Oğlunuz sünnet olmak istemese nasıl ikna edersiniz? Kızar mısınız? Oğlum sünnet olmak istemiyor ne yapıcaz?
Kızarım
Kızmam
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
2 oğlum var.. essek gıbı olacaklar.. 2 ıle 6 arasında yaptırmamak lazımmış yoksa cıdden bu sene düşünüyordum buyugu tamamda kucugun psıkolojısını etkılemeyelım.. gercı artık eskısı gıoı kesme bıcme yok yüzük takıy9rlar sünnet derısı kuruyup düşüyor.. bakalım belkı okullar acılmadan once bı surprız yapabılırım.. aıle buyuklerı sehır dışında gelmlerı lazım..
Kaç yaşında ki çocuklarınız
Küçüğü beklersen büyüğe yazık ya kestir bekleme
Bu sefer küçük abisini görcek o da kötü
Evde görmeyecek mi yahuuu. Size daha çok yazık zaten
olacak başka çaresi yok ya kibarca ucundan ya da zorla anırtarak gerçi o anlamadan yaptırırım doğduktan kısa bir süre sonra bu işi hallederiz...
Yaa cani baba yazık çocuğaa :/
olmaz tabi de zorla da olmaz ki yazık çocuğaa
Öyle ama ağlat ağlata kıyamam ben
Evli misin sen
Evet 4 yaşında oğlum var
Kızmam neden kızayım ki? Sonuç olarak Kur'an-ı Kerim'de sünnet ile ilgili bir ayet bulunmamakta. Peygamber Efendimiz doğuştan sünnetli olduğu için sanırım bu uygulama yapılmakta ama sünnet işini yahudiler yapmıştır biz onlardan görmüşüz gibi bir şey. Bilmiyorum hatta belki oğlumu sünnet yaptırmam bile.
Cocuk korkuyordur 😔
Onun baska bir istememe durumu yok.
Ama artik TVvs varmis ona bakarken bisey hisetmiyorlarmis. Anlatilir bu...
Hemde çok korkuyor ama ne yapalım :( nasıl ikna edicez kii
Sizin çocuğunuz var mı
Kız sanırım böyle düşündüğünüze göre :)
Hmm anladım çok geçmiş olsun iyileşmiştir umarım. 4 yaşında oğlum
Rica ederim. Hala götüremedik malesef neyden korkuyotçrsun niye gitmiyoruz dedim doktor dedi. Ne yapıcaz bilmiyorum
Kim ne dedi bilemiyorum ama erkekse bizimkinden önce onu kestircem :)
zaten hemen şimdi sünnete gitmiycek daha kontroldu bu sünnet sonra ama yine de gitmiyor. Evde tutuyor pipiyi bizden kaçıyor.
Yok sadece korkma ile ilgili yok Mastürbasyon ilede ilgili var 12 yaş küçükler de korkma ile ilgili ama 12 yaş üstü de Mastürbasyon dan dolayı istemiyor
Cevap
37Cevap
Kızılmaz tabiki daha küçük korkuyordur ben herhalde çok istedigi bişeyi alıcagımı söylerdim sünnet olursa mesela baban da sünnet oldu bütün erkekler olur sen çok cesur bir çocuksun bu cesaretinden ötürü sana bir bisiklet gelebilir gibi
Ağlasada sızlasada yapın zorla ya da bekleyin biraz acelesi yok aklı basına gelsin biraz 7 8 yasına doğru :D
Kıyamam ki ben onaa
Bu tercih ona bırakamazsınız ki? Çocuğa danışılacak şeyler vardır danışılmadan yapılması gereken şeyler. iyi ebeveyn olmaya çalışmak adına ben çocuklarımın fikirlerini önemsiyorum diye her şeyi çocuklara danışmak yanlış kanımca. Bu bir tercih değildir. Hem dinimizce hemde sağlık açısından olması gereken bir zorunluluktur. Bu çerçevede değerlendirseniz daha doğru sonuç alırsınız.
