Arkadaşlar daha önce ön dişlerinize kaplama porselen yaptırdınız mı? Kaplama diş yaptırırken acıyor mu? yaptırdıktan sonra nasıl oluyor? normal dişin yerini tutuyor mu?
Cevabın nedir?
Uyuşturduktan sonra kaplama yapılacak dişleri sivriltirken acımıyor. Porselen iyidir, doğal dişe en yakın özellikte olan diştir. Dişlerinle fındık, ceviz falan kırmayacaksan normal dişin yerini tutar. ;)
Asıl önemlisi yaptırdıktan sonra. Yaptırdıktan sonra önerim hemen çiğnemeli yemeklere yönelme, ekmek, hamur işi falan yeme, çorba gibi sulu yemeklerle yetin 1 gün. Doktor 2 saat der ama inanma, dişin içindeki tutkal malzemesinin tam anlamıyla sertleşmesi 1 günü buluyor. Ayrıca yaptırdıktan sonra 6 ay ya da senede 1 kez kontrol ettir, çünkü alttan hava ya da sızıntı alabilir ve içindeki diş çürümeye başlar. (Eğer porselen kaplamanın içindeki diş ağrımaya başlarsa içeriye sızıntı alıyor demek kesinlikle.)60 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bir kaza sonucunda iki azı dişlerimin arasındaki 4 dişimi porselen yaptırdım.Normal diş gibi sorun yok.Bakımı kolay.
Yaptırırkende kendi işlerimi keserek alt dişlere yapıştırdı doktorum.
Normalden farkı yok.
Dişlerin sorunlu ise tavsiye ederim porseleni.12 Yorumla
Ben dişlerimi yaptırmaya başladım ( porselen kaplama) bugün dişlerim kesildi ve geçici diş için kalıp alındı hiç zorlamıyor geniş kaşık gibi bişey içine hamur koyuyorlar ve bastırıyorsun 1 2 dak duruyor. Sesler biraz ürkütücü sadece keserken 9 dişimi yaptırıyorm yarısını bugün yaptk yarn diğer yarısı kesilicek. şu an geçti uyuşuklugu agrım vardı biraz agrı kesici içtim ve şuanda geçti. Korkucak bişey yok doktorunuza güvenin yeterli :)
01 Yorumla
- +1 yıl
Arkadaşlar benimde ön dişime kaplama yapmaları lahazım aslında ön dişimin ortası çürüdü ama doktor kaplama olması lahazım dedi açıyomuu yaparken ve neler yapıyorlar
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
7Cevap
Diş dokturu dişini uyusturur muayenehanede.Kaplama yapılacak dişler doktor tarafından sivriltilir.Sivritme işlemi sırasındaki acıya dayanmak biraz zordur .Bir kac gün sonra alınan ölçüde porselen dişler yapıskankarla doktor tarafından yerine takılır sabitlenir kendi dişini aratmaz dahada güzel olur merak etme.Porselen dişe cok fazla basınc uygulanması uygun olmaz.
30 Yorumlaben yaptırdım..her zaman git gel sıkıntı olmasın diye en son gittiğimde 12 dişi birden kesti...garibim doktor "5 dakika dinlenebilirmiyim"demişti...uyuşturduğu için ben bişey hissetmiyordum...sonra akşamına geçiciler geldi...1 hafta sonra asıl dişler geldi...törpüle parlat dak derken şimdi çok rahatım...insanın gülüşü değişiyor ki ben bu yaşıma kadar sarı dişlerle gezmiştim...tavsiye olunur ama sert şeyler kesinlikle yeme kırma...
12 Yorumla- +1 yıl
doktorunuz diş kesimi için extra bir ücret aldı mı, diş kesiminide kaplama dişler için söylediği fiyata mı dahil etti... teşekkürler...
- Yeni +1 yıl
@burcuuu123 Evet ek ücret alınıyor yani ben vermiştim :)
ben yaptırdım. acımıyor, iğne ile uyuşturuyor, sonra çürük yeri oyup çıkarıyor, gerekirse dişin içerisindeki sinirleri çıkarıyor, sonra dolgu yapıyor. bir gün sonra da kaplamayı takıyor. normal diş gibi oluyor. dişin renginde takıyorlar.
10 Yorumlaşuanda iki tane var ama alt dişlerimde önlerde değil ayrıca iğne vurdutan sonra hiç acımıyor ve çokta sağlam oluyor.
10 Yorumla- +1 yıl
Ben diş sağlığı &estetiği hakkında koçluk ve ücretsiz danışmanlık yapıyorum. Mesaj göndemeniz yeterli. Saygılarımla.
01 Yorumla- Yeni +1 yıl
13 yaşındayım sadece ön 2 diş aralık ne yapılabilir? Dis teli istemiyorum bide fiyatı ortalama ne kadardır
Anam yaptırdı. Kalıp alırken zor oluyormuş. Gerisi kolaymış. Öyle dedi anacığım :D
31 Yorumlaİyice araştırılması gereken bir konu 12 diş üst çenemi 5500 tl yaptırıyorum. şu an geçiçi dişlerim var 1 veya 2 hafta içinde porselen dişlerim takılacak agrılarım var doktorum normal diyor tavsiyem iyice araştırın öyle yaptırın derim
01 Yorumla- Yeni +1 yıl
merhaba disleriniz nasil oldu nerede yaptirdiniz memnunmusunuz bnimde kesilce üst cene 12 tane porselen bide metal desteklimi
arkadaşım yaptırdı çok acımıyormuş ve uzun yıllar kullanabiliyormuşsun,sadece kalıp alırken biraz zorlanırsın.
00 Yorumla- +1 yıl
mecbur değilsen yaptırma...
010 Yorumla- +1 yıl
yaptır tamam madem...:) kötü birşey değil..hissetmiyorsun zaten kendi dişin gibi oluyor :))
ay korkuttum kızı..valla yok birşey..sadece bazen sırf daha güzel olsun diye sağlam dişleri olmasna rağmen yaptıryorlar ondan dedim:D - +1 yıl
acımıyor yahu niye acısın..dikiş bile atıldı bana..hissetmedim bile..ortaçağda mıyız bir sürü uyuşturucu var artık pıss pıss sıkıyorlar tamam
- +1 yıl
imkanın varsa özel..yoksa araştırarak ve tavsiyeyle devlet
- +1 yıl
Geçmiş olsun..dur bakalım daha ne diyecekler? belki buradan bile tavsiye alırsın..ben çok önce özelde yaptırmıştım...zengindik o zaman..
şimdi sigaraya paramız yetmiyor:D - +1 yıl
:))) sanırım:P
- +1 yıl
yaptırdınmı nasıl dogal oldumu?
00 Yorumla - +1 yıl
Porselen dişlerle yemek yemek kol
01 Yorumla- +1 yıl
Porselen dişlerle yemek yemek kolay oluyormu?
acımaz korkma..
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Sağlık & Diyet > Sorular > Ön dişlere kaplama porselen yaptırmak acı veriyor mu? Kaplama diş normal dişin yerini tutuyor mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar