Cyclo Progynova ne için kullanılır? Bu ilacı daha önceden kullanan var mı? Cyclo Progynova hangi tedavide kullanılır ve yan etkileri nelerdir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.Cyclo Progynova
İlacın etken maddesi Norjestrel-Östradiol valerat’ dır. Cyclo-Progynova Draje, kadınlarda menapoz ile birlikte östrojen üretiminin azalmasına karşı bu hormonu yerine koyar. Östrojen eksikliğnin neden olduğu belirtileri giderir veya önler. Kadınlarda adet düzensizliklerinde, menapoz sonrası kemik erimesinin önlenmesi, rahmi olan kadınlarda bazı sebeplerden dolayı görülen östrojen eksikliği belirtilerinin giderilmesi ile ilgili bir ilaçtır. Ayrıca menapoza girmemiş genç bayanlarda adetin başlatılması ya da düzenlenmesi için kullanılır
CYCLO-PROGYNOVA DRAJE HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN HUSUSLAR :
- İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
- Kadınlarda menapoz ile birlikte östrojen üretiminin azalmasına karşı bu hormonu yerine koyar. Östrojen eksikliğnin neden olduğu belirtileri giderir veya önler.
- Bu ilacın kullanımıyla toplardamarlarda pıhtı oluşumu ve bu pıhtıdan kopan pıhtı parçası, akciğerlerle ilgili kan damarında tıkanıklığa yol açar veya beyin damarları ile ilgili sorunlar oluşabilir. Durumunuzu doktorunuzun tavsiyesi ile yapılacak tahlillerle kontrol ettirmelisiniz.
- Bu ilacın kullanımı meme kanseri riskini arttırdığından, ilacın kullanımı sırasında düzenli olarak meme kontrolü yaptırmalısınız ve memelerinizin görünüş ya da renginde bir değişiklik görürseniz doktorunuza başvurunuz.
- Eğer geçmişinizde veya şu anda var olan karaciğer tümörü, şiddetli karaciğer rahatsızlığı, aşırı derecede yüksek kan trigliserid seviyeleri, damarlarda pıhtı veya tıkanıklık oluşumu ile ilgili bir hastalık, kötü huylu tümör, meme kanseri şüphesi veya meme kanseri varlığı, şiddetli vajinal kanama gibi bir rahatsızlığınız varsa, bu ilacı kesinlikle kullanmayınız.
- Şeker hastalığı, yakın akrabada meme kanseri ve damar pıhtı ve tıkanıklık oluşumu ile ilgili bir hastalık varlığı, iyi huylu meme hastalığı, aşırı kilo, safra taşı , safra kesesi hastalığı, karaciğer fonksiyon bozukluğu, orta derecede yüksek kan trigliserid seviyeleri, yüksek tansiyon.
4
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Teşekkür ederim. Bugün verdi doktor. Ama yan etkileri korkuttu gözümü. 21 draje var, çok kullanmayacağım Allah'tan. :(
Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz. Çarpıntı, şiddetli baş ağrıları, anormal vajinal kanama gibi yan etkilerden birine sahipseniz derhal doktorunuzu arayıp acil tıbbi yardım almalısınız.
Cyclo Progynova hormon ilacı, biliyorum bunu, anneme de vermişlerdi kemik erimesi var, kemikleri sağlam kalsın diye. Annemde şişkinlik yapıyor, az yemek yediği halde çabuk doyuyor, ayakları şişiyor. İlacın yan etkisi olmalı.
Cyclo Progynova içerisinde östrojen ve progesteron hormonları bulunur. Bu sayede kadınlardaki adet düzensizliği tedavisinde kullanılır. Ayrıca Cyclo Progynova;
- hormon eksikliğinde, - üreme organların alınması durumunda, - yumurtalık yetmezliğinde, - menopoza giren kadınlarda kemik erimesini önlemede de kullanılır.
Cyclo Progynova kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:
1- 35 yaş üzeri ve sigara kullanan kadınlarda yan etkilerin görülme olasılığı daha yüksektir. 2- Şüpheli tümör, meme kanseri veya teşhis konulamamış vajinal bir kanama mevcutsa bu ilacın kullanımı önerilmez. 3- Üreme sistemi veya karaciğer ile ilgili ciddi rahatsızlıklar varsa (geçmişte dahi olmuşsa) bu ilacın kullanılması önerilmez. 4- Kanda pıhtılaşma problemi, felç veya kalp krizi gibi durumlar yaşandıysa bu ilacın kullanımı önerilmez. 5- Hamilelerde veya hamilelik şüphesi olanlarda bu ilacın kullanımı önerilmez. İlaca başlandığında hamilelik öğrenilirse ilaç bırakılmalıdır.
Ciddi yan etkiler oluşturabilen Cyclo Progynova ilacı, doktorun reçete ettiği şeklin dışında kullanılmamalıdır. En ufak bir yan etkide dahi ilacı veren doktora bildirilmelidir.
Cyclo Progynova, hormon bozukluğu tedavisinde kullanılır: Polikistik over, adet düzensizliği gibi... Ama yan etkileri çok fazla, kortizon bileşenli bir ilaç. Sinir, terleme, uyuyamama, bulantı, vücutta ödem birikmesi yapabilir.
Merhaba benim doğuştan beri von willebrand faktör 8 eksikliğim var. Yani kanımda pıhtılaşma maddesi yok. Özel günlerim uzun ve yoğun geçiyor. İlk relg dönemimden beri yani yaklaşık 12 senedir adet düzenleyici haplar kullanıyorum. Bunlar ( yasmin-climen-cyclo progynova). En son kullandığım şu an ki hap cyclo progynova yan etkileri ve insan vücuduna verdiği zarar lar orta da. Bunları gördükten sonra atık kullanmak istemiyorum. Çünkü kullansam da kullanmasam da daha hapum bitmeden hastalanıyorum. Korkularım var ilerisi için daha bekarım gençliğin baharındayım ama ilerleyen zamanlarda bu ilaçlar benim için bir hastalık bir tehdit oluşturur mu. Yıllardır kullanıyorum çünkü.
En İyi Cevaplar