hangi çocuk sünnet olmaya gönüllüki kızasın :))
kesmeyin doktor ben sizi çok seviyorum :)))
Yaa kıyamam ben buna ya kesmesinler :)
Cocugunuzun bu hale gelmesini istemiyirsaniz 40 cikmamis sunnetini yaptirin hem onun icin kolay olucak hemde sizin icin
@kalpsiz_insan 40 yasını doldurmamış çocuğa yapılırmı ne olsa kalpsizsin :))
40 cikmamis o cocuk icin daha iyi hem aci hiss etmez hem anne icin kolay olur hem iylesmesi kisa surer 2 gune sagaliyor sunneti boylesi daha iyi bence buyuk oluncada gec iyilesir cocougun cani yanar ama bebekken ruhlari duymaz😊
Evlenince 2 tane oglan cocugu yaparsiniz 1 ni ben dediyim gibi kestirirsiniz birinide siz dediginiz gibi kestirirsiniz o zaman kimin hakli oldugunu gorursunuz
Iyi gunler.
Tamam sorun yok o zaman
Kardeşimde çok korkuyodur erkeklik te adamlığı anlattım onaaa gavur musun sen falan dedim dinden aşıladımmm ben adam olcam müslümanım ben dedii oldu :D
Kizip korkutacagima nasil bir sey oldugunu anlatirim. Ki zaten gormiycek bile kesilirken, uyusturuldugu icin hissetmiycek de. Sakince anlatirsan 6-7 yas ve daha uzeri anliycaktir. Ben oldugumda 7 yasindaydim. Anlatmislardi. Reddettigimi hatirlamiyorum
İslam dininde sünnetin yeri yok, sağlık açısından faydası olduğunu duymuştum ikna etmek yerine ufak bir araştırma yapıp hangisinin daha faydalı olduğuna karar verip ona bir seçim hakkı sunun
Kizmam ama ona hediyeler vaad ederim. Cocuklar cbk kandirilir. Zayif noktalari coktur:) kandirabilirsin bence
Kabul etmiyor ki ilk hediye ver diyor
Büyüklere bir danis derim, veya cocugu sünnet olmus ailelere. Onlar daha net yardimci olurlar
Yahu hangi çocuk sünnet olmayı istedi ki :)
bağıra bağıra kestiler hepimizden. Sor bakalım babasına sünnet olmak istemiş mi :D
Öyle tabi de nasıl olucak o zaman nasıl ikne edicez
İkna edemezsin, kirve bu yüzden var sıkı sıkı tutar sünnetçide keser bu kadar.
Yaa ağlar kıyamam ki ben onaa :(
Çocuk büyüyünce unutur. Hepimiz unuttuk
Ister istesin ister istemesin mecbur olcak olmasa askerde yaparlar yani
Olmama ihtimali yok mu
4 yaşında
Bu isteyip istememekle olacak bir şey değil. Müslüman ise olmak zorunda bu kadar basit bir durum.
Kaçarsa kızar mısın?
Kızmalık bir durum yok aslında ama sonuçta çocuk yani her erkek çocuğu sünnetten az veya çok korkmuştur ama korkudan ölecek değil.
Zorla yaptırırım sünnetsiz adama kız vermezler de😀
Yazık ama yaa :)
Bir parça kesicekler daha ne olsuun :)
Acıtır yaa şimdi bile korkudan evde bizden kaçıyor :D
Yaa birde birşey olmaz diyorsun :D
Oğlun olsun görürğm :)
zaten küçükken olacağı için isteyip istememesi bir şey ifade etmez. sağlık bakımından sünnet olması daha doğru ve ayrıca adı üstünde sünnet. yaptırırdım zaten korktuğu için istemiyordur yapınca geçer biter gider.
Belli yaşa kadar istemiyorum diyemez sünneti de her türlü yaptırırım sünnete evet diyen çocuk görmedim zaten canının acıcağını bilpte
Korkuyor ne yapsın evde bizden kaçıcak yer arıyor
Zamanla alıştırmak gerek. Oğlum 4 yaşında demişsin 6 yaşına kadar bekle.3-6 yaş arası sünnet yaptırılmaz çocuk psikolojikmen etkilenir.2 senede ikna et.
Kiyamam kiyamam dersen söz dinlemez, aksi, şımarık bir evladın olur.
