Kendimi kilo verme konusuna çok taktım ki vermemde lazım ve yaklaşık 1 yıl önce kusmaya başladım başta haftada bir kere falan kusuyordum yediklerimi şimdiyse her öğün kusuyorum ve 10 kilo verdim fakat şöyle bir sorun varki bayılmalarım ve aşırı üşümelerim ve kısa sürede olan fazla kilo kaybımdan dolayı doktora gidicem ve büyük ihtimalle kan testi yaptıracak peki kan testinde kustuğum anlaşılırmı bu yaptıklarımı anlarlarmı kan testi ya da doktorun muayenesi kustuğumu anlamalarını sağlarmı?
Cevabın nedir?
Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı. Olur. Ağzınada bakarlar. Ve kusmuktaki maddeler ağızda kalır, dişler sararır falan . Mideye bakarlar, öz sıvısı azalmış, kaliteleşmiş derler. Muhtemelen seni piskoloğa götürcekler. ya da (bu daha kötüsü): Sen alışkanlık edincen gine kusacan, senin karnından seruma bağlayacaklar orda beslenecen yeterli kiloya ulaşana kadar. Şaka değil ciddi !!!
14 Yorumla
Soran+1 yılZorla yapamazlar ama dimi yani o tedavileri kilo almalı sağlar sonuçta buna izin vermezsem yapamazlar anlasalar bile dimi
Soran+1 yılAma anlamazlarsa bişey olmaz hem inkar etsem falan belki işe yarar bana inanırlar ölsemde tedavi olmam 40 kilo olucam ve öyle kalıcam başka yolu yok
En İyi Cevaplar
Anlaşılır
Kusma hipokloremik hipkalemik metabolik aşkaloz yapar
Kan gazı ve elktrolit tahlilerinden anlaşılır
Böbreklerde sıkıntı var zannederler ama üre ve creatin değerlerin nırmak çıkacağı için doktor sana ilk olarak neden kusuyorsun der
Yani bana gelseydi böyle bir hasta ben sorardım ve anlardım bu durumu05 Yorumla
Soran+1 yıl1 yıldır kusuyorum hiç biri başıma gelmedi en fazla komaya girdim ama anlaşılmaması lazım anlaşılmaması için bişey yapabilirmiyim
- +1 yıl
Bir yıldır birşey olmadı ise olmayacak demek değil
Zayıflamak için ölümü göze almışsan psikiyatriye de görünmelisin
Bakın bir hekim olarak size tavsiyem bile bile ölüme gidiyorsunuz yapmayın
Hiçbir fiziksel özellik yaşamdan kıymetli değil
Hasta olup tahlil yapılırsa anlaşılır başka anlaşılmaz
Soran+1 yılÖlümcül olduğuna inanmıyorum kusmak nasıl öldürebilir ki hem bazen yediklerimi kusmuyorum bayılmamak için
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır sen kusuyorum demezsen anlamazlar ama bu yaptığın yanlış kusma midende sorun çıkabilir arkadaşımın arkadaşıda senin gibiymiş kız sürekli bayılıyormuş gözü kararıyormuş serum yemiş en sonunda böbreklerin de ve midesinde sorun çıkmış kız kaç ay oldu hala atlatamamış böbrekleri ciddi zarar görmüş midede tahriş olmuş
00 Yorumla
+1 yılArkadaşımda aynen her öğünden sonra kusuyordu. Zayıfladı ama arkasından gelen sorunlar yüzünden bin pişman. Sana tavsiyem devam etme. Doktor anlamaz da zaten
12 Yorumla
Soran+1 yılDoktor anlamazsa sorun yok kan testinde falan anlaşılmazsa iyi yoksa ben böyle çok mutluyum
- +1 yıl
Sen bilirsin
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
13Cevap
hayatinda çok sikintili zamanlar geciriyor gibisin ve zayif olmayi herseyin ustunde tutuyorsun insanlarin sana takindigi tavir veya tutumdan dolayi olabilir istersen derdini bana soyliyebilirsin eger cevap vermessen öldugunu dusunucem
00 Yorumla- Sağlık konusunda 636 cevap paylaştı.
+1 yılkustuğunun anlaşılacağını sanmıyorum sen söylemedikçe ancak bu yaptığının sağlığına çok ama çok zararlı olduğunu biliyorsun di mi?
07 Yorumla
Soran+1 yıl1 yıl oldu pek bir zararını görmedim
- +1 yıl
bayılma? aşırı üşüme? bunlar sorun değil tabi...
Soran+1 yılEn fazla komaya girdim başka bir sorun olmadı
- +1 yıl
daha ne kadar ileri bir rahatsızlık çıkmasını bekleyeceksin çok merak ediyorum. Allah yardımcın olsun, akıl fikir versin başka da bişi demiyorum...
Soran+1 yıl40 kilo olunca bırakırım ya da bırakmam o zaman kilo alırım ama kusmayı azaltabilirim
- +1 yıl
40? o. O
Soran+1 yılEvet 40
+1 yılBu bir hastalık yalnız , ağır psikolojin bozulmuş. birine görün bence iyi değilsin
24 Yorumla
Soran+1 yılKilo veriyorum gayet iyiyim
- +1 yıl
Kilo verdiğin için kendini iyi hissediyorsun. bu hastalığında adı var araştırırsan öğrenirsin. kilo vermek için bunları yapma bence sonu kötü olur
Soran+1 yılHastalığı biliyorum 1 yıldırda kusuyorum pek bir sorun olmadı
- +1 yıl
Iyi devam et
+1 yılBulimiya diye hastalık var duydun mu veya Güneşi Beklerken de melis varsı oda senin gibiydi bir bak veya oku kendini tehlikeye atma
07 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum ama ben 40 kilo olunca kusmayı azaltıcam zaten bişey olmaz bana
- +1 yıl
Ya bak ben 40 kiloyum 160 boyum ve cidden ben kilo almak için çabalıyorum diyete gir spor yap sağlıklı yollarla dene
Soran+1 yılSenin yerinde olmak çok isterdim
- +1 yıl
Hiç istwme tamam bazen avantaj ama bende bikaç kilonalmak için neler vermezdim 4 yılda 1 kilo alınca insan kilo almak istiyo bence 40 dan vazgeç
Soran+1 yılKendime söz verdim 40 olmadan vaz geçmek yok
- +1 yıl
O zaman hadi bakalım inşallah olursun pişman olmazsın sağlıklı olur umarım senin için
Soran+1 yılÇok saolll
neden yapıyosun peki kilo uğruna sağlığını bozuyosun sağlıklı beslen ama düzenli yürüme ve sporlada düzenli kilo verebilirsin...
05 Yorumla
Soran+1 yılGünde 2 saat yürüyüp 200 den fazla mekik çekiyorum squat falanda yapıyorum ama yeterli değil
Soran+1 yılBoyum 163 kilomda 47 ama 40 olmam lazım ve spor yeterli değil aç kalırsamda insanlar bir şeyler olduğunu anlar bende az yiyip kusuyorum
Soran+1 yıl40 olunca daha iyi olcak
Hayır sadece en son ne zaman yemek yedin der veya yediklerine dikkat et der bence
05 Yorumla
Soran+1 yılDaha önce komaya girdim açlıktan yine aynı doktor anlama olasılığı yoktur dimi yinede
Soran+1 yılDiyetle aylarca vermediğin kiloyu kusarak bir iki günde vermek daha mantıklı
Soran+1 yılBence mantıklı
+1 yılNasıl kustun ya, ben bir saat deneyip kusamamıştım..
016 Yorumla
Soran+1 yılİlk zor oluyo ama alışınca çok güzel emen kusuyosun rahatlıyosun
- +1 yıl
Nasıl yaptın onu? Ben öğürsem de hiç kusamadım yahu. Aah ah. Bu arada, doktora kendin söyle kusuyorum diye. İleri giderse bu iş, ölümle sonuçlanır.
Soran+1 yılYa bende ilk kusamadım sonra bir şekilde oldu doktora söylersem tedavi olmak zorunda kalırım ve kilo alırım olmaz
- +1 yıl
Şunun yolunu bana da ver Allah aşkına. Ben mi beceremiyorum bir tek bunu? İsteyerek blumia olamayan tek insan benim. :D
Soran+1 yılAhahah ya çok kolay işaret ve orta parmağını boğazına kadar sokucaksın dilin oraya baskı yapıcaksın ilk başta sadece öğürüyosun ama sonra mide kasılıyo ve kusuyosun
- +1 yıl
Onu denemiştim ama yapamayınca bıraktım ya.. :/ Ayrıca bir tanem, anoreksiya olmaya başlıyorsun, 163'e ideal kilo 50-53'tür. Haydi çok zayıflığı sev, 48 ol. Ama 40 çok canım benim, kusmayı bırakıp spora odaklan, vücudun mankenlere taş çıkarır cinsten olur. Sahiden.
Soran+1 yılSpor yapıyorum 2 saat koşuyorum en az 200 mekik çekiyorum squat ve daha bir çok şey yapıyorum ama dahada hızlı kilo vrrmek için kusuyorum yedikten sonra
- +1 yıl
Nasıl bu denli kararlı olabiliyorsun?
Soran+1 yılTek amacım kilo vermek geri kalan hiç bişey umrumda değil imrenerek baktığım o mankenler gibi olmak istiyorum
- +1 yıl
Ben de şu an senin bu kararlılığına imreniyorum. Ancak inan bana, 48 kilo olman gerekenin en iyisi. Adriana Lima, Miranda Kerr'in boyu uzun. Manken görünüşü için 175 ve üstü boyun son iki hanesinin 20 kilo aşağısı, 175 ve altı ise 15 kilo altı olmalıdır. 40 olursan iki kürdan gibi gözükür bacakların, o imrendiğin mankenler gibi diz üstü çizmeleri giyemezsin, elbiseler garip görünür, jean, skinny pantolonları unutman gerekir çünkü hep bol durur. Bir tanıdığım 175 boyunda, 48 kilo. Göğüs yok, dümdüz, bacak, kalça yok. Her gün ağlıyor, herkes erkek gibi durduğunu söylüyor ona. Skinny pantolonun içine bol eşofman altı giyiyor, içini doldurabilmek için. Yine de bol duruyor, çirkin gözüküyor. Adriana Lima ile, Miranda Kerr ile, Candice Swanepoel ile alakası yok, mayo giyse dahi sadece kemik çıkıyor ortaya, o dahi bol geliyor, bilirsin mayolar sarar aslına bedeni.
Soran+1 yılKemiklerimin gözükmesinide seviyorum ben zayıfladığımı hissediyorum insanların beni görünce aaa ne kadarda zayıflamış demesini istiyorum
- +1 yıl
Çok ciddiyim canım benim, seni 40 kilo olarak görürlerse, acıyarak bakacaklar...
Soran+1 yılAma 40 okunca mulu olcam manken gibi olcam
- +1 yıl
Sana yemin edebilirim ki, 48'ken ve günde 200 mekik-100 squats çektikçe Barbara Palvin'den, Adriana'dan farksız olacak fiziğin. Herkes imrenecek. Kıskanacaklar ve sendeki değişimi kesin olarak fark edecekler.
Soran+1 yılOnuda yapıyorum ama kusmakta rahatlatıyo onu bırakmam
- +1 yıl
Ben küçüklükten beri istediğim zaman kusan birisiyim ama bazen midem boş kalınca zorlanıyorum parmağımı boğazıma sokuyorum öylede olmazsa baska bisey dene bazen midemi bastırıyorum yukarı doğru ve eğiliyorum direkt kusuyorum zaten rahatlıyor insan
+1 yılAnlaşılır mi bilmem ama yapma anoreksiya ya yakalanirsin beslenmene dikkat et yeter kilo vermek istersen kilo verirsin almak istersen kilo alırsın.
03 Yorumla
Soran+1 yılKusmak herşeyi kolaylaştırıyp ve insanı rahatlatıyo
- +1 yıl
Ama senin yaptığın çok sakıncalı bitanem. Emin ol düzenli bir program hazirlasan daha sağlıklı bir şekilde kilo verirsin.
Soran+1 yılBu şekilde herşey daha hızlı oluyo 5 günde 7 kilo vermiştim diyetle sporla bu kadar çabuk verilmiyo hem sporumuda yapıyorum
+1 yılVarya bu nasıl bir kafadır kusarak kilo nedir ya sağlığınızla oyun oynuyorsunuz bunu yapacağına tak kulaklığını günde 45 dakika koş tamam
06 Yorumla
Soran+1 yılGünde 2 saat koşup 200 mekik falanda çekiyorum
- +1 yıl
Kusmak niye peki? amaç ne yani hiç gördünmü televizyonda hergün kusun kilo verin diye yaptığın çok saçma ama sen bilirsin senin hayatın senin vücudun
Soran+1 yılSağlıksız denildiği için yapılmıyo ama diyetle verilemeyen onca kiloyu bu şekilde çok rahat verebiliyosun
- +1 yıl
Amacın sağlığını tehlikeye atarak kilo vermekse istediğini yapmakla özürsün dostum ben birşey diyemem ama yaptığın çok gereksiz bir şey
- +1 yıl
işte o kiloları ya verdiğin gibi alacaksın ya da hastalıktan yatacaksın bir süre sonra...
Soran+1 yılBen mutluyum tek istediğim anlaşılmaması ve 40 kiloya düşene kadar böyle devam etmek
+1 yıl165 40 kilo? çıldırmış olmalısın sende anoreksiya var git tedavi ol sdaha fazla saçmalamadan...
00 Yorumla- Sağlık konusunda 15,4b cevap paylaştı.
+1 yılBoy ve kilon nedir? Kusmaya başlamadan önceki kilon ama.
031 Yorumla
Soran+1 yılBoyum 163-165 arası kilomda 58 di şu an da 47-48 arası ama 40 olcam
- +1 yıl
Bence acilen psikiyatri uzmanıyla görüş derim. Zaten normalmişsin zayıflamak isteğin sağlığını bozar.
Soran+1 yılNormal değildim halada değilim 40 olmadan durmam olmaz hem ben ne yaptığımı farkındayım psikiyatrilik bir durum yok
- +1 yıl
sonuçta yapılan tahlilerde ne eksiklikler çıkacak
Soran+1 yılEksik çıkarmı anlaşılırmı çok başka bir hastalık sanarlar grip falan belki anlamazlar
- +1 yıl
besinlerden gerekli şeyleri alam gerekli. Kusarsan hastalanırsın. hemen bırak bu işi derim.
Soran+1 yılAma zayıflıyorum o zaman kilo alırım
- +1 yıl
Dengeli beslenirsen kilo almazsın hem böyle sağlığın bozulur. Ben anlarım bu işlerden.
Soran+1 yılAma bu şekilde kilo vermek daha hızlı
- +1 yıl
sağlıksız öyle saçların filan dökülür. halsiz kalırsın.
Soran+1 yılSaçlarım o yüzden mi dökülüyo aaa neden dökülüyo diye düşünüyodum bende
- +1 yıl
hemen bırak kusmayı. 3 öğün dengeli beslenip spor yaparsan çok sağlıklı biri olursunç
Soran+1 yılÖnce bir 40 kilo olıyım ondan sonra düşünürüm bunları
- +1 yıl
acayip eksiklikler vardır zaten şu an sen de zaten 6 ayda zor düzelir.
Soran+1 yılDüzelmesini istemiyorum sağlıksız olsamda zayıf olmak istiyorum
- +1 yıl
zaten kilolu değilsin ki?
Soran+1 yılDeğilimm
- +1 yıl
sorun ne o zaman zayıflaman belli bir yerden sonra durmıuyor 30 kiloya inersin.
Soran+1 yılİnsbilirmiyim gerçekten insem çok güzel olur 30 kilo süper
- +1 yıl
sade kemik kalırsın.
Soran+1 yılÖyle olmak istiyorum insanlar beni gördüğünde aaa ne kadar zayof demesini istiyorum kemiklerimi görmek istiyorum zayıf olduğumu hissetmeliyim
- +1 yıl
onun için psikiyatriye gitmen gerekli zaten.
Soran+1 yılBence gerek yok
- +1 yıl
var takıntı olmuş sen de.
Soran+1 yılKötü bişeymi ki bu
- +1 yıl
evet gereksiz birşeyi doğru gibi düşünüyorsun. gittiğin doktora anlat durumunu. o sana ne yapacağını söyler.
Soran+1 yılOlmaz anlatırsam ailem öğrenir zorla kilo aldırtırlar olmazz
- +1 yıl
bayılma ve üşüme eksikliklerden kaynaklanıyor zaten. ayağını denk al bence. hastaneye kaldırırlar yakında.
Soran+1 yılAma kustuğum anlaşılcak kadar zayıf değilim daha
- +1 yıl
gayet iyisin şu an. ben çıkıcam şimdi. dinle beni sen normal yersen zaten kilo almazsın.
Soran+1 yılKaybedicek hiç bişeyim yok tek istediğim zayıflamak tek amacım o ölmeyide göze alıyorum benim hiç bişeyim yok zayıflamaktan başka ne arkadaşım ne ailem hiç bişeyim yok
+1 yılAl işte tüm iştahım gitti :I
sağlıklı yoldan versene şu kiloları01 Yorumla
Soran+1 yılBöyle daha kolay daha güzel daha rahatlatıcı
+1 yılkorelilerde kusuyorr ama sen her öğün diye abartmışsın arada yediklerini sindirsin mide izin ver...
00 Yorumlaİlerde Bulumia nervosa (kusma hastalıgı) olmazsın inşallah
04 Yorumla
Soran+1 yıl1 yıldır kusuyorum bana bişey olmaz kansızlık komaya girmem bayılmam mide sorunlarını falan saymazsak tabi
Soran+1 yılSadece kilo vermek istiyorum
+1 yılKan testinden filan degil belki ama doktor bunu normal olarak bile anlayabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKusmaya devam patladığı yerde ölünce görürsün demeyeceğim aile yazık spor yapacak kadar azminiz yok zayıf insansınız..
00 Yorumla
+1 yılBnde şu an 161 boyum var ve 58 kiloyum bacaklarım çok kalın ne yaptıysam olmadı 5 gündür kusmaya başladım da hepsini çıkardıni nasl anladın söylermsin
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnlaşılır kesinlikle. Hangi akla hizmet kusarak zayıfladın sen.
00 Yorumla
+1 yılTabii anlaşılır illaki
01 Yorumla
Soran+1 yılEminmisin anlaşılmaması için bişey yapamazmıyım
+1 yılUmarım bu hatandan bir an evvel kurtulursun
02 Yorumla
Soran+1 yılYaptığımla mutluyum devam da edicem sadece anlaşılmaması lazım
- +1 yıl
çok uzun sürmez haberlere kadar çıkarsın bu gidişle, bu zihniyetle...
+1 yılVerem olursun yetersiz beslenmekten
00 Yorumlaçok dilkkat çekmessen anlamazlar ;)
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt