Merhaba arkadaslar canım hep tatlı seyler yemek istiyo şu an bile istiyorum.Ama evde şu an yicek tatlı bişey yok neden böyle oluyorum neden bi insanın canı hep tatlı ister ?
Cevabın nedir?
İnsülinin fırlamasına neden olan, glisemik indeksi(kana karışma hızı) yüksek olan yiyecekler tüketmenin mutlak sonu ve kısır bir döngüsü..
Kana hemen karışıp, sahip olduğu enerjiyi anında veren yiyecekler yerine yavaş sindirilen ve enerjiyi uzun sürede vererek bizleri uzun süre tok tutan yiyecekler tüketmeliyiz.03 Yorumla
Soran+1 yılYani ?
- +1 yıl
Kepekli ürünler de dahil bütün yiyecekleri ortadan kaldırıp olabildiğince işlenmemiş gıdaları tüketmeliyiz. Örneğin: bulgur, bakliyat, yulaf, buğday. Tabi bunlar un haline getirilmeden, aşırı haşlanamdan sağlıklı yağlar ile hazırlanıp yenmeli. Sağlıklı yağlar: Tere yağı, zeytin yağı, hindistan cevizi yağı gibi.
Soran+1 yılAnladım.Haklısın tsk ederim..
En İyi Cevaplar
+1 yılşeker yeee şeker tozşekeri i dik kafaya :d
149 Yorumla
Soran+1 yılIyk okadarda değil :D
- +1 yıl
tatlı işte ya hiç yoktan iyidir suyun içine dök iç işte şerbet niyetine :D
Soran+1 yılÖf tamam tatlı felan istemiyom :D
- +1 yıl
hahahah tmam uyu hadi :d
Soran+1 yılBi küp şeker yiyeyim öyle :D
- +1 yıl
yaa yine geldin lafıma suya batır batır ye :D
Soran+1 yılYok ekmek arası yapıcam :D
- +1 yıl
vayyy canım çekti ha :D
Soran+1 yılGel tam ekmeğin arasına koyayım beygir gibi yiyelim :D
- +1 yıl
üstünede limon sıkalımmm ohhh :D
Soran+1 yılKetçap,Mayanozi Unutmussun Yoksa Yemem :D
- +1 yıl
yokki dolapta almamıssın :d ben ne ara o eve girdim ya :D
Soran+1 yılEkmek arası küp şeker yediğimize inanıyosun bu eve girdiğine inanmıyosun haklısın :D
- +1 yıl
:DD ne bilim belki sokakta yiyoruzdur , kaldırıma oturup bebeler gibi :d
Soran+1 yılHıhı tabi hatta ticarete dökülüp sokakta ekmek arası küp şeker felan satıyomuşuz :D
- +1 yıl
hahahaha sonra zabıtalar kovalıyo ben tabi hızlı koştuğum için sıyrılıyorum aradan arkamı dönüp bakıyorum ki yerde sürünüyosunnn dönsemmi dönmesemm derken...
Soran+1 yılHahaha Hızlı kostugum için sıyrılıyorum aradan görende Usain Bolt Sanıcak Artist :D
- +1 yıl
ne alaka bee gayet de hızlı koşarım :D göstereyim diyecem de keşke mümkün olsa :D
Soran+1 yılSonra ordan denize atlıyoruz ben çok hızlı yüzdüğüm için ilerlerken arkamı dönüp bi bakıyorum ki boğuluyosun dönsemmi dönmesem mi derken...
- +1 yıl
evet nası geldik buraya ben yüzme bilmiyorum cırpınıyorum cırpınıyorummm sonra sen geliyosun tabi ben baya su yutmuş oluyorum kenara çıkartıyosunuz beni derken ...
Soran+1 yılHayır kenara çıkartmıyorum seni nerden çıkardın geri döndüğümü ? orda bırakıp gidiyorum :D İstediğin şey olmucak malesef :D
- +1 yıl
hahahahah çoook kötüsün ya :D bişe istemedim ki ben sadece ölmek istemedim asdsagdsfhg :D
Soran+1 yılKim dedi sana arkamdan denize atla diye hakettin :D:D
- +1 yıl
yaaa sen denize atlıyoruz dedin ama benide iişin içine kattın napımmm suç sendee :DD
Soran+1 yılBeni yerde süründürürken iyiydi beni süründüreni ben öldürürüm böyle :DD
- +1 yıl
ama ben seni orda gelip kurtaracaktım sen konuyu değiştin bi an usain falannn :D
Soran+1 yılHemen Usain'i bahane etti yalancı arkana bakmadan kostun biliyom arkama baktım felan diyon ama yalan :D
- +1 yıl
valla kurtaracaktım beee :D bi kız yerde sürünürken benim kaçmam hiç yakışırmı hee :DD bak süürn şimdi nası kurtaracam :D
Soran+1 yılÖldün artık kurtarmassın bıraktım seni denizin ortasında ((Not:Çok Gaddarım)) :D
- +1 yıl
Belki beni hayata döndürebilirsin :DD
Soran+1 yılHayata dönmek istiyomusun gerçekten :D _?
- +1 yıl
evet napcan kötü bişey yapmada :DD
Soran+1 yılSana acıdım ve kıyıya çıkardım.Ölme diye kalp masajı yapıyorum bütün herkes etrafımızı sarmıs meraklı gözlerle bize bakıyo.Ben kalp masajının işe yaramayacağını anladım ve suni tenefüs yapıcam tam eğilirken erkek can kurtaran geliyo ve bırakın hanfendi bu bizim işimiz diyip dudagına yapısıp suni tenefüs yapıyor ve diriliyosun :D ...
- +1 yıl
oldumu bu şimdi oldumu haaaaa :D ne demek erkek geliyoo ne demekkkk. derkennnn ben o an uyanıyorum çocuğa bi yumruk kaçıyo gidiyo sonra tekrar bayılıyorum derkenn... :D
Soran+1 yılSonra bende seni tutup denize sokup boğuyorum orda bırakıp gidiyorum baskaları seni kurtarmaya çalısırken geri dönüp onları yumruklayıp ellemeyin bırakın diyorum ve gidiyorum :D
- +1 yıl
vayyy beee nerelere geetirdin olayı :D
Soran+1 yılDaha olay bitmedi cenaze var,Mevlid felan,Helvanı yicem :D:D
- +1 yıl
boğazında kalsın bari cenazemi yıka bee :DDD
Soran+1 yılÖlüden korkarım ben hortlar bogarsın beni felan :D
- +1 yıl
ben kötü biri değilimmm :DD boğsam şimditye kadar boğardım :d
Soran+1 yılHaha hemen kendini acındırma çabaları :D Uykum geldi yatıyorum ben :D Küp şeker başına neler açtı gördünmü öldün haberin yok :D
- +1 yıl
hahaha ama kötü değilim bee :D sen niye gizli sordun bu soruyu ya :D
Soran+1 yılBen her soruyu gizli sorarım :D şimdi her gizli kızada küp şeker kız senmisin felan deme tabi :D
- +1 yıl
bak bunu demen bile bişeyi cağırıştırdı bende amaaa dur bakalım :dDD aman gizli ol yerler falan :D
Soran+1 yılYerler tabi şimdi uyumassam bidaha bidaha sonsuza kadar uyucam çünkü uyksuzluktan ölücem hadi iyi geceler tozşeker :D
- +1 yıl
Aman git git sanada iyi geceler küpşeker: D
Soran+1 yılGittim :D
Soran+1 yılTozşeker :D
- +1 yıl
halen burdasın.Çd
+1 yılBende öyleyim canım. Şeker hastası olabileceğimden şüpheleniyorum o yüzden yarın bi kan tahlili yaptırcam.
12 Yorumla
Soran+1 yılAllah korusun.İnsallah öyle bişey çıkmaz sadece bizimki fazla tatlı sevgisidir canım :)
- +1 yıl
Umarım :) sağol:)
Kan sekerin dusmustur. meyve ye agzina bir kup seker at.
010 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle yaptım canım şimdi buldum dolaptan bisküvi yiyiyorum :)
Soran+1 yılBende de olmasın ondan :P
Soran+1 yılBayılma felan oluyor sanırım _?
Soran+1 yılEvet şimdi baktım yüzde,dudakta karıncalanma,halsizlik,baş dönmesi,baş ağrısı vs..Bunların hepsi bende var heleki halsizlik :S
Soran+1 yılEvet doktora gidicem tsk ederim tahlilden nefret etsemde mecbur :S
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
10Cevap
+1 yılErkekler için bir durum daha var ama o cinselliğe girecek onun için demiyorum.2.durum genede önceki yorumumdur.Bende zayıfım.Genelde alışkanlıkdır.Ama alışkanlık hastalığada getirebilir.Birde diş çürümesini artırır.Diyeceğim bu kadar. :)
17 Yorumla
Soran+1 yılErkekler için nedir bu sorun kuzenimde de var erkek o :))
- +1 yıl
Çok mast. yapınca yoğun kalori kaybedersin yada vücut çalışmasını yoğun yaparsa da kalori çok kaybeder.Böylece kalorisi yoğun şeylere şekerli yiyeceklere yönelir.Örneğin helva bal pekmez gibi.
Soran+1 yılHımm Anladım kızlar için neden gerçerli değil :) ? Yanlıs anlama sadece sordum :D
- +1 yıl
Kız olmadığım için bilemem. :D Ama spor kısmı geçerlidir herkez için.Doğal oalrak enerji kaybedersin sporda.En yoğun olana yönlenirsin.Budur yani.
Soran+1 yılHaklısın tsk ederim :))
- +1 yıl
Birşey değil gizli kullanıcı hanımefendi :P Şaka olarak dedim :D
Soran+1 yılSorun değil :D
+1 yılŞeker hastalığı habercisi olarak bilinsede iyi şekilde habercide olabilir.Kalori eksikliği sonucu senin en yoğun kalorili şeylere yoğunlaşma isteğindir bence.Şekerde çok kalori vardır.Çok yersen şişmanlatır ve diyabette edebilir.En iyisi sağlıkla ilgili yerlere bak bence.Yada İç Hastalıklarla ilgili doktorlara sor derim.Ne diyim.
11 Yorumla
Soran+1 yılObez,şişman değilim aksine zayıfım kilo alcaksam ne güzel :)
kalbin yiyeceklere yansımış olabilir :))
13 Yorumla
Soran+1 yılTsk ederim :D
sana gizliden ot içiriyor olmasınlar :D
05 Yorumla
Soran+1 yılHaha sanmıyorum :D
Soran+1 yılBen kesinlikle hayır demem :D Bişeye sıkılmadı canım ...
Soran+1 yılHaha işini biliyosun :D
+1 yılfazla yeme tavan yaparsn :)
00 YorumlaGeçmiş olsunn şekerin düşmüştür...
04 Yorumla
Soran+1 yılHep mi düşük bu şekerim :/
Soran+1 yılHaklısın Tsk ederim.
Bende de öyle oluyor :D
00 Yorumla
+1 yıltatlı iyidir.
048 Yorumla
Soran+1 yılEvet'te hep tatlı istemekte olmuyor...
- +1 yıl
nedenmiş o panpa? ben hergün 3-4 paket çikolata tüketirim.bi zararını gördüm mü ? -hayır.zararı olmadığına göre,o zaman hadi şekerin dibine vuralım
Soran+1 yılİlerde çıkar acısı :D
- +1 yıl
adrenalin iğnesi denen bişey vardır bilir misin soran kardeş ?
Soran+1 yılHayır O Nedir ?
- +1 yıl
pff.kim anlatcak şimdi :D ölü birine vurulduğunda canlandırma ihtimali vardır ama,normal kanlı canlı birne vurulduğunda direk öldürür.sonuç olarak çikolata zevkinin bedelinden kurtulmuş olursun.
Soran+1 yılŞimdi bana Adrenalin İğnesimi Vurul diyosun :D
- +1 yıl
denemekte fayda var.acısız mı olur öğrenmiş olurum hem ?
- +1 yıl
ektomorf vücut tipinde olmalısın..
Soran+1 yılÇok akıllısın sen..
- +1 yıl
kilo alamıyorsun değil mi :D aynı benim eskide olduğum gibi :D gerçi ben yağ bakımından değil kas bakımından almaya çalışıyordum ama neyse.az buçuk aynı yola çıkıyor işte
Soran+1 yılKilo alamıyorsam intiharamı teşebbüs etmem lazım :D
- +1 yıl
işin içinde çikolata varsa ?
Soran+1 yılBen şimdi şunu anlamadım adrenalin iğnesi vurulunca çikolata hastası felanmı oluyorum noluyorum :D ?
- +1 yıl
hayatının geri kalanında acı çekmek istemeyen hastası oluyorsun heralde panpa
Soran+1 yılBen hayatımdan,tatlı istegimden memnunum adrenalinde iğneside senin olsun ben almim panpa.
- +1 yıl
yok yaw o işin şakasıydı aslında :D o adrenalin iğnesi benim yakın bi arkadaşımın özel kozu olarak duruyor panpa :D benim olmasın yani :) ben gnde 2-3 paket kadar çikolata tüketen,ders çalışmamda faydası olsun diye havuç,ceviz,kahve yemekten / içmekten bıkmış,yine derslerinden dolayı günlerce uykusuz kalmış,canı ciğeri olan sproundan da mahrum kalmış bir öğrenciyim sadece .
Soran+1 yılBukadar açıklama yapmadan Kısaca öğrenciyim deseydin anlardım halini :D Ne güzel bende öyle 3-5 paket çikolata yiyiorum havuçta yerim gördüğün gibi burdayım uykusuzum :D ...
- +1 yıl
sınav stresi bitti ama uykusuzluk alışkanlığım bi türlü gitmedi :D oturuyorum işte öyle pc başında yarın okula gitmeyecem.yatıcam akşama kadar.sonraki gün takdir belgesini okuldan teslim almaya gidicem :D
Soran+1 yılHavayıda atıyo :D da sen kaça gidiyon :D ?
- +1 yıl
Soran+1 yılYalnız 18 olmayanları banlıyolar panpa yönetim görmesin yorumunu :D
- +1 yıl
yok yaw.endişelenme.cevaplarım bazen çok olgun gösterir beni.yaşıtlarım biraz fazla ergen.en soğuk espriye bile kahkaha atıyorlar.o yüzden 20 li yaşlardaki insanlarla daha iyi geniçiyorum :D doğal olarak ta sanal ortamdayım :D
- +1 yıl
yaşıtlarımla geçinemiyorum.fazla salaklar.ergenlik duygularına fazla kapılmış gerizekalılar :D oğlanla kız bilek güreşi yapıyor bi kenarda.kız erkeği yenmek için yüzü kızarırken,ergen erkek ise kızın eliyle kendini tatmin ediyor.harbi dünyaları çok dar.olaylara bakış açıları çok dar.hayata at gözlüğüyle bakıyorlar kısaca :D
Soran+1 yılAynı bende öyleyim sanal ortamda felan çok olgunumdur :D Bazen kendi yaptıgım espriden iğreniyorum ama karsıdaki gülmekten kitleniyo bende aglıyorum :D
- +1 yıl
sanal ortamın en sevdiğim yanı ise kimsenin seni tanımaması,tüm üyelerin iç dünyasının kesişme noktası olması.dışarda böyle değilim.fazla ciddi olduğumu söylüyorlar :D çok susuyormuşum.lan hıyarlar siz konuşuyonuzda bi b*k mu oluyor :D garip garip şeyler ya.inanır mısın dün bizim sınıftan iki sevgili evlenceklerini söyleyip hayal kuruyorlardı :D ahaha :D hala gülüyorum bee :D
Soran+1 yılHaha evet zaten sanal dünya ondan zevkli :D Bende dısarıda biraz utangaçımdır :D Bırak evlensinler yazıktır günahtır :D
- +1 yıl
ya işin komik tarafı ne biliyor musun ? erkeğin başka bi kızla,bu kızı tavlayıp sevgili olabilmeyi başarıp başaramaması konusunda marlboro suna iddasına girmiş olmaları :D
Soran+1 yılEvet olan kızlara oluyo garibim ama kızlarda çok salak :D
- +1 yıl
ergenliğin güzel tarafıda bu :D hep içimden kahkaha atıyorum.bana eğlence çıkartıyor bunlar :D bi iki tanesiyle konuştum braztemizlerdi işte,uyardım bunları.kendilerinin fazla akıllı olduklarını düşündüler hatta söylediler de.tam olarak söylemeselerde ima ettiler yani :D şimdi ne yapıyorlar ? her ders farklı bi erkekle aynı masada oturup derste sohbet ediyorlar gizli gizli :D
Soran+1 yılHaha zaten kızların bu akıllı görünüpte salak olmalarına bitiyorum ya :D Akıllıysan belli etmicen işin anafikiri bu :D acaba bu kızlardamı böyle yapıyo :D ?