Ya kendi isteğine bırakırdım, sonuçta şu yaşla şu yaş arasında olması zorunlu diye bir kural yok öyle değil mi?
En iyisi çocugu eşşek akdar olmadan sünnet ettirmek o nedir öyle 8 yaşına gelmiş sünnet oluyo felan en gec 4 yasında sünnet diye bişe olmalı bence :dd
bnde olmak istemiyodum askerde balta ile kesecekler dediler koşarak gitmiştim :D
Kızmam, ikna yoluna gideceğim nasıl olsa. Kızsam ikna olmaz ki.
Oylamadan Anladığım kadarıyla biz kızlar kıyamıyoruz ehehehe ☺️
Kızmam bende olmak istemedim ama zorla olduk :D Hayat bu yanı yapıcak bişi yok sünnetsiz erkekde olmaz
kizmam ama ona derim saglikli olmaz diye ileride büyüdünde hep sorun yasarsin derdim :)
Normaldir ikna etmenin yolunu bulun ve ettirin bir hediye alın vs vs
ben doğumundan hemen sonra yaptırmayı düşünürüm. o zaman acı çekmiyormuş
Benim oğlumsa olması gerek. Babası konuşup halletmeli.
ya küçücük çocuğun aklınamı bakacaz. sende nasıl bir sorudur bu
Büyümesini bekle ahmak
cocuk hakli, kendi inancin yuzunden cocugun pipisini ne kesiyorsunuz, sacmalik
Ben kactiydim 3 saat bulamadilar 4 saat bulup kestiler aga bu is olacak yani ama benim sunnetciyi 24 yerinden bicaklamislar sonra ahtim tutmus :)
kızmam tabiki. kızarak olacaksa hiç olmasın bence. başka bir yolunu bakarım
İkna Ederim. Konu Ne Olursa Olsun Çocuklarınızı Korkutup Tehdit Edip Bir Şeylere Zorlamayın.
Kızmam ama gerekirse zorla yaptırırım.
Kaçarsa kızar mısın?
En güzeli bebekken yaptırmak, farkında olmadan azıcık ucundan 😊
kökten keserim sonra kıçına tekmeyi basarım ne halt yiyorsa yesin :)
kızarım mecbur olucak
Niye kızıyorsun ki
anlatirim ona hediyeler alir sakinlestiririm
İlk hediye alın sonra diyor ki oyle de olmayacak
askerde yaparlar zaten deyip rahatıma bakarım
hangisi koşa koşa sünnetçiye gitti ki bacım
Kizmam sadece yaptırırım
Müslüman olan her erkek, sünnet olacaktır
Ben ettiririm onu :)
Nasıl
baltaylan kovalarım sünettiye sıgınır
Erkek adam sünnet olur diye gaza getir
keşke aklının ereceği yaşa kadar beklemeseydiniz..
mecbur olacak kaçış yok müslümansa :D
Müslüman tabi de korkuyor evde bizden kaçıyor
Mecbur olacak Müslüman değil miyiz...
Istememe gibi bir luksu yok.
Kaçarsa
Aa cani anneyr bak sen :D
kızmam da ikna etmeye calısırım mecbur olacak
Kaçma şansı var mı
Kac yasinda
4 yaşında
E erken daha
Hemen oldun bitsin istiyoruz
Istemesini beklemeyin o zmn goturun hastaneye
Tesk
gece ben keserim sorun değil
Sağlık açısından zorunlu din açısından değil !
Neden sunnet olmasi gerektigini anlstirim
De get gavurun tohumu derim
kızmam
ikna etmeye çalışırım
Olmazsa
olmasın yani napalım zorla mı keselim
Sünnet penisi sakatlıklar, çirkinleştiriyor.
Kızarım.
Niye kızıyorsun ki
Yani yaptırırım anlamında söyledim. Kızıp dövmem de. Oğlum yapalım derim. sonuçta yapılmak zorunda.
Kaçarsa ne yaparsınn?
Genelde bütün erkekler korkar, kaçmasına izin verme güzel birşey olduğunu anlat.
Bayıltıp kestiririm
Olmamalı.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar