saç kremleri saçı gerçekten döküyorlar. Argan yağları ile yapılan bir sac bakım serumu var ismini hatırlayamıyorum su an. Eger saçların cok dokuluyorsa onu tavsiye ederim. Saçlarını yıkıyorsun duruluyorsun hatta hafif de kurutuyorsun sonra (gercekten 1-2 damla) o serumdan elıne surup diplerinden baslayarak sacına uyguluyorsun. Hem sacların sac kremı kullanmıs gıbı cabucak acılıyor hemde ısıl ısıl parlıyor. Tavsiye ederim...
onarım diye sattıkları hep kimyasal içerik psikolojik olarak ilkten iyi geldiğini düşünüyor insanlar ama bunu fark ediyorlar zamanla bu tür şeyler saça iyi gelmez ta tersine saçta incelme kopya yaratır düzenli kullanıldığında hiç bir ürün düzenli kullanılmaması gerekir 3 ay arayla değiştirilmeli saç tembelliğe alışır.
En İyi Cevaplar