- +1 yıl
yok yaw.öyle yapsalardı zamanında benimle kavga etmeye çalışmazlardı.intihar ettiklerinden haberleri olmadığından bu kadar rahat olabiliyorlar bence :D erkekler bile karşıma çıkamazken :D baya komik bi görüntü oluşturur :) bu arada kızlara el kaldırmam.yanlış anlaşılmasın.ilköğretim zamanımda bi kaç kez kaldırmışlığım oldu onları anlatıyorum :D hem haksız yere de dövüşmedim.sınıfta erkek sayısı toplam sınıf nüfusunun 4 te 1 ini oluşturduğundan sınıfta kızların lafı geçerdi hep :D
- +1 yıl
ben sadece diğer eziklerin aksine boyun eğmedim bu adaletsizliğe :D isyan ettim ve karşımda 30 tane kız buldum.sonuç pek hoş değildi.tabii bu benim için geçerli değil :D ben çok eğlenmiştim :D
Soran+1 yılHahaha :D Hertarafını cimcikleyip,cırmaklamışlardır :D Seninde düştüğün sınıf sınıf değil mübarek kadınlar koğuşu o ne öyle üzerlerini arasan silah,tesbih felan çıkar :D
- +1 yıl
yok ya :D illa ki kötü tarafından bakmamak gerekir.iyi tarafından bakarsak kişi başına üç buçuk kız düşüyordu :D o kavga yı bana hatırlatıp durma.çok çetin bir gündü.benim junior a çok kötü acılar tattırdılar.ama yıkılmadı,halen yaralı bereli de olsa,tek gözüyle halen dimdik ayakta :D
Soran+1 yılKızların niyeti kötüymüş işleri senle değilmiş demekki :D bide 3,5 kız diyosun buçuklu olan nasıl bişey çok merak ettim :D
- +1 yıl
bende anlamış değilim :D hesap makinesine sormak lazım :D
Soran+1 yılDemekki yarısınıda kendisine ayırdı :D Neyse ben kaçar uykusuzluktan bayılcam iyi geceler :D
- +1 yıl
:D teşekkürler o zaman sanada :D
- +1 yıl
içimden : bu saatte de yatma mı olurmuş canım
Soran+1 yılteşekkürler :D
Soran+1 yıliçimden : demekki oluyomuş.
- +1 yıl
içimden : ne zamandır başkalarını zihinleriyle iletişim sağlayabiliyorum acaba ?
Soran+1 yıliçimden : Telekinezim çok gelişmiş medyum mu olsam napsam...
- +1 yıl
ben daha fazla dayanamiicam panpa tele bilmem olayına.acemiyim fazla dayanamıyorum :) ee sen kaç yaşındasın bakalım ? varmı 30-40 filan ?
Soran+1 yılMantığım : Şuanda uykusuzluktan çökmüş durumdayım bu kız beni allak bullak etti yasıda sanırım 18.
- +1 yıl
o kadar da küçük müydün yhaw :D vay be,demek ki benimle az buçuk anlaşabilen 20 yaşından küçüklerde oluyormuş :D hmm.ben mi ağır tempodan alıyorum yoksa türk kızları 17 sinden sonra hızla toparlanıyorlar mı ? garip.araştırılması gerek
- +1 yıl
doğru ya sen yatıcaktın dimi.hadi uyu bakalım sen.yatmadan önce bir bardak süt içmeyi de unutma.
+1 yılBenim de çok çekiyor
00 Yorumlahakkı geliyooooo :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılreglsin çünkü
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır sorunun Regl olmadıgına eminim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım