Arkadaşlar nefes almakta güçlük çekiyorum kalbimin atma sesini duyuyorum sürekli uyuyamıyorum ne olabilir sizce panik atak belirtileri diyor panik ataksa o ne tam olarak geçer mi? Uyumaya çalışırken kendi kalp atışını duymak normal mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- 8 ay
İnsan baş başa kalınca kendini dinliyor. Normalde hep olan sesleri bile daha güçlü duyuyor. Kalp atışını duymak da bunlardan biri. Ama bu durumu ihmal etmemek gerek. Uyumaya çalışırken kendi kalp atışını duymak ciddi bir şey olabilir.
Aritmi yani kalp çarpıntısı denilen rahatsızlık kalpte bir ritim bozukluğunun habercisi olabilir. Birçok nedene bağlı olabilen bu rahatsızlık için mutlaka bir hekimle görüşmek şart. İhmal etmeden bir kardiyoloji uzmanına görünsen iyi edersin.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Merhaba kardeşim ben psikolog okuyorum senin hastalığın ya Panik Atak ya da diğer psikolojik hastalıklar olabilir panik atak belirtileri normal olarak küçük yaşta başlar ve 23 25 yaşında ki adam bunları atlatabilir benim gibi yani burda pek bilgisi olan yok kalp doktoruna git birşeyin çıkmazsa 1 takım testler yaptır psikoloji olarak direk psikoloğa veya psikiyatri panik atağım var deme sıkıntını anlat çünkü onlar başka birşey de diyebilirler ama mesela elini hareket ettir bakalım o sesi tekrar duyabilir misin hayır duyamazsın çünkü beynin eline koluna odaklanıp kalbe değil buna diyor dostum kendine dikkat et İnternet de yazan herşey doğru değildir ama kesinlikle eğer belirtiler varsa panik atak veya başka birşeysindir korkmamaya çalış sporla ilgilen kafanı sevgilin varsa annen varsa ona ver en büyük çözüm sarılmak sevgi ve toplumdur bana göre ben mesela kalbimi görebiliyorum ama hiçbir doktor benim kalbimi gözle görünmez bak işte kanıtı bu kalbine odaklanıyorsun istemsizce hereket et bak uyu demiyorum uyuma gerçekten uyuma çık geceleri gez dişarda temiz hava da iyi gelir arkadaşların varsa onla çık yalnız kalmamaya çalış ondan dişarı çık diyoruz yalnız kalma yeterli. Yinede sağlığına dikkat et bir kalp doktoruna danış koşma testini zaten korkudan yapamazsın teşekkürler.
20 Yorumla
- +1 yıl
panik atak öyle olmaz.2 yıldır panik atak hastasıyım.nefesle falan alakası olan bişey değil.panik atağın gelince iki göğüs kafesının ortasında bir heyecan hissedersin aşırı derecede olur sonra kalbin hızlı atar ve titremeye başlarsın içinde korku falan olur o kadar illet bişeydir.panik atağa bulaşıpda bidaha sağlıgına kavuşan insan görmedim ben.panik atak girdimi çıkmaz senin anlıyacagın.kalbinin atma sesini duyyuyorsan bu tamamen senin psikolojınle ılgılı.bende gece uyurken saatın tık tak sesını duyyorum cok rahatsız edıyor ama o saati düşünmeyince o tıktak sesi kafamda kesiliyor.piskolojık sorunun var.iyi geceler.
01 Yorumla- +1 yıl
Aaa yazdiklarn bende de oluyo son zamandir. demek ki o hastalik bende de var.. cok kötü ya:(
Sağlık & Diyet konusunda 719 cevap paylaştı. 'kalbin farkına varmak' deniyor bu yaşadığına, genelde endişeli kişiliklerde oluyor. o zaten sen bilsen de bilmesen de gürültülü bir biçimde çalışıyor, sadece sen dikkatini verdiğin için fark etmeye başlıyorsun.
psikiyatristle görüşmen ve hafif bir ilaç tedavisi ile birlikte terapi görmen lazım, tek gerçek çözüm budur.00 Yorumla
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
doktora gitsen çok daha mantıklı bi iş yapmış olursun.
02 Yorumla- Soran+1 yıl
netten bakmtım panik atak belirtileri diyor
- Cevap sahibi+1 yıl
nete güvenme.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
7Cevap
- +1 yıl
vücudunu dinleme. herkes atışı hisseder. ama dikkat kesilirsen oraya odaklanırsın rahatsız eder.
yatarken peygamber yatışı dedikleri şekilde yat. yani sağ yanına yat bacaklarını hafif karnına doğru çek. kalbin rahat çalışır. sol yanına yatma. sırt üstüde nefes daralması olur.10 Yorumla sırt ağrısı sol kol da ağrı halsizlik sabahları uyanamam yorgun uyanma çabuk yorulma bunlar varmı
00 Yorumla- +1 yıl
beynin kalbine odaklanmış çünkü panik attaktır bu göre v koruma görevi yapar
00 Yorumla merhaba biraz geç oldu ama sorunu çözebildin mi bana da yardımcı olur musun aynı şekilden müzdaribim :(
00 YorumlaAynı sorundan bnde muzdarip im 2 ay oluyor her zaman kalbim hizla atiyor böyle sorun olmaz olsun
10 Yorumla- +1 yıl
şu an tam olarak ne hissediyorsun ..?
03 Yorumla- Soran+1 yıl
böyle sol göğüs kafesimde ağrı yattıgımdada sürekli kalp atış seslerimi duyuyorum derin nefes almaya calsııyorm?
- +1 yıl
ensende agrı, yanma var mı
- +1 yıl
sanırım uyuyabildin..
Sol tarafına mı yatıyorsun?
00 Yorumlakafanı uykuya ver
00 Yorumla- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
kafanı meşgul et
00 